zion Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Nazwa: Kross Prototyp Enduro (2013) Data dodania: 06 styczeń 2013 - 16:24 Prototyp roweru do enduro marki Kross.System zawieszenia RVS, skok 140 - 160 mm. Zobacz rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Skąd go wytrzasnąłeś? Myślałem że nie można nigdzie kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 zobacz nick kolegi i się zastanów skąd go wziął swoją drogą pochwalam ten typ reklamy zastosowany przez polskich (zagranicznych pewnie też) producentów rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Jakoś nie mogę skojarzyć słowa zion z Krossem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 coś mi świta - czytałem o tym projekcie na emtb.pl chyba że się mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Nie możesz skojarzyć ? , zajrzyj sobie do Kross Racing Team - Mateusz Zoń .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Bądź co bądź fajnie wygląda - ciekawe jak się spisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Nie możesz skojarzyć ? , zajrzyj sobie do Kross Racing Team - Mateusz Zoń .... Oj No to wybaczcie moją niewiedzę, młody kolarz ze mnie, dopiero pierwszy sezon styknął za kółkiem, ja nie wszystkich czołowych kolarzy z Tour de France kojarzę hehe Ale rower prezentuje się bardzo fajnie, rozumiem że w finalnej wersji malowanie będzie inne? Jeśli to jest w ogóle malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 SRP brak ... bez tego to nie bardzo ma znaczenie co tam sobie inżynierowie kręcą na zapleczu. Taka moja amatorska opinia na temat tej wrzuty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Sprzęt wygląda naprawdę dobrze, nawet w tym skromnym czarnym, jeśli będzie jeździł jak wygląda to będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 co to jest SRP ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 6 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Bardzo fajny ( bo czarny)....,ale : prowadzenie przewodu hamulcowego po wahaczu w poniższy sposób jest IMO średnim pomysłem miejsca na oponę ubogo ( ale podobno ma się to zmienić) i pressfit zbędny Angole twierdzą,że się nazywał będzie Kross Moon - prawda li to? Mam nadzieję,że cena nie zabije tego ciekawego modelu ( tak jak zabija model Earth,który jest zbyt drogi ,jak na nasz rynek)- wydaje mi się,że w przypadku tego modelu dobrym rozwiązaniem będzie wprowadzenie framesetu. tak zupełnie bajdełej- Kross, projektując enduro ( czy też Moon'a) spowodował/spowoduje dziurę w ofercie rowerów FS- brak modeli ze skokiem 120 mm przy opracowanym zawieszeniu nieco dziwi. Niemniej jednak- fajny sprzęt. Aha- system zawiechy jest nieco podobny do systemu z DiamondBacka-tyle,ze jest do góry nogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 no i linki wewnątrz ramy - czy to konieczne? Nie wiem czemu producenci lubią utrudniac w ten sposób życie użytkownikom Kapec w nieoszukanym rozmiarze 2,4 to już nie wejdzie chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 a mi taka czrno-czarna bestia leży bardzo. W seryjne bazgroły już mi się pewnie nie będzie tak podobał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Rower wygląda ciekawie (poza wadami wskazanymi wyżej), ale mam przeczucie że Kross tanio skóry nie sprzeda, bo ostatnio mają się za markę z tradycjami Kony czy GT Suport pressfit - dla mnie zły pomysł. Nie kupię roweru z pressfitem, bo wolę sprawdzone i tańsze systemy. W sumie taki trochę pod publikę, bo enduro to ostatnio modne słowo. Nie sprzedaje się chyba tych rowerów aż tak dużo w porównaniu do mniejszych fulli. Jak już chcieliby zrobić coś naprawdę oryginalnego, to lepiej byłoby zainwestować w 650b - mniejsza konkurencja, ludzie na chwilę obecną chyba są bardziej skłonni kupić 650b mniej znanej marki, ze względu na nikłą ofertę wśród popularnych firm i chęć wyróżnienia się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 A moim zdaniem 27,5" to sobie mogą robić sztywniaka, jak najbardziej popieram tego Enduro, mam nadzieję dopracowania szczegółów i rozsądnej ceny. Ta rama może chodzić z amorem 140 mm więc będzie to też ciekawy rower AM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 SRP ? http://en.wikipedia.org/wiki/Suggested_retail_price Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian2703 Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Krótki filmik do tematu http://www.pinkbike.com/video/291165/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 7 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 A to łobuzy... a ja się zastanawiałem kto tak bandy u nas na BPW poorał przed Świętami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 A najśmieszniejsze jest to, że wszystkie wady, które wskazujecie powyżej były już wytknięte Krossowi na emtb.pl w wątku, który rzekomo miał być bardzo istotny dla projektantów roweru. Ale widać rowerzyści swoje, producent swoje.... Kiedy rower będzie dostępny? Czy tak jak początkowo mówiono, w sezonie 2014? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tormentor Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 A najśmieszniejsze jest to, że wszystkie wady, które wskazujecie powyżej były już wytknięte Krossowi na emtb.pl w wątku, który rzekomo miał być bardzo istotny dla projektantów roweru. Ale widać rowerzyści swoje, producent swoje.... Dokładnie, był tam też wymieniany kąt główki ramy, żeby iść w 66 stopni zamiast 67. Wątek na emtb: http://emtb.pl/forumo/Thread-Kross-Enduro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastatajm Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Aha- system zawiechy jest nieco podobny do systemu z DiamondBacka-tyle,ze jest do góry nogami. Tak na pierwszy rzut oka może trochę przypominać, bo damper jest podobnej pozycji... ale po analizie to zupełnie co innego, bo DB to jednozawias, a Kross ma wirtualny punkt obrotu i system nazwany RVS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
zion
Nazwa: Kross Prototyp Enduro (2013)
Data dodania: 06 styczeń 2013 - 16:24
Prototyp roweru do enduro marki Kross.System zawieszenia RVS, skok 140 - 160 mm.
Zobacz rower
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.