Mod Team IvanMTB Napisano 3 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 3 Stycznia 2013 Kłaniam, Ponieważ w UK Novatec jako samodzielna marka niemal nie egzystuje - choć poza kilkoma wyjątkami robi piasty dla niemal całego świata - pytanie do obytych. http://www.novatec.com.tw/novatec/english/p_show.php?sid=21 Kupujesz tanio, kupujesz 2x. Czy ta piasta to najtańszy, padający Novatec czy w miarę przyzwoity wypusk? Strona Novateca nie rozpieszcza ilością informacji, na jakimś sklepie znalazlem dane rozmiarowe do budowy kół ale brak info na temat ilości punktów zazębienia czy takichtam. Wszelki wkład mile widziany Szacunek... I.
miskov17 Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Czy ta piasta to najtańszy, padający Novatec Chciałeś powiedzieć chyba najdroższy padający Novatec Piasta jest baardzo podobna do D712sb - czyli alu bębenek z 3 pieskami, 24 miejsc zaczepienia. W skrócie, przy ambitnej jeździe bębenek pęka pod zapadkami, łożyska i uszczelnienia są średniej jakości ale części są tanie i łatwo dostępne. Coś za coś, problem w tym, że w tej kwocie nic lepszego nie ma...chyba, że shimano coś wypuściło pod tarcze 130mm. Aha, serwis jest banalny, 2 imbusy 5mm i piastę masz rozłożoną.
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Mod Team Napisano 3 Stycznia 2013 Kłaniam, No Szitmano to jest jeszcze do tyłu z takimi wynalazkami. Wstepna rozwiadka "wterenie" wskazała że z dyskowych piast O.L.D. 130mm to są dostepne White Industry i Krzyśki - jedne droższe od drugich. Poza tym Bontrager i jeszcze jedna firma - teraz nie pamiętam - oferuja gotowe koła. Ale to ponowanie duży wydatek. A Velocity to waszym zdaniem też bedzie jakiś Novatec? Wyglada jakby mniej novatecowo ? Szacunek... I.
miskov17 Napisano 4 Stycznia 2013 Napisano 4 Stycznia 2013 Dla mnie to jeden tajwan Hmmm a gdybyś kupił np. Dt 340 i tylko zmienił lewą końcówkę na krótszą, szosową? Powinno wszystko grać i tańczyć, cenowo nie tak źle, pytanie tylko czy ośki są takie same. W dt4you: 340 tył cl 288zł 340 tył is 310zł i adapter 60zł ew ośka tez 60zł To w najgorszym wypadku trochę ponad 4 stówki a przynajmniej masz porządną piastę.
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Mod Team Napisano 4 Stycznia 2013 Kłaniam, Czytałem o takich modyfikacjach tak do piast DT jak i Szitmano. Jednakże jest jeden problem. Parasol szprych jest nieco bardziej przesuniety na zewnątrz co jak czytałem może nie byc specjalnie kożystne. Przyjdzie sie zagłębić w temat raz jeszcze i poczytać jak tam ludzie wybrnęli z tematu. W najgorszym wypadku mam kolejna piaste która leży i się kurzy Dzieki za opinię! Szacunek... I. Kłaniam, No i wiem już w czym szum. Najwiekszym problemem moze być niepokrywanie się linii adaptera zacisku w ramie z tarczą. Przewaznie kończy sie na podkładkach lub pilnikologii stosowanej. To ja sobie poczekam aż przybędzie dedykowanych piast dyskowych OLD 130mm... Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.