Skocz do zawartości

[śruby imbusowe]M8x40-50 z łbem kulistym

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

Czy ktoś z Forumowiczów wie gdzie można szukać śrub imbusowych z łbem kulistym w rozmiarze M8x40, 45 lub na 50 z gwintem niepełnym.

Chodzi o śrubę jak na zdjęciu ale z łbem kulistym, soczewkowym lub grzybkiem, bo różnie się to nazywa. Przeglądnąłem ofertę sklepów internetowych ale nie znalazłem.

post-105640-0-16214500-1357208834_thumb.jpg

Napisano

Pójdź do sklepu z takimi rzeczami, bądź hurtowni (np Castorama) i tam będziesz miał takie śrubki za kilka groszy. Jak potrzebowałem M6 do zacisku sztycy, to na ładne PROSZĘ dostałem za free.

Napisano

(np Castorama) i tam będziesz miał takie śrubki za kilka groszy

Wątpie żeby śrube M8 kupił tam za kilka groszy ;) a po drugie z łbem kulistym czy grzybkowym nie tak łatwo jest dostać, takich jak na zdjęciu jest od metra :)

Napisano
Wydaje mi się, że w supermarketach budowlanych nie będzie śrub z gniazdem imbusowym i łbem innym niż walcowy. Na pewno nie w średnicy M8, może M6 to tak.

To wszystko zależy od sklepu. W jednym jest w jednym nie ma. W jednym będą na wagę gdzie śruba wychodzi na gruszę, w drugim na sztuki lub w paczce.

Napisano

Od razu powiem, ze market jest bez sensu. Jak się chce coś zbudować to i owszem, ale szukanie konkretnej śruby na imbus to jak strzelanie z czarnoprochowca - jest szansa że się trafi, albo wybuchnie pod wpływem ciśnienia :) Z drugiej strony jak się ma po drodze, albo jakby się tam było za czymś innym można szukać. Castorama raczej ma na sztuki, OBI nie ma raczej w ogóle (jak już to drogie pudełeczka), LeroyMerlin ma imbusowe w woreczkach za rozsądną kasę, ale na 90% nie będzie takich jak chcesz.

Jeśli szukać w stacjonarnym to hurtownie metalowe które sprzedają detal. Może.

Napisano

Dziękuję wszystkim za pomoc. Zaraz rozpoczynam poszukiwania we wskazanych lokalizacjach.

W sklepach typu OBI, Casto itp. takie śruby spotkałem tylko z łbem walcowanym, a ich jakość jest co najmniej średnia.

Wcześniej z jednego ze sklepów otrzymałem odpowiedź, że śruby z łbem kulistym zawsze mają pełny gwint.

P.S. To jest śruba zawieszenia

Napisano

szczerze ja juz kupile w leroy:)

pozniej musilem 3 tygodnie mordowac sie jak mi sie imbus wyrobil.

polecam utwardzone z ASMETU, te z superkmarketu to się nadaja jako jednorazówki jak ktos chce płot przykrecic :woot:

Napisano

ja ponizej 10 w skali nie kupuje:) szkoda pozniej sie tylko denerwowac:)

No no jak ktos wiecej niz 12.9 widzial;) chyba na Polskim rynku brak takich:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...