piotrek87 Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Witam, ubijając koło po zmianie dętki, niestety wypadło mi z rąk przez co piasta (od strony tarczy) uderzyła o kamienną podłogę. Po tym zabiegu wysunął się bębenek i nie mogę wcisnąć go na właściwe miejsce. Tzn. wchodzi tam gdzie powinien, ale cały czas wysuwa się na zewnątrz. Jako iż nie znam się zupełnie na piastach znalazłem instrukcję (http://www.dtswiss.c...echnical-Manual strona 33) ale tam właściwie jest pokazane, że bębenek się nasadza na te dwa zębate kółka (swoją drogą: mają jakąs nazwę?) i powinno coś zaskoczyć. U mnie nie zaskakuje i bębenek się wysuwa. Trochę zdjęć:
Rulez Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Kółka nazywają się "star ratchet". Piasta na ostatnim zdjęciu nie jest do końca wciśnięta, powinna przylegać do korpusu, wtedy zakładasz dekielek i mocno go wciskasz (musi wejść na rurkę dystansową) ten dekielek trzyma właśnie bębenek . PS Wewnętrzne kółko wysunęło się z piasty, musisz je najpierw wcisnąć do środka .
OrzelPiotr Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Wkładasz oba pierścienie do piasty, przesuwasz je w lewo lub w prawo aż wejdą w wieloklin, następnie zakładasz sprężynkę - mniejszą średnicą od strony zębatki ratchet większą od strony łożysk. Następnie - nasuwasz bębenek do momentu zakleszczenia - moment jest wyczuwalny.
piotrek87 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Napisano 6 Stycznia 2013 Dziękuje bardzo Panowie. Faktycznie pomogło wciśnięcie mocno tego dekielka tak jak napisal Rulez. Temat można zamknąć.Jeszcze raz dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.