Skocz do zawartości

[przerzutka tył] regulacja wózka

Mexyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tyłu XO, w którym jest regulacja wózka. Jak waszym zdaniem powinienem ten wózek ustawić aby do niego dociąć odpowiednią długość łańcucha. Dodam, że wymieniona regulacja wózka służy do oddalenia lub zbliżenia kółka przerzutki do kasety.

• Mod Team
Napisano

Przeczytał? http://www.forumrowe...erzutki-tylnej/

W przerzutce jest jeszcze jedna śruba regulacyjna. Pozwala ona ustawić naprężenie sprężyny przerzutki. W skrócie im bardziej ja wkręcimy tym przerzutka będzie się znajdowała dalej od kasety. Według mnie warto ustawić ją tak żeby odległość między kasetą a kółkiem przerzutki wynosiła oko 5-10mm (sprawdźmy dla wszystkich koronek - odległości są różne. 5mm niech będzie dla koronki przy której kaseta jest najbliżej - zwykle największa koronka). Pamiętajmy jednak żeby przy tej regulacji rower nie znajdował się do góry nogami, a wózek przytrzymajmy ręką w pozycji pionowej.
Napisano

Dzięki kolego, dałem ciała, czytałem ten artykuł ale mniej więcej przed tym cytatem odpuściłem bo nie znalazłem informacji. Dzięki raz jeszcze.

Napisano

2i regulaminu

Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Patrz - śruba baryłkowa lub naciąg linki przerzutki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...