Skocz do zawartości

[buty] S-works Road

s2power

Rekomendowane odpowiedzi

Dlugo sie przymierzalem do zakupu butow do szosy. W koncu zapadla decyzja, jest zima, przeceny itp. Poza tym pojawiaja sie modele na 2013 i mozna porownac, czy warto inwestowac w "nowe, lepsze". Ja po naprawde dlugiej wizycie w Twomarku zdecydowalem sie na zeszloroczny model S-works Road. Mierzylem tez nowy model i nie lezal mi tak dobrze na stopie, pomijajac spora roznice w cenie ze wzgledu na przecene "starego" modelu. Wybor padl na Speca bo na goralu ujezdzam juz 2 sezony ich buty i jestem bardzo zadowolony. Dzisiaj zaliczylem pierwsza jazde testowa i musze powiedziec, ze daja naprawde znakomite czucie, sa super sztywne i idealnie dopasowane do stopy. To pewnie po czesci zasluga systemu Boa. Na dodatek sile zapiecia mozna sobie latwo podregulowac "w locie". Jedyna uwaga dotyczy blokow, choc to nie zwiazane z butami. Jestem pewien, ze jeszcze lepsze czucie roweru dadza czarne. Jesli ktos szuka naprawde dobrych butow a budzet nie jest podstawa zakupu, to goraco polecam.

23iuhqd.jpg

Biale buty: zeszloroczny TdF Google Images

Wierze, ze dobrze leza. Mam 2 pary butow speca i wygoda, jak dla mnie jest super. Jedyny ich mankament, to marka, a dokladnie zbyt duza liczba ludzi jezdzacych w tych butach. Wlasnie z tego powodu, kupujac nowe buty szosowe w tamtym roku, zdecydowalem sie na cos innego. Vittorie Unique do ktorych wrzucilem wkladki speca :)

nie chce nic mówić, ale wydaje mi się że buty typowo sportowe raczej białe być nie powinny :) takie bynajmniej moje zdanie

Co jak co, mistrzowie "stylówy" rowerowej uważają kolor czarny za najgorszy z możliwych na buty a biały za najlepszy. Ale to tylko opinia i nie trzeba się z tym zgadzać : )

• Mod Team

Bardzo fajne buty zakupiłeś, ale te buty z linka poniżej podobają mi się dużo bardziej, tylko mogliby "troszkę" z ceną zjechać :). Ja rozumiem, że karbonowa podeszwa, ale 265 funciaków (po przecenie :laugh: ) to zdecydowanie za dużo...

http://www.wiggle.co.uk/sidi-ergo-3-vent-carbon-vernice-road-shoes/

Co jak co, mistrzowie "stylówy" rowerowej uważają kolor czarny za najgorszy z możliwych na buty a biały za najlepszy. Ale to tylko opinia i nie trzeba się z tym zgadzać : )

Od razu wiadomo którego bloga czytasz.

Po prostu wydaje mi się że białe buty się szybciej brudzą, być może z tymi z wyższej półki jest inaczej.

Białe się brudzą w takim samym stopniu co czarne i czerwone, a drogie tak samo jak tanie. Tak czy inaczej nie ma się co przejmować bo ... zawsze jest taka opcja żeby je umyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...