Skocz do zawartości
  • 0

Rower za ok. 2000zł

Gość Dr4ko

Pytanie

Napisano

Szukam roweru na kołach 29", głównie do jazdy po drogach utwardzonych, trochę leśnych ścieżek i w weekendy trudniejszy teren (piach, korzenie). Ważę 85kg i mam 184cm wzrostu.

Dużo osób polecało Northtec Cayon 29", ale od paru tygodni szukałem w sklepach i mieli tylko 17" ramy, a taka byłaby na mnie pewnie za mała. Ciężko znaleźć jakąś alternatywę, w zasadzie znalazłem tylko unibike Evo z bardziej opłacalnych modeli.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przymiarki oczywiście będą, ale chciałbym od razu móc szukać konkretnych modeli, bo te też się między sobą różnią geometrią. Polecisz coś w cenie 2000zł, +/- 500zł?

Napisano
Napisano

Author całkiem fajny, Romet w mojej ocenie jest kiepski. Przeglądałem też ofertę Krossa, bo miałem już jeden rower tej firmy i byłem bardzo zadowolony, ale aktualnie firma chyba spoczęła na laurach. Osprzęt jaki dają w swoich modelach jest o klasę lub dwie niższy niż sugerowałaby to cena. Całkiem fajny jest Level B6 z 2012r. oraz B3 też z 2012r. Odpowiedniki z kolekcji 2013 to po prostu śmiech na sali - rower za prawie 2000zł i osprzęt w stylu Shimano Tourney?!

Znalazłem jeszcze Northtec Cayon 29" - osprzęt Deore XT za niecałe 2000zł. Szkoda tylko, że nie mieli już 19" ram, tylko i wyłącznie 17", a przy wzroście 1,84m to trochę mało. Widzę, żę mają już nowe modele na rok 2013 - są oczywiście droższe niż powyprzedażowe modele z 2012r. ale chyba nadal mają dobry stosunek ceny do jakości.

Co Ty na to?

Rowery Northtec 2013 MTB 29″ - nie można wstawiać linków.

Napisano

co do autora nie wiem

ale aktualnie mam Rometa Rx500 i osobiście nie polecałbym pakowania się w rowery tej firym - koła słabej jakości mało sztywna rama

Napisano

Author całkiem fajny, Romet w mojej ocenie jest kiepski...

Zgadzam się z Tobą - Romet słabiutki. Co nie zmienia faktu, że są tacy, którym "wystarcza ;)

No, ale to było takie przykładowe +/- 500...

Znalazłem jeszcze Northtec Cayon 29" - osprzęt Deore XT za niecałe 2000zł. Szkoda tylko, że nie mieli już 19" ram, tylko i wyłącznie 17", a przy wzroście 1,84m to trochę mało.

No to nie ma się co podniecać sprzętem, którego "nie ma", prawda? ;)

Widzę, żę mają już nowe modele na rok 2013 - są oczywiście droższe niż powyprzedażowe modele z 2012r. ale chyba nadal mają dobry stosunek ceny do jakości.

Co Ty na to?

Fajny, tylko cena... 2999??? Czy masz gdzieś taniej?

A może wystarczy Ci 2013 Northtec Cayon 29˝ na osprzęcie SLX - 2499zł?

http://nrowery.pl/2013/2013-mtb-29/216-northtec-cayon29-slx 

Fak...tycznie niektórych adresów "nie można" wklejać :verymad:

Wstawiaj taki adres między znaczniki code.

Napisano

Taniej pewnie nie znajdę.

Masz rację, ale sprzęt już widziałem i siłą rzeczy stanowi on teraz jakiś punkt odniesienia. Szkoda tylko, że teraz wszystkie oferty wyglądają marnie.

Ten nowy Cayon chyba rzeczywiście jest najlepszą opcją. Sprzęt jest na pewno dobry, a co z ramą? Miałeś do czynienia z jakimś rowerem marki Northtec? Jak ocenias zgeometrię ramy?

Gość Dr4ko
Napisano

Odświeżam, bo temat jest cały czas aktualny.

Napisano

od wrzesnia mam cayona xl, daje spokojnie rade. mam go w rozmiarze 19 cali, przy mojej wadze ok. 95 kg nic mu do dzisiaj nie dolega.

od wrzesnia mam cayona xl, daje spokojnie rade. mam go w rozmiarze 19 cali, przy mojej wadze ok. 95 kg nic mu do dzisiaj nie dolega.

preferuje jazde zblizona do autora tematu.

Napisano

Ja mam 17 cali i jest ok:) koła trochę wiotke, trochę się skrzywily po ostrzejszej jeździe;) słabe pedały-odrazu do wymiany. Poza tym wszystko bardzo dobrze się sprawuje:)

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...