gman Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 RALEIGH STORM 1.0 http://allegro.pl/rower-rowery-gorski-raleigh-storm-1-0-gratis-hit-i2896365441.html Kross Hexagon X3(Oki) http://www.activsport.eu/product-pol-9238-Kross-Hexagon-X3-Oki-19-srebrny-mat.html tak jak w temacie. mam max 900 zl do wykorzystania wraz z przesyłką. wydaje mi się ze wybór pomiędzy tymi dwoma modelami jest dość rozsądny. prosze o porade. ks
Schwefel Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Tak naprawdę to nie ma większego znaczenia, który z nich wybierzesz, bo mają praktycznie takie same części. Raleigh ma odrobinę lepszą przerzutkę tylną, reszta to to samo co Kross.
gman Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Dzieki za szybką odpowiedz, chyba zdecyduje sie na relegh chociazby dlatego ze ma lepsza przerzutke tylna i znalazlem go w cenie 845 czyli o 20 zl taniej niz kross.jesli jednak chodzi o wyglad wizualny to bardziej podoba mi sie kross wiec 2:1 dla releigh. no nic jeszcze bede myslal : )
Roonin Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Raleigh ma też chyba nieznacznie lepszą korbę, chociaż w tej klasie różnice sąnaprawdę niewielkie.
gman Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Raleigh ma też chyba nieznacznie lepszą korbę, chociaż w tej klasie różnice sąnaprawdę niewielkie. dzieki za odpowiedz. 3:1 dla raleigh a jesli chodzi o rozmiar to raleigh jest dostepny w rozmiarach 18, 20, 22. kross jest dostepny w rozmiarach 19,21. jaki rozmiar wybrac do poszczegolnych rowerow? czy jestescie w stanie znalezc cos lepszego w tej cenie?
artex232 Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Ja polecam hexagona x3, sam go kupiłem po okazyjnej cenie 750 zł, i praktycznie całego przerobiłem na osprzęt acery, alivio. Jeżeli miałbyś czas kup sobie jakiś fajny tańszy rowerek i go przerób
gman Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Nie do rowerów a do wzrostu. Twój wzrost? 177 cm.Tak sie zastanawiam czy raleigh bedzie ok bo producent nie robi rowerow w rozmiarze 19' a ten rozmiar wydaje mi sie najbardziej odpowiedni dla mnie. Czy 18' tez bedzie ok?
Roonin Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Jak najbardziej ok, w 19 obijał byś klejnotami o ramę. Ja będąc 2 cm wyższy co prawda nie objam ale już dotykam więc w terenie mogło by być kuku, 18 dla ciebie będzie ok.
gman Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Ja polecam hexagona x3, sam go kupiłem po okazyjnej cenie 750 zł, i praktycznie całego przerobiłem na osprzęt acery, alivio. Jeżeli miałbyś czas kup sobie jakiś fajny tańszy rowerek i go przerób Roonin dzieki za odpowiedz. Artex nie jestem pasjonatem rowerowym takze skladanie i inwestowanie nie wchodzi w gre.Obecnie najtanszy Hexagon x3 jest w cenie 879zl Jakim cudem dostales ten rower w tak niskiej cenie?
artex232 Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Można powiedzieć że mam przyjacielski sklep rowerowy w którym dają mi duże rabaty, a to dlatego że często coś kupuje, niestety uzależniłem się :C
gman Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Można powiedzieć że mam przyjacielski sklep rowerowy w którym dają mi duże rabaty, a to dlatego że często coś kupuje, niestety uzależniłem się :C masz moze jakies zdjecia tego hexagona po tunningu?
artex232 Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Mam mam ifotos.pl - najlepszy darmowy hosting zdjęć i obrazków! Teraz tylko amorek trzeba kupić, bo hebel, kołko, tarcza, manetka czekają
gman Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Mam mam ifotos.pl - najlepszy darmowy hosting zdjęć i obrazków! Teraz tylko amorek trzeba kupić, bo hebel, kołko, tarcza, manetka czekają chcialem wlasnie w ciemnych barwach ale sa o 120 zl drozsze. fajny rowerek, ale ja jednak bardziej jestem zdecydowany na raleigh.
artex232 Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Oczywiście to tobie ma się podobać A i uważaj bo nie można cytować ostatniego postu , Przeczytaj 2i regulaminu sam zostałem pouczony
gman Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Oczywiście to tobie ma się podobać A i uważaj bo nie można cytować ostatniego postu , Przeczytaj 2i regulaminu sam zostałem pouczony przyjąłem : ) wybralem 'odpowiedz' i mimo wszystko zacytowalem Twoj post ;/
artex232 Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Na dole masz okno dodaj odpowiedź :D Nie klikaj na odpowiedz w poście użytkownika
David93 Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Co do produjcji tych rowerów - Kross jest firmą Polską działającą od roku 1990 czyli 23 lata a Raleigh Angielską ze 125 letnią tradycją. Raleigh ma też lepsze hamulce - Tektro a Kross Alhonga - które są przez nich produkowane.
gman Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 dzieki za odpowiedz. wiec kolejny argument za raleigh. ciekawe czy te rowery produkowane sa nadal w Anglii czy gdzies w Polsce.
David93 Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Znalazłem dla ciebie fajny rower, niestety nie znam tej firmy ale osprzęt jest lepszy niż w tych rowerach co wymieniłeś (oprócz hamulców bo Tektro w Raleigh są na pewno lepsze). Nie wiem tylko co to za firma Wheeltop która zrobiła korbę do tego roweru. http://allegro.pl/rower-mtb-dema-casida-shimano-acera-suntour-xct-i2908261455.html
Roonin Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Raczej w Chinach Droższe modele może są Angielskie ale na pewno nie te tańsze. Większość marek tak robi z budżetowymi modelami. Ta Dema ma calową rurę sterową!!!!!!!!!! Jak go najdzie ochota na zmianę widelca lub ten mu padnie to życzę powodzenia w poszukiwaniach dobrego amora. To jakiś staroć magazynowy! I plastikowe pedalce, do wymiany po 100km.
gman Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Czy ta Dema jest naprawde warta uwagi? pierwszy slysze o tej marce. David nie to ze nie ufaj Twojej sugestii, ale jakby ktos jeszcze mogl sie wypowiedziec na temat tego roweru. Dzieki David.
Roonin Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Widziałem bardzo fajne ramy tej firmy ale tego bym nie brał ze względu na rurę sterową. Tak niskiej klasy widelec może paść sam z siebie, i co wtedy?
gman Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Rozumiem, dzieki za odpowiedz. Tak sadzilem ze ten Raleigh za taka cene nie jest robiony w Anglii. Ehhh w sumie rowery prawie takie same, ale jednak chyba Raleigh troche lepszy.
nemo2009 Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Za Krossem nie przemawiają dodatkowo jego koła.Obręcze w budżetowych Krossach są ich produkcji,są kiepskie(to łagodne słowo).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.