JohnDCorporation Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Mam problem który polega na tym, że połamałem tulejke (białą wykonana była z teflonu czy coś w tym stylu) wewnątrz torpeda. Obecnie nie mam biegów w sensie jazdy, ale na kierownicy mogę przesuwać sprzęgłem od 1 do 7, niewiem czy ta właśnie tulejka ma decydujący wpływ na to że nie mam biegów w wymiarze mechanicznym i gdzie taką tulejkę można dokupić. Może ktoś ma jakąś rozpiskę budowy tej przerzutki? Proszę o wyczerpującą odpowiedź w tej sprawie. Pozdrawiam wszystkich cyklistów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Jakie są opinie o tej przerzutce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnDCorporation Napisano 29 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Muszę przyznać że udało mi się dokonać niejako zakupu w firmie w Świebodzinie, która montuje podobne torpedo- przerzudki compaktowe zabudowane również siedmiobiegowo " SRAM ". Ptyałem o szczegółowy rysunek techniczny we wspomnianej firmie ale niestety nie dysponują żadnym rysunkiem technicznym, gdyż zajmują się wyłcznie montażem tego typy torped, i nie posiadają serwisu. Tymniemniej problem pozostał w formie starego torpeda-przerzutki typu compaktowego, w serwisach bowiem nie dyspomują pojrdyńczymi częściami do tego typu mechanizmów ponieważ jest to wielka nowaść. Najbardziej mi zależy na plastikowym pierścieniu który znajduje się we wnątrz tego mechanizmu, on właśnie uległ całkowitemu skruszeniu przez moją nieuwagę ! Bardzo zależy mi także na szczegółowym rysunku technicznym, gdzie byłby widoczne wszelkie elemęty mechanizmu. Jeśli ktoś z szanownych państwa obecnych na tym forum posiada taką informacją to będę bardzo wdzięczny za przesłanie mi jej. Z poważaniem John Drążek Corporation. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastek9 Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 hej witam wszystkich! jestem tu po raz pierwszy - i nie bardzo znam się na rowerach -po prostu czerpię przyjemność z jazdy. Mam identyczną przerzutkę tylną jak kolega i mam z nią problem gdyż niektóre biegi przeskakują -nie mam pojęcia jak reguluje się takiego typu przerzutki i jak ewentualnie rozebrać to coś by puźniej potrafić złożyć. proszę o pmoc . A niestety rysunku tej cześci tez nie posiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 znalazłem przez przypadek chwile poźniej zarejestrowałem się na forum by odpowiedzieć http://www.mt.com.pl/artykul.php?co=num/04_02/ajednak.php nie wiem ile pomoże ale może pomoże, morze, morze, pomorze,.. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastek9 Napisano 28 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 A mam pytanie czy da się z takiego koła z torpedem odzyskać obręcz bo mam zamiar zmienić na zwykłe przerzutki , wiec jeśli się da to obręcz bym z checią odzyskał tym bardziej że mam stośkową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.