Tomlsv Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Wczoraj kolega niewychamował przy zjeździe i wjechał mi w przerzutkę. Wskutek tego na kasecie 9tce nie wchodzi mi 7,8,9 bieg, wyprostowałem już hak (choć był wykrzywiony od koła, a przez uderzenie powinien być skrzywiony do koła), ustawiłem śrubkami (H-L) max wychylenie dla biegu 1, ale dla wyższych to moge max uzyskać 6 przełożenie, przy 6 linka jest kompletnie luźna ( a i tak już naciągałem). Gdy schodze z 1 na 2 słychać głośny stuk (i to aniz prowadnika ani z manetki (Shimano Lx) a jakby z przebiegającej wzdłuż roweru linki (?) ). Czy pozostało mi teraz tylko naciągnięcie sprężyny odwodzącej przerzutkę od koła ? Tej pod pantegrafem? Jeśli tak, powiedźcie prosze jak to zrobić i jak zdjąć oslonkę nie łamiąc jej. Rower ma dopiero 6 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 MOja deorka kiedys niezrzucala na 8 to wyprostowałem hak ale dalej nic. Więc złapałem za wózek i go wygialem troche, bo jak sie okazało, przerzutka byłą krzywa. tzn złapałem cały wózek i odgiałem tak żeby cała przerzutka sie lekko wygieła i teraz mimo luzów które juz nabrala dziala miodzio :] Edit : A ten stuk to moim zdaniem jest od lancucha - u mnie tez wystepuje. Z tym ze na biegach od 3-8 (mam 8 nie 9 ;]) a jak jest z 1 i 2 niepamietam bo raczej z tych biegów niekorzystam. Edit: Srubka L jest do duzej zebatki a H do malej. A nie obie do najwiekszej.. - bynajmniej tak zrozumialem z tego co napisales :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomlsv Napisano 17 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Edit: Srubka L jest do duzej zebatki a H do malej. A nie obie do najwiekszej.. - bynajmniej tak zrozumialem z tego co napisales :wink: Wiem, tak tylko napisałem skrótowo. Dzięki za odpowiedź, ale wole nie odginać przerzutki bo pewnie pierwsze co to odegne hak (jest dość miękki), a jak ją zdejme to w imadłem moge coś połamać, przypuszczam że dam to jutro do zaufanego serwisu, chyba że ktoś jeszcze coś doradzi pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 PRZERZUTKA, ludzie jaka przerzutka :!!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.