Skocz do zawartości
  • 0

Kross Prototyp Enduro (2013)

zion

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie możesz skojarzyć ? , zajrzyj sobie do Kross Racing Team - Mateusz Zoń ....

Oj :D No to wybaczcie moją niewiedzę, młody kolarz ze mnie, dopiero pierwszy sezon styknął za kółkiem, ja nie wszystkich czołowych kolarzy z Tour de France kojarzę hehe :D Ale rower prezentuje się bardzo fajnie, rozumiem że w finalnej wersji malowanie będzie inne? Jeśli to jest w ogóle malowanie :D

• Mod Team

Bardzo fajny ( bo czarny)....,ale :

prowadzenie przewodu hamulcowego po wahaczu w poniższy sposób jest IMO średnim pomysłem

s1600_2.jpg?1357233715

miejsca na oponę ubogo ( ale podobno ma się to zmienić) i pressfit zbędny

s1600_3.jpg?1357233728

Angole twierdzą,że się nazywał będzie Kross Moon - prawda li to?

Mam nadzieję,że cena nie zabije tego ciekawego modelu ( tak jak zabija model Earth,który jest zbyt drogi ,jak na nasz rynek)- wydaje mi się,że w przypadku tego modelu dobrym rozwiązaniem będzie wprowadzenie framesetu.

tak zupełnie bajdełej- Kross, projektując enduro ( czy też Moon'a) spowodował/spowoduje dziurę w ofercie rowerów FS- brak modeli ze skokiem 120 mm przy opracowanym zawieszeniu nieco dziwi.

Niemniej jednak- fajny sprzęt.

Aha- system zawiechy jest nieco podobny do systemu z DiamondBacka-tyle,ze jest do góry nogami.

Rower wygląda ciekawie (poza wadami wskazanymi wyżej), ale mam przeczucie że Kross tanio skóry nie sprzeda, bo ostatnio mają się za markę z tradycjami Kony czy GT :sweat:

Suport pressfit - dla mnie zły pomysł. Nie kupię roweru z pressfitem, bo wolę sprawdzone i tańsze systemy.

W sumie taki trochę pod publikę, bo enduro to ostatnio modne słowo. Nie sprzedaje się chyba tych rowerów aż tak dużo w porównaniu do mniejszych fulli. Jak już chcieliby zrobić coś naprawdę oryginalnego, to lepiej byłoby zainwestować w 650b - mniejsza konkurencja, ludzie na chwilę obecną chyba są bardziej skłonni kupić 650b mniej znanej marki, ze względu na nikłą ofertę wśród popularnych firm i chęć wyróżnienia się :icon_cool:

A najśmieszniejsze jest to, że wszystkie wady, które wskazujecie powyżej były już wytknięte Krossowi na emtb.pl w wątku, który rzekomo miał być bardzo istotny dla projektantów roweru. Ale widać rowerzyści swoje, producent swoje....

Kiedy rower będzie dostępny? Czy tak jak początkowo mówiono, w sezonie 2014?

A najśmieszniejsze jest to, że wszystkie wady, które wskazujecie powyżej były już wytknięte Krossowi na emtb.pl w wątku, który rzekomo miał być bardzo istotny dla projektantów roweru. Ale widać rowerzyści swoje, producent swoje....

Dokładnie, był tam też wymieniany kąt główki ramy, żeby iść w 66 stopni zamiast 67.

Wątek na emtb: http://emtb.pl/forumo/Thread-Kross-Enduro

Aha- system zawiechy jest nieco podobny do systemu z DiamondBacka-tyle,ze jest do góry nogami.

Tak na pierwszy rzut oka może trochę przypominać, bo damper jest podobnej pozycji... ale po analizie to zupełnie co innego, bo DB to jednozawias, a Kross ma wirtualny punkt obrotu i system nazwany RVS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...