David93 Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Weź Raleigh i tyle może i jest robiony w chinach ale to nie znaczy, że jest to typowo chiński produkt z plastiku. Jak jakiś światowej klasy producent chce mieć dobre ale też tanie części to nie idzie do najgorszej fabryki w chinach tylko do tej lepszej aby jakość ich produktów była nadal na wysokim poziomie. Chiny to nie jest tylko jedna firma
gman Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Dzieki za cenne uwagi. Jestem laikiem w tej dziedzinie a Wasze komentarze bardzo mi pomogly!
gman Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Napisano 6 Stycznia 2013 Zdecydowalem sie na Raleigh kupuje za tydzien po pierwszej wyplacie : ) Mozecie jeszcze powiedziec czy rama 18' nie bedzie za mala? Przyznam ze zawsze wolalem za duze buty niz za male. Zdecydowalem sie na Raleigh kupuje za tydzien po pierwszej wyplacie : ) Mozecie jeszcze powiedziec czy rama 18' nie bedzie za mala? Przyznam ze zawsze wolalem za duze buty niz za male. wzrost to 177
gman Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Napisano 6 Stycznia 2013 Dzieki za odpowiedz. Wspaniale forum, Wspaniali ludzie! Zniosłem jajko i zamówiłem przed chwilą ten rowerek w rozmiarze 18'. Na pewno napisze cos o nim po pierwszej przejazdzce.
gman Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Napisano 6 Stycznia 2013 Bakcyla złapie chcąc nie chcąc ze względu na to, że autobusy drogie, to raz, a dwa, tyję w oczach. Zdrowie zyska i portfel : ) A czy złapie bakcyla do tego stopnia ze bede decydowal sie na tunning to sie okaże. Pozdro!
David93 Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Tak jak napisał kolega kadargo. Dla ciebie rama 18 calowa będzie w sam raz. Ja też mam ok 177cm wzrostu i ramę 18 cali i naprawdę fajnie się jeździ Powodzenia z twoim nowym rowerem
gman Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Napisano 6 Stycznia 2013 Już teraz musi być ok. Czekam na przesyłke : )
gman Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Napisano 7 Stycznia 2013 Pytając o to jak bedzie zapakowany dostałem taka odpowiedz: 'W Rowerze Storm 1.0 zamontowane są elementy odpowiadające za napęd: czyli tylne kolo, mechanizm korbowy, przerzutki. Wszystkie te części są wyregulowane przez producenta lecz niekiedy wymagają dodatkowej regulacji . Do własnego montażu pozostaje dokręcić przednie koło, siodełko, pedały i przekręcić kierownicę. Rower jest wysyłany w oryginalnym kartonie producenta. Sugerujemy aby montaż roweru odbył się w serwisie rowerowym. Nie musi być to wyspecjalizowany serwis. Zawsze można skorzystać z dodatkowych usług pakowania tj. XL PACK Rower zapakowany do wysokiej jakości kartonu, którego rozmiar jest indywidualnie dobierany do wielkości roweru. Rower przed zapakowaniem jest regulowany i dokręcany, a do transportu ma odkręcone jedynie pedały i kierownicę. - 50zł SAFETY PACK Usługa Premium. Rower umieszczony w specjalnej skrzyni. Przed wysyłką jest w 100% regulowany i dokręcany. Indywidualnie zabezpieczany i oklejany firmową taśmą. Po rozpakowaniu jest gotowy do jazdy. - 100 zl Dzisiaj dzwnilem do kuriera i rower mam dostac jutro z rana. Mam do Was pytanie. Czy dam rady sam go zlożyć czy moze faktycznie oddac do serwisu? Dzisiaj bylem w serwisie i Pani powiedziala, ze chce za to 50 zl bo to nowy rower i trzeba bedzie wszystko nasmarować. I tak sie zastanawiam czy oddajac rower do takiego serwisu nie popsuja mi tego roweru jakims niepotrzebnym smarem? Czy faktycznie taki rower wymaga smarowania? Dodam jeszcze ze wrocilem do serwisu zeby sie targowac(powiedzielem ze w innym punkcie powiedzieli mi ze za 35 zl mi zloza) po czym Pani powiedziala zeby przyniesc rower to moze nawet za 30 zl mi zlozą : D
Roonin Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 Dasz radę sam, przecież to same bardzo łatwe w montażu elementy. Do tych wymienionych elementów trzeba ci tylko klucze ampulowe. Cała praca powinna zająć max 15 minut.
gman Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Napisano 7 Stycznia 2013 I nic nie trzeba smarować? Ustawiam manetki np na 3 i 7 i zakladam lancuch na najwyzsze zebatki i moge jezdzic?
Roonin Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 No a co chcesz smarować? Piasty rozkręcać ? A sugerować montaż w serwisie bedą zawsze na wypadek jak by ktoś był "wybitnie" uzdolniony. Przecież jak złapiesz gumę to nie będzziesz pruł do serwisu żeby zdjęli i nałożyli koło czy wyregulowali hamulec. Siodełko do sztycy też przykręcisz a sztycę wsadzisz. Kierownica to też nie fizyka kwantowa
Roonin Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 Na pierwszą jazdę możesz sobie odpuścić a potem to i tak co jakieś 100km przydało by się przesmarować więc oliwiareczka do ręki i po kropelce na ogniwko W serwisie i tak ci tego robić nie bedą.
Schwefel Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 i zakladam lancuch na najwyzsze zebatki i moge jezdzic? Nic nie zakładasz, bo łańcuch jest już na miejscu. Łańcuch jest fabrycznie posmarowany.
gman Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Napisano 7 Stycznia 2013 Dzieki za odpowiedzi czyli tak jak opisali pozostaje mi przykrecic siodelko, przednie kolo i kierownice i wyruszyc w pierwsza przejazdzke. Wiec rozumiem ze na poczatek łancuch jest nasmarowany ewntulanie z czasem oliwka moge sam to zrobic dzieki za odpowiedzi!
gman Napisano 8 Stycznia 2013 Autor Napisano 8 Stycznia 2013 Mam juz rower.Jednak zdecydowalem sie na zlozenie w serwisie. Koles wzial 30 zl + 20 zl za blotniki(nie wiem po co je zalozylem, torche szpecą rower). Ogolne wrazenie naprawdę super. Porownujac komfort jazdy prowadzac ten rower z komfortem jazdy na rowerze ktory dostalem kiedys na komunie, to jak niebo a ziemia : ) Wyglada tez swietnie : ) ps. chyba usune blotniki ;/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.