Oski88 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Witam posiadam rower Kellys viper 6.0 i przy zjazdach nie zadawala mnie siła hamowania moich tylnych hamulców (Tektro Novela) Chciałbym kupić Avid BB7 tylko na tył, tylko że jest mały problem ponieważ nie chce zmieniać manetek, a nie wiem czy do tych co teraz mam bedzie pasować. Moje manetki to SHIMANO ST-EF65-8 EZ-fire Plus. Prosze o odp czy to bedzie razem gralo i czy warto kupowac te hamulce. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Będzie pasowało. To hamulec mechaniczny, więc jest linka taka sama jak przy v-brekach i innych tarczówkach mechanicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oski88 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Dzięki za odp. Właśnie tak myślałem tylko nie byłem pewny, a szkoda kasy w ciemno wydawać A jaki rozmiar na tył 160 czy 185mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 160 w zupełności Ci starczy 180 możesz dać na przód jak jesteś cięższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Moje manetki to SHIMANO ST-EF65-8 EZ-fire Plus Klamki są kiepskie.Siła hamowania byłaby lepsza(nawet z takimi hamulcami,jak twoje),gdybyś miał lepsze klamki,chociaż Avid FR5. Lepszy hamulec raczej przydaje się na przód.Hamowanie tyłem wspomagamy,przód. A może zamontuj lepsze klocki do hamulców jakie posiadasz,np. takie http://www.vtc-bikes.pl/product_info.php?cPath=33_69&products_id=2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhd Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Cześć Szybkie pytanko zadam. Czy wymieniał ktoś klocki w Tektro Novela na metaliki lub półmetaliki? Jest różnica w porównaniu z organikami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Jest tego od chole@y na forum, poczytaj sobie na temat rodzajów klocków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhd Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Nie ma tego o co pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Jest różnica w porównaniu z organikami? Zawsze jest, nie ważne do jakich hamulców, tylko jakie klocki na jakie zmieniasz, problemem może być jednak dostanie do tych hamulców klocków metalicznych lub półmetalicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhd Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Unex oferuje klocki do tych hamulców. Thermo Dissipator. Nie wiem jednak czy oferowane na aukcjach zaliczają się do metalików czy pół, czy jest to całkiem osobna grupa. Muszę doczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.