Skocz do zawartości

[rower] RALEIGH STORM 1.0 vs Kross Hexagon X3(Oki) - który lepszy?

gman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzieki za szybką odpowiedz, chyba zdecyduje sie na relegh chociazby dlatego ze ma lepsza przerzutke tylna i znalazlem go w cenie 845 czyli o 20 zl taniej niz kross.jesli jednak chodzi o wyglad wizualny to bardziej podoba mi sie kross wiec 2:1 dla releigh. no nic jeszcze bede myslal : )

Napisano

Raleigh ma też chyba nieznacznie lepszą korbę, chociaż w tej klasie różnice sąnaprawdę niewielkie.

dzieki za odpowiedz. 3:1 dla raleigh

a jesli chodzi o rozmiar to raleigh jest dostepny w rozmiarach 18, 20, 22. kross jest dostepny w rozmiarach 19,21. jaki rozmiar wybrac do poszczegolnych rowerow?

czy jestescie w stanie znalezc cos lepszego w tej cenie?

Napisano

Ja polecam hexagona x3, sam go kupiłem po okazyjnej cenie 750 zł, i praktycznie całego przerobiłem na osprzęt acery, alivio. Jeżeli miałbyś czas kup sobie jakiś fajny tańszy rowerek i go przerób :D

Napisano

Nie do rowerów a do wzrostu. Twój wzrost?

177 cm.Tak sie zastanawiam czy raleigh bedzie ok bo producent nie robi rowerow w rozmiarze 19' a ten rozmiar wydaje mi sie najbardziej odpowiedni dla mnie. Czy 18' tez bedzie ok?

Napisano

Jak najbardziej ok, w 19 obijał byś klejnotami o ramę. Ja będąc 2 cm wyższy co prawda nie objam ale już dotykam więc w terenie mogło by być kuku, 18 dla ciebie będzie ok.

Napisano

Ja polecam hexagona x3, sam go kupiłem po okazyjnej cenie 750 zł, i praktycznie całego przerobiłem na osprzęt acery, alivio. Jeżeli miałbyś czas kup sobie jakiś fajny tańszy rowerek i go przerób :D

Roonin dzieki za odpowiedz. Artex nie jestem pasjonatem rowerowym takze skladanie i inwestowanie nie wchodzi w gre.Obecnie najtanszy Hexagon x3 jest w cenie 879zl Jakim cudem dostales ten rower w tak niskiej cenie?

Napisano

Można powiedzieć że mam przyjacielski sklep rowerowy w którym dają mi duże rabaty, a to dlatego że często coś kupuje, niestety uzależniłem się :C

Napisano

Można powiedzieć że mam przyjacielski sklep rowerowy w którym dają mi duże rabaty, a to dlatego że często coś kupuje, niestety uzależniłem się :C

masz moze jakies zdjecia tego hexagona po tunningu?

Napisano

Oczywiście to tobie ma się podobać :D A i uważaj bo nie można cytować ostatniego postu , Przeczytaj 2i regulaminu :D sam zostałem pouczony :)

przyjąłem : ) wybralem 'odpowiedz' i mimo wszystko zacytowalem Twoj post ;/

Napisano

Co do produjcji tych rowerów - Kross jest firmą Polską działającą od roku 1990 czyli 23 lata a Raleigh Angielską ze 125 letnią tradycją. Raleigh ma też lepsze hamulce - Tektro a Kross Alhonga - które są przez nich produkowane.

Napisano

dzieki za odpowiedz. wiec kolejny argument za raleigh. ciekawe czy te rowery produkowane sa nadal w Anglii czy gdzies w Polsce.

Napisano

Raczej w Chinach ;)

Droższe modele może są Angielskie ale na pewno nie te tańsze. Większość marek tak robi z budżetowymi modelami.

Ta Dema ma calową rurę sterową!!!!!!!!!! Jak go najdzie ochota na zmianę widelca lub ten mu padnie to życzę powodzenia w poszukiwaniach dobrego amora. To jakiś staroć magazynowy!

I plastikowe pedalce, do wymiany po 100km.

Napisano

Czy ta Dema jest naprawde warta uwagi? pierwszy slysze o tej marce. David nie to ze nie ufaj Twojej sugestii, ale jakby ktos jeszcze mogl sie wypowiedziec na temat tego roweru. Dzieki David.

Napisano

Widziałem bardzo fajne ramy tej firmy ale tego bym nie brał ze względu na rurę sterową. Tak niskiej klasy widelec może paść sam z siebie, i co wtedy?

Napisano

Rozumiem, dzieki za odpowiedz. Tak sadzilem ze ten Raleigh za taka cene nie jest robiony w Anglii. Ehhh w sumie rowery prawie takie same, ale jednak chyba Raleigh troche lepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...