Kecaj10 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam. Jako że chciałbym zacząć jazdę rowerem szosowym bardzo spodobał Mi się ten rower: http://www.rowerzysta.pl/szosowe/rower-szosowy-kellys-arc-5.0-2012.html . Cena nie jest aż tak bardzo wygórowana i w moim wymiarze ten rower bardzo dobrze mógłby mi posłużyć. Do tej pory jeździłem przez 2 sezony rowerem MTB głównie po szosie w sezonie ~3000 km ale dłużej nie chcę się już męczyć i przesiąść się na coś wygodniejszego Jako że nie znam się na osprzęcie rowerów szosowych tylko górskich proszę doradzić mi czy to dobry wybór i będę zadowolony z jazdy na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 ale dłużej nie chcę się już męczyć i przesiąść się na coś wygodniejszego Wygodniejszego? To chyba szosa nie jest najlepszym wyborem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Rurki Comp Ritcheya - ciężkawe,najniższa seria,koła pewnie też.Napęd,włącznie z kmc ze spinką - bez zastrzeżeń,kompletny i sensowny.Moim skromnym zdaniem warty rozważenia,nie jest to rower "endurance",będzie raczej sztywnawy i kopał w tyłek,ale na pewno wydajniejszy na szosie niż Twoje aktualne mtb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kecaj10 Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Ktoś jeszcze może się wypowie, dziękuje za wypowiedź pana wyżej - bardzo wyczerpująca Może miał ktoś okazję przejechać się akurat na tym sprzęcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 W sumie przyzwoity rowerek. Tu masz dla porownania cos innego. Osprzetowo bardzo podobnie. Lepsze rurki, kola, opony. Chyba nieco bardziej ceniona marka. Popatrz rowniez na geometrie tych rowerow. Raczej w tym budzecie, kupujac nowy rower, nie wycisnie sie nic wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kecaj10 Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Dlatego na początek chcę sobię zafundować taki myślę że cenowo odpowiedni jak najbardziej jak i jakościowo Rower, który mi przedstawiłeś dosyć mi się spodobał i jego prawdopodobnie tez wezmę pod uwagę jeśli tylko będzie dostępny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Mając niewielki nawet manewr w budżecie nie zastanawiaj się nad porównaniem obu,tylko bierz Canyona (trzeba płacić za wysyłkę i specjalne pudło z Niemiec). Marka - nie ma porównania,łatwiej sprzedasz kiedyś,know-how i technologia - nie ma porównania,napęd to samo,rurki,koła i bajery - klasę wyżej.Przy okazji kilo mniej do wożenia i noszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Ja od siebie mogę polecić Ci osprzęt, Sam używam tej 105 i jestem zadowolony. Nie mam wielkich kolarskich aspiracji (jeżdzę bo lubię) jednak do samej szkoły i do domu robię ok 150km w ciągu 3dni + jazda na jakieś dłuższe wypady w sezonie zwykle co sobotę (100-150km). Moje wrażenia: Manetki wyglądają solidnie nic się nie ugina, wprawiają wrażenie solidniejszych niż np sh 600 tricolor(te miałem w pierwszej swojej szosie) Przerzutki i hamulce działają bdb są precyzyjne(używane z oryginalnymi okładzinami). Korba jak korba- jest to moja pierwsza korba z hollowtechem. Nic nie stuka puka luzuje się. Ja jestem zadowolony ze swojego wyboru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gms Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Ja jestem wyznawcą Campagnolo w szosie i Sram w MTB. Jakieś zboczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaude Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Można też zerknąć na propo od Treka: 1. http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/road/sport/1_series/1_2/# 2. oraz Moadone 2.1 (droższa opcja) http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/road/sport/madone_2_series/madone_2_1/# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kecaj10 Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Jeśli tylko osprzęt się spisuje jak należy to myślę że można rozglądać się za rowerami innych firm na 105. Głównie o taką wypowiedź mi chodziło czy osprzęt działa dobrze, bo sam jeżdzę tyle samo co Ty a nawet mniej Pierwszy Trek spodobał Mi się, cenowo również nienajgorszy, wezmę go pod uwagę przy kupnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKDeath Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 W tym Treku jest osprzęt dwie klasy niższy niż w Canyonie, czy Kellysie, który wrzuciłeś, więc zapomnij o tym rowerze za te cenę - to jakby ktoś Ci w mordę dał. Znowu ten Madone jest porównywalny do wcześniej wspomnianych, ale kosztuje 1300 zł więcej... Kolega vaude lubi dowcipy, albo pozycjonuje sklep. Bierz Canyona. Mam Meridę na Tiagrze i w amatorskiej jeździe nie mam się do czego doczepić. A 105 jest lepsza. Canyon ma jeszcze bardzo fajne koła i rurki. Nic lepszego nie znajdziesz. Jeszcze dwa-trzy lata temu ten rower by kosztował jakieś 1000 zł mniej, ale co zrobić... Żyje się nam lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Pierwszy Trek : rower 2500 + 1500 za "Trek", chcesz "Treka" - kupuj Drugi Trek : Czerpie inspiracje ze słynnego Madone,niestety głównie nazwę,inna rama,zaoszczędzono na korbie i kołach,rower max 4000, "Madone" 1300 Na razie ranking : Canyon chwila przerwy Kellys wozy techniczne zwijają metę zamiatają ulicę Finiszują Treki ("Madone" pierwszy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaude Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Sklepu nie pozycjonuje jakby co tylko wrzucam kolejną propozycje, w tym przypadku Treka z pełną świadomością że pierwszy był na gorszym osprzęcie, natomiast drugi droższy, jednak w tym przypadku płaci sie, jak niektórzy to określają, za nazwę, co mnie osobiście nie zraża, gdyż jestem za Trekiem całym sercem każdy ma swoją ulubioną, Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczympek Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Opcja droższa ~4800zł z przesyłką Rennrad Racebike Coal 7.25 Ultegra 6700, size 50-53-55-57-59cm, Modell 2012, | eBay Tańsza. ~4500zł Corratec Rennrad Racebike Corones Ultegra 6700, size 54-58cm, slooped geometry | eBay Oba na Pełnej ultegrze 6700. Wysyłka to 150zł, ale już wliczałem w cenę. A tu za ~3600zł prawie cała szosa na 105, tylko korba ultegra http://www.ebay.de/itm/Corratec-Rennrad-Racebike-Dolomiti-shimano105-size-50-55cm-slooped-geom-/270985062303?pt=Sport_Radsport_Fahrr%C3%A4der&hash=item3f17f7e79f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.