tobo Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Są niby groszowe ale koszt można zmniejszyć a wiem że wiele osób liczy się z każdym groszem. Końcówka nie ulega zniszczeniu w trakcie zaciskania oliwki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BADBOY211 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Ja wciskam końcówkę suwakiem do łańcucha :] ale patent ...jesteś wielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Tylko podłuż szmatę pod przewód żeby się nie podrapał podczas wciskania. Żeby nie było wątpliwości to używam czegoś w tym stylu. Edytowane 6 Stycznia 2013 przez OrzelPiotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Suwak do łańcucha? Kupując hamulec shimano w pudełku dostaje się dwie żółte "kostki" z wyżłobieniem o średnicy mniejszej niż przewód, łapie się w nie końcówkę przewodu i skręca w imadle - zaprawkę wciska lub wbija młotkiem, ryzyka uszkodzenia nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Mam te dwie kosteczki ale przewód się w nich ślizgał, może to kwestia słabego imadła a może zalanego olejem przewodu, fakt faktem skończyło się jak wyżej w poście. Żeby nie było niedomównień, robiłem to już kilka razy - metoda się sprawdza - mam na to światków :] Edytowane 6 Stycznia 2013 przez OrzelPiotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BADBOY211 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Mój zestaw nie był z kartonika niestety był sciągnięty z roweru wiec brak tych dwóch żółtych kostek ale cena pasowała wiec warto teraz pokombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Dziwne, ja nigdy nie mam problemu z zamocowaniem końcówki w przewodzie... Dalej nie wiem co to za suwak do łańcucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Załączyłem obrazek w poście #28. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BADBOY211 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Muszę dokupić jeszcze metaliczne klocki na tył zna ktoś miejsce gdzie kupię najtaniej ? alledrogo 95 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Chyba skuwacz nie suwak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Racja :] Chłodziło oczywiście o skuwacz - Dla zainteresowanych zdjęcia poglądowe procesu Oczywiście nie zapominamy o owinięciu czymś przewodu hydraulicznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi