marbar Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Witajcie, szukam dobrej opony 26 cali na przód, może ktoś z Was ma dobre doświadczenia i może podpowiedzieć... Jestem dość ciężkim riderem (90kg), a guma powinna być raczej na teren, dobrze spisująca się w wilgotnych warunkach (nie super głębokim błocie). Cena maks do 150 PLN za sztukę. Będę wdzięczny za polecenia "sprawdzone". Pozdrawiam!
adriansocho Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Geax Saguaro, rozmiar 2,2". W żadnym wypadku nie brać Conti Mountain King starszej wersji. Ktoś może poleci Knobby Nicka od Schwalbe, ale Saguaro jest od niej lepsza.
marbar Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Napisano 3 Stycznia 2013 Geax Saguaro, rozmiar 2,2". W żadnym wypadku nie brać Conti Mountain King starszej wersji. Ktoś może poleci Knobby Nicka od Schwalbe, ale Saguaro jest od niej lepsza. Tyle, że ona nie bardzo na wilgotne się nadaje. Nawet producent to pokazuje:
Michauuu Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Od siebie polecę X Kinga od Conti Wersja 2.2 wszędzie dawała radę
marbar Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Napisano 3 Stycznia 2013 XKinga założyłem na tył i jestem zadowolony. Przód mówisz, że też?
premier2 Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Do poczytania: [Opony] Jaki zestaw na maratony MTB ? [opony xc] charakterystyka doboru opon na przod i tyl [opony] jaka opona i gdzie sie nadaje [opony] IRC Mibro vs. Maxxis Crossmark vs. Kenda Karma Od siebie dodam, że na mokre i terenowe warunki unikaj semislicków jak np wspomniany Crossmark, RK, czy RaRa. To nie ich żywioł i trudno oczekiwać, że sobie tam poradzą.
adriansocho Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Tyle, że ona nie bardzo na wilgotne się nadaje. Nawet producent to pokazuje: Nie zgodzę się z tym. Poza tym kolega pytał o informacje z własnej praktyki, zapewne sam mógłby przejrzeć dane na stronach producenta gdyby chciał. Może na mokrym asfalcie jest równie średnio jak na innych oponach, ale na wilgotny teren (jeszcze nie błoto głębokie do kostki) nadaje się jak mało innych. Na śniegu też daje radę.
Druid Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Ja śmigam na Nobby Nic 2.25 rewelacyjna opona sprawdza się u mnie na przodzie w każdych warunkach.
GhOsTwrc Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 W 100% polece saguaro 2.2 kewlar 640g , ale lepsze niz 500g 2.25 nobby nic
PiotrekJ Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Saguaro 2.2 lub XKing 2.2 a nawet lepiej 2.4 ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.