Pinio46 Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Doberek Mam prośbę do was moi mili o ocenę luzu na kasecie. Przerzuciłem kasetę ze starego koła do mavic'a crossride (używki) i wydaję mi się że jest za duży luz na kasecie, patrzyłem na luz na bębenku to nie było żadnego, a tu po założeniu kasety taki zonk. Teraz pytanko czy ten luz można jakoś zniwelować czy jest dopuszczalny czy po prostu kaseta już do wymiany, ma przelatane jakieś 1800 km po różnym terenie. Link do filmu YT http://www.youtube.com/watch?v=1vnRYsoLAeM&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Ona na pewno jest dokręcona ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Wygląda na nie dokręconą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Wg. mnie jest niedokręcona, podkładkę pod kasetę dałeś? Bo z tego co się orientuje to w Crossride musi być koniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 przykręcał koleś w serwisie mi więc chyba dokręcona, a jaka tam idzie podkładka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Na bębenek, najpierw wkładasz podkładkę następnie kasetę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Jak dobrze rozumiem to podkładka idzie na cały bębenek wzdłuż nie na przód czy tył. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 4 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Chyba źle rozumiesz, chodzi zapewne o taką podkładkę : Masz koła mavic'a? Jeśli tak, to powinna być w komplecie z kołami, najpierw zakładasz podkładkę dosuwasz do końca i dopiero kasetę, dopiero wtedy jest prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Tak mavic, ale kupiłem używki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Crossride fabrycznie w zestawie mają podkładkę pod kasetę inaczej nie skręcisz dobrze zestawu. Najpierw na bębenek zakładasz podkładkę potem dopiero kasete. Podkładka ma coś około 1,5 - 2 mm Pozdro Zdublowałem się .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 4 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Napisz do sprzedawcy, gdzieś pewnie mu zostało w domu niech dośle, bez tego koła są niekompletne jakby. Nie jeździj bez tej podkładki, w razie czego można ją dokupić, Harfa-Harryson ma na pewno, napisz do nich maila to ci wyślą (przygotuj się że cena może być niemiła), natomiast od sprzedawcy jeśli Ci nie dośle to zażądałbym zwrotu różnicy w cenie za ten element. PS Od biedy można użyć wolnej, małej, koronki od starej kasety, powinno zadziałać, ma podobną grubość albo szlifować jedną z podkładek starej kasety jak masz, też spełni funkcję ale dobrze jakby była stalowa/aluminiowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Faktycznie ma około 2 mm grubości, podkładka z kasety jest ciut grubsza niż oryginalna podkładka, ale jak się ktoś uprze to można użyć takiej właśnie podkładki. Niestety te oryginalne się strasznie łatwo gubią, ja mam dwa komplety crossride i obie podkładki mi gdzieś wsiąkły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 przykręcał koleś w serwisie mi więc chyba dokręcona Tak na marginesie ... ZMIEN SERWIS w głowie mi się nie mieści że wypuścili s warsztatu koło z tak dokręconą kasetą. Sprzątaczka to dokręcała czy jak ? Bo na 100% nie był to człowiek który może się mianować serwisantem rowerów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 4 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Oryginalna podkładka ma 1,75mm (mierzyłem na szosowych aksiumach ale chyba są te same) , koronka z kasety 9s 1,85mm i można jej użyć, mam w jednych kołach z podkładką jakąś nieoryginalną o grubości 1,90mm i też niema problemu, natomiast podkładka która oddziela koronki w kasecie 10s ma grubość 2,35 i jest już za gruba, trzeba szlifować żeby jej użyć. Dostałeś koła w komplecie z podkładką czy serwis zgubił? A w ogóle jak już będziesz demontował kasetę to zdejmij se ten plastik z koła bo trzepacki jest Niby to ma chronić szprychy jak Ci łańcuch spadnie ale prawidłowo wyregulowana przerzutka nie ma prawa go zrzucić za kasetę, a utrudnia on tylko czyszczenie i hałasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Tym bardziej że crossride ma proste szprychy i taką konstrukcję piasty że nawet jak łańcuch wpadnie za kaset to nie kaleczy szprych. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 4 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Dostałem info z harfy, że oryginalna podkładka kosztuje ok. 10zł + wysyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Dzięki za info podjadę jutro do innego serwisu może mają jakąś inna podkładkę co by się nadała. Napiszę też do gościa co kupiłem koła od niego. Co do serwisu co tam byłem to byłem pierwszy raz u nich z serwisem, kupowałem tylko szpej i cichy u nich, więc chyba jednak faktycznie muszę wrócić do mojego starego serwisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Dzięki za info podjadę jutro do innego serwisu może mają jakąś inna podkładkę co by się nadała. Napiszę też do gościa co kupiłem koła od niego. Co do serwisu co tam byłem to byłem pierwszy raz u nich z serwisem, kupowałem tylko szpej i cichy u nich, więc chyba jednak faktycznie muszę wrócić do mojego starego serwisu Koniecznie musiałbyś zmienić serwis. Takie coś co zrobili jest niedopuszczalne. A czemu nie sprawdziłeś zanim zapłaciłeś czy jest dobrze skręcone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 4 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Po co zmieniać serwis, lepiej kupić własne klucze i nie bulić nierobom, poza tym po co biegać? Po co się przejmować godzinami pracy serwisu? Własne narzędzia to wygoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Po co zmieniać serwis, lepiej kupić własne klucze i nie bulić nierobom, poza tym po co biegać? Po co się przejmować godzinami pracy serwisu? Własne narzędzia to wygoda. W sumie masz racje. Klucz do kasety z bacikiem to ok 40zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 No chyba trzeba będzie w narzędzia zainwestować jednak a szukając podkładki w pudełku oprócz wyżej wymienionej podkładki znalazłem szybkozamykacze których wcześniej nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 No chyba trzeba będzie w narzędzia zainwestować jednak a szukając podkładki w pudełku oprócz wyżej wymienionej podkładki znalazłem szybkozamykacze których wcześniej nie widziałem Chociaż coś..ale swoją drogą jak masz czas to podejdź do tego serwisu i pokaż im jak skręcili ci to i przy okazji ubiegaj się o zwrot poniesionych kosztów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 4 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 No chyba trzeba będzie w narzędzia zainwestować jednak a szukając podkładki w pudełku oprócz wyżej wymienionej podkładki znalazłem szybkozamykacze których wcześniej nie widziałem To się udałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 chyba oprócz serwisu muszę zmienić okulistę którego notabene mam w domu a lamerskie pytanie mam takie czy te obręcze będą współpracować z dętkami w zaworem samochodowym ?? Bo włożyłem dętkę a tam strasznie mało miejsca na wentyl właśnie stąd moje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 chyba oprócz serwisu muszę zmienić okulistę którego notabene mam w domu a lamerskie pytanie mam takie czy te obręcze będą współpracować z dętkami w zaworem samochodowym ?? Bo włożyłem dętkę a tam strasznie mało miejsca na wentyl właśnie stąd moje pytanie Jeżeli wentyl wchodzi w otwór to pasować będzie jeśli nie musisz kupić dętki z wentylem presta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.