ronina Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witajcie, Zmuszony jestem wymienić zacisk Hamulca tarczowego Shimano Deore br m595 na zacisk M 596 od klamki z serwo wave Deore. Pytanie : Czy klamka starszego typu BR M 595(2010r) zadziała z zaciskiem od deorek z serwo wave? Czy te te same zaciski ,czy technologia serwo wymusiła zmiany także w konstrukcji zacisku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Servo to tylko zmiana klamki. Jeżeli są takie same wejście na przewód to są kompatybilne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Według mnie zaciski 595 i 596 są takie same, tylko klamkami się różnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Podepnę się pod temat z pytaniem do użytkowników 596. Po zdjęciu dekielka na klamce wypadło mi coś spod śrubki tej od strony przewodu. Nie mogę zlokalizować, odszukać. Jak możecie sprawdzić co tam jest to będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Oj, coś widzę ze koledzy pokręcili. Nowa seria hebli Shimano, w tym Deore 596 niem jest kompatybilna ze starszymi seriami! Klamki pompują więcej płynu, także działanie nowej klamki ze starymi zaciskami będzie problematyczne. @michuu, może tu wypatrzysz: http://www.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/BL/EV-BL-M596-3204A_v1_m56577569830796603.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Sznib, dlaczego? Przecież 596 ma zacisk taki sam jak 595 (z wyglądu), nawet klocki są takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Cóż wygląd nie mówi wszystkiego. Już kilka razy czytałem o tym ze ktoś chciał pomieszać elementy nowych i starych serii, i im to odradzano (między innymi Andrew odradzał, a on to na pewno ma pojęcie ). Oficjalnych informacji oczywiście nie ma bo wg. Shimano nic nie wolno mieszać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Człowiek jednak cały czas się uczy. Dziękuję Sznib, że wytłumaczyłeś. Jeżeli Andrew tak twierdzi to coś w tym jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 31 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 @michuu, może tu wypatrzysz: Dzięki tego mi było trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A nieprawda,klamka 595 DZIAŁA z zaciskiem 596 .Bardzo dobrze zresztą.Mam tę kombinację i wiem co wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 zacisk 596 różni się znacznie od 595. Ma zupełnie inne tłoczki(ceramiczne, o mniejszym skoku) oraz inne, lepsze uszczelki. Zastąpienie zacisku 595 zaciskiem 596 znacznie poprawi pracę hamulca. Skok jałowy będzie spoooro krótszy. POLECAM! Co innego odwrotna mieszanka, tzn klamka 596 a zacisk 595 - będzie padaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 a połączenie klamki tektro auriga comp z zaciskiem 596? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Nie wiem. Nikt jeszcze nie wpadł na tak potargany pomysł Bardzo możliwe, że będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi