Skocz do zawartości

[amortyzator przód] jaki pod 80kg i zmienny teren?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na wiosnę planuję wmontować w mój rowerek dojazdowy jakiś amortyzator. Dojazdowy do pracy co nie znaczy że po płaskim - obrzeża Krakowa oferują ścieżki po pofałdowanym terenie leśnym (lasek wolski, zakrzówek, pogórki tynieckie) więc będzie też trochę nibygórsko.

Założyłem sobie że to będzie te 600zł może 700 choć wolałbym coś taniej. Raczej NOWY … żeby się nie okazało że do serwisu trzeba dołożyć 100 czy 150zł zaraz po zakupie.

Waże koło 80kg.

Zakup kalkulowany na 2 lata czyli w moim wypadku jakieś 7000km.

Liczę się z tym że 100mm zbyt podniesie górną rurę (jestem dość niski) więc stawiam na opcję że serwisowo da się skok zmienić do 80 (coś jak np w REBIE). Blokowalny.

Nie biję się o każde 100g.

W tej chwili mam z przodu tarczę 185mm i fajnie by było żeby mogła zostać. Kółko z szybkozamykaczem - to nie do zmiany.

Jeśli idzie o producentów to nastawiam się na rockshox'a i suntour'a

dzięki za pomoc

Bierz Epicona jest tani i ma zmienny skok, dodatkowo możesz zainteresować się RS Torą, bądź jak kilka dodatkowych złotych wysupłasz to RS Recon

z moich poszukiwań wynika że bywa zmienny skok ale w zakresie 100-lubwięcej ... że można zjechać do 80 to się nie spotkałem przynajmniej jeśli idzie o jakiś źródła oficjalne ... nie chcę wchodzić wjakieś chałupnictwo partyzantkę - coś pRzeoczyłem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...