c1ach Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Robię serwis zawieszenia i-Drive i chyba niezbędne będzie zapoznanie się z pewnym narzędziem. W manualu występuje nazwa - "face pin spanner". Kombinuję już z pół godziny, ale nie udało mi się znaleźć polskiego odpowiednika nazwy tego klucza...ktoś miał może styczność ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 http://www.jak-zrobic-kolczyki.cba.pl/images/szczypce%20okragle.jpg Możesz użyć takich szczypiec okrągłych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Coś podobnego używa się do odkręcania tarczy w szlifierkach kątowych. Wpisz sobie w google "klucz do kątówki" to zobaczysz co mam na myśli. Pisze dlatego, że miałem swego czasu problem z odkręceniem tarczy i zrobiłem sobie taki "klucz" z kawałka deseczki z wkręconymi dwoma wkrętami na wylot w rozstawie tych otworów. Zdało egzamin, więc może nie ma sensu kupować dedykowanego klucza? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Po polsku to bodajże klucz do nakrętek z otworami czołowymi (nastawny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Ja słyszałem nazwę klucz pazurkowy. Niektóre szlifierki kątowe też mają tarczę odkręcaną takim kluczem, ale narzędzie dostarczane przez producenta nie ma regulacji rozstawu kłów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.