Skocz do zawartości

[piasta] DT Swiss 350 - problem ze złożeniem

piotrek87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

ubijając koło po zmianie dętki, niestety wypadło mi z rąk przez co piasta (od strony tarczy) uderzyła o kamienną podłogę. Po tym zabiegu wysunął się bębenek i nie mogę wcisnąć go na właściwe miejsce. Tzn. wchodzi tam gdzie powinien, ale cały czas wysuwa się na zewnątrz. Jako iż nie znam się zupełnie na piastach znalazłem instrukcję (http://www.dtswiss.c...echnical-Manual strona 33) ale tam właściwie jest pokazane, że bębenek się nasadza na te dwa zębate kółka (swoją drogą: mają jakąs nazwę?) i powinno coś zaskoczyć. U mnie nie zaskakuje i bębenek się wysuwa.

Trochę zdjęć:

ecd95a37bb5e.jpg

a75bd553bc70.jpg

5fce350f5111.jpg

69cf07018453.jpg

Napisano

Kółka nazywają się "star ratchet".

Piasta na ostatnim zdjęciu nie jest do końca wciśnięta, powinna przylegać do korpusu, wtedy zakładasz dekielek i mocno go wciskasz (musi wejść na rurkę dystansową) ten dekielek trzyma właśnie bębenek .

PS

Wewnętrzne kółko wysunęło się z piasty, musisz je najpierw wcisnąć do środka .

Napisano

Wkładasz oba pierścienie do piasty, przesuwasz je w lewo lub w prawo aż wejdą w wieloklin, następnie zakładasz sprężynkę - mniejszą średnicą od strony zębatki ratchet większą od strony łożysk. Następnie - nasuwasz bębenek do momentu zakleszczenia - moment jest wyczuwalny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...