Browing Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Witam! Znajomy chciałby dowiedzieć się czegoś więcej odnośnie tejże http://archiwum.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=5&gr=38&id=256 ramy. Chodzi tu głównie o jej geometrie, jakość i materiał z którego jest wykonana. Czy moglibyście orientacyjnie oszacować sluszną dla niej cenę na rynku wtórnym? Pozdrawiam!
Loki997 Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 Cenę trudno oszacować bo to zależy czy nowa czy używana i w jakim stanie, jak napiszesz o jaki rozmiar ci chodzi na szybko znalazłem coś takiego : Geometria: rozmiar testowany 18" - 460 mm Baza kół: 1095 mm, długość tylnego widelca: 425 mm Długość górnej rury: 590 mm, wysokość osi suportu: 315 mm Kąt główki ramy: 71°, kąt rury podsiodłowej: 73.5° Co do materiału to aluminium 7005 , kąty do ścigania ale nad wyraz "wygodne", rama może do super lekkich nie należała ale jest pancerna i sztywna, informacje z własnego doświadczenia bo taką posiadałem tylko że rocznikowo starszą.
gab187 Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 ja szukam rozmiarów 18'' i 20'' i Browing to samo
Loki997 Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 to 18 masz wypisaną chyba ze jeszcze coś dodatkowego cię interesuje.
gab187 Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 Nie, to co jest o 18'' jest ok, jeżeli mógłbyś jeszcze podać 20" to by było wspaniale Pytam bo śmigałem na tej ramce i jeździło się bardzo fajnie i noszę się z zamiarem jej kupna, a jako, że nie ma tych ram zbyt dużo na rynku i ja nie mam zbyt wiele do wydania(będzie to 2 rower ) to prawdopodobnie poszukam czegoś z taką właśnie geometrią. Zastanawiam się też, czy wszystkie mattsy mają taką geo... Wtedy od razu mam większy wybór na rynku wtórnym
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.