Grzeniu Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam. Powoli,ale jednak zbliżamy się do wiosny,więc czas modyfikacji osprzętu,tym razem pada na hamulce.Główne kryterium to cena.najlepiej aby set zmieścił się w granicy 600 zł(milo by było,jeśli w tej cenie udało by się dobrać też jakieś dobre tarcze). Jeżdżę właściwie po wszystkim,co jazdę umożliwia, po równie zróżnicowanym terenie.Bywa płasko,ale również górzyście.W górach typu Beskidy jeszcze nie byłem,ale nie wykluczam takiej możliwości.W wyścigach raczej nie biorę udziału,ale również mogą zdarzyć się pojedyncze starty.Ważę około 80 kilogramów.Warto powiedzieć,że to będą moje pierwsze hydrauliki,przesiadka z tarczowych Tektro. Wpadły mi w oko Deore m596,ale proszę o wypowiedzi i porady kolegów i koleżanki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Bierz deore 596 do tego tarcze slx przód 180 tył 160. Taki zestaw zamówiłem zobaczymy jak się będzie sprawował, po za tym temat rzeka.Wystarczy pokukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Jeżeli masz 600zł na hamulce + tarcze to jak kolega napisał BR-M596 + tarcze SM-RT67. Jeżeli masz 600zł na same hamulce to można popatrzeć za BR-M666/675. Troszkę trzeba się nagimnastykować, ale można znaleźć. Lub jeśli masz napęd 3x9, to możesz zobaczyć ST-M765. http://bikecenter.pl/index.php?p7003,shimano-deore-xt-br-m765-st-m765-dual-control-manetki-i-hamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Zwróć też uwagę na mocowanie tarczy do koła, bo zapewne masz na 6 śrub i żebyś nie kupił czasem siemano pod center lock.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeniu Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 600 zł to raczej max jaki mogę wydać,więc póki co Deore w czołówce . Co do mocowania,to pamiętam o tym,bo faktycznie mam na śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Spokojnie, większość tarcz Shimano jest w 2 wersjach: CL i IS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 2 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Takich tematów jest sporo na Forum. Proszę skorzystać z wyszukiwarki. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.