Skocz do zawartości

[rama] Inbred ze 100mm amorkiem?

buchar69

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

jak w temacie mam problem, mianowicie z uwagi na to iż bikestacja sprzedaje tanio manitou tower pro chciałbym sie zapytać was jak 100 mm wpłynie na

http://on-one.co.uk/i/q/FROO29VD/on_one_inbred_29er_vertical_dropout

w rozmiarze 18", producent niby podaje ze ta rama dostosowana jest pod amor 80, jednak 100 mm max, myślicie ze bardzo mocno wychyli się przy 100mm w tył?

a jeszcze przy okazji pragnę was zapytać czy np zakladajac widelec od roweru trekingowego ta rama uzyska ona chociaż trochę bardziej trekingowy charakter?

Pzdr.

• Mod Team

Kłaniam,

Mój Inbred chodzi bez zająkniecia z amorem 120mm. Mam niby U-Turn'a ale przez prawie 2 lata jeżdżenia uzyłem tego tylko raz.

Przy amorku 80mm ta rama jest trochę bardziej wyścigowa, przy stówce normalnieje, przy 120-tce leciutko kieruję się w okolice agresywniejszej jazdy scieżkowej lub AM.

Widelec trekingowy. Bardziej trekingowy charakter uzyskasz zakładając bagażnik i sakwy ;)

Nie mam pojecia jak wysoki i jaki ten widelec planujesz ale z tego co wiem to trekingówki raczej nie maja specjalnie dużo skoku - 60-70mm - a sztywne są raczej niskie, także jak mi sie zdawa załozenie trakinga do Inbred'a moze paradoksalnie spowodować większą nerwowość tej ramy.

Dywaguję raczej teoretycznie bo bez pomierzenia konkretnego sztućca który chciałbyś użyć ciężko coś powiedzieć...

Szacunek...

I.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...