BART_osz Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Przemawiaja do mnie te fotki wstaiwone przez Simonrg'a. Jak "dokoncze" mojego lx'a po zmianie na nowy naped zaczynam jazde z trzema lancuchami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Nie zupełnie. Zastanów się a dojdziesz do wniosku, że to jednak przedłużyłoby żywotność korby. Aczkolwiek też uważam, że takie kombinowanie jest bez sensu. Korby owszem, ale chodzi chyba o to zeby przedluzyc takze czas eksploatacji kasety., któr zuzywa sie szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 witam, ja na poprzednim sprzęcie (korba STX, kaseta 7sp, łańcuch nie pamiętam jaki) jeździłem 13 lat. Serio serio. Myslę że w tym czasie machnąłem około 15 kkm. Łańcuch i kaseta do wymiany, blaty w korbie bez problmu przyjęły nowy łańcuch, IG 50 Teraz jeżdżę na Sram PC 48 i Kaseta Sram 5. Zrobiłem jak na razie około 500 km i jak dojdę do 1000 km to kupię za 40 pln łańcuch PC 48 i będę zmieniał co tysiaczek. Przednia korba to LX z aluminiowymi blatami więc pewnie będą się szybciej zużywały niz stalowe blaty. Generalnie jakoś nie widzę sensu w metodzie trzyłańcuchowej. Dwa łańcuchy jakoś przeżyję Ale naprawdę wszystko zależy od tego jak się jeździ i w jakich warunkach. Jak katujesz łańcuch w trudnych warunkach w górach to szybko się zużyje, jeśli tak jak ja po mazowieckich nizinach to wytrzyma dłużej. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.