Dudi353 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 witam. Chciłbym się dowiedzieć czy tarcze tektro draco będą kompatybilne z klockami metalicznymi spiekanymi czy na tym blacie tylko organic? Jak mogę to sprawdzić? Proszę o pomoc i pozdrawiam was! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Nie ma to znaczenia jaka jest tarcza, a jaki klocek. Te organici od tektro są dosyć kiepskie jak i większość innych organiców ( choć nie wszystkie) dlatego celuj w metaliki (droższe niestety ;/ ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 ale na stronie producenta była informacja że nie wszystkie się nadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Przecież do Draco montują klocki E10.11 czyli metaliczno-ceramiczne. http://www.tektro.com/_english/01_products/01_prodetail.php?pid=147&sortname=Disc&sort=1&fid=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Nie wszystkie czyli które uważają za niekompatybilne? Może nie chodzi im o materiał wykonania a model klocka (kształt) bo co rusz to inny kształt do każdego modelu. EDIT: A to chyba, że tak, myślałem, że tak jak w Aurigach są organic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 chodzi mi o to że na stronie producenta klocków pisało że nie pasują do jakichś tarcz kształt klocków oczywiście taki sam jak oryginalne tektro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Nie ma prawa nie chodzić raczej.Poza tym piszesz, że nie pasują do jakichś tarcz czyli nic nie rozumiem z twojej wypowiedzi ;d. Te jakieś tarcze to twój model czy nie ?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Nie ma prawa nie chodzić raczej.Poza tym piszesz, że nie pasują do jakichś tarcz czyli nic nie rozumiem z twojej wypowiedzi ;d. Te jakieś tarcze to twój model czy nie ?Pozdrawiam. producent klocków napisał, że klocki metaliczne nie pasują do jakiegoś rodzaju tarcz. nie wiem czy akurat moje należą do tych "niektórych" , ponieważ oryginalne klocki to półmetaliki, więc mogą być niekompatybilne z moimi tarczami. Przypomnę że klocki tektro mają taki sam kształt jak klocki shimano np. m445. Tarcze shimano tego modelu są kompatybilne z metalikami, a ja nie wiem czy moje też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.