Konar321 Napisano 17 Kwietnia 2006 Napisano 17 Kwietnia 2006 Witam. Mam pewien problem zwiazany z tarcza hamulcowa. Na oku mam 200mm (grimeca) otoz ta tarcza posiada min bicie. stan jest jej bdb ...zadnych wgniecen ....koles mowil mi ze kazda tarcza 200 ma takie male bicie ... czy to prawda??? i jeszcze jedno czy do tej tarczy wytrzyma amor sr suntour xcp75???(wraz z grimeca sys8) z gory dzieki. pozdro!!
mane Napisano 17 Kwietnia 2006 Napisano 17 Kwietnia 2006 Według mnie tarcza nie może być skrzywiona, a powinna być prościutka... A amor przy tak dużej tarczy może nie wyrobić...
BART_osz Napisano 17 Kwietnia 2006 Napisano 17 Kwietnia 2006 Tarcza powinna byc prosta. A co do amora stawiam ze to 200mm da mu popalic i zlapie luzy
DalajLama Napisano 17 Kwietnia 2006 Napisano 17 Kwietnia 2006 jak ma nawet lekkie bicie to lepiej jak byś sobie od razu dał z nią spokoj, i zakupił cos nowego, a co do samego bicia to czy jesteś pewien ??? gdyż sama tarcza może być prosta i tylko Ci "dzwoni" ale tego już nie wyeliminujesz juz tak jest że sobie czasami tarcza podzwoni.
Alvaren Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 Po pierwsze nie każda tarcza 200mm jest prosta i nie każda musi być prosta.... tak było w hayesach, hopach, gustawach. Tarcza moze miec lekkie bicie ale bez przesady. Nie może utrudniać jazdy. Tarcza i klocki się dotrą to powinno być oki... co do amora to ja mam xcp95 i amor na pewno złapie luzy wczesniej miałem hopa mono4 200mm teraz mam formula oro 180mm więc amor na pewno bedzie miał luzy
jo_jacek Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 Uzywales Hopa z 200mm tarcza z xcp 75 ? O_O to ja sie zastanawiam czy moge wrzucic 160 zeby luzów niezłapał :razz:
Alvaren Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 Ano widzisz nie miałem wtedy na amora więc woziłem się na xcp95 ale luzy miał już przed hopem i powstały od v-ek..........i może troche od skakania
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.