llancer Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Oferuje 2 lub 3 miejsca na osoby + rowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Oferuje 2 lub 3 miejsca Jeśli z Wawy, chętnie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 W ramach rozgrzewki proponuje z dwu kółek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 najważniejsze że coraz więcej ludzi się zbiera a kolejarze niech strajkują i tak im zabiorą ulgi - i dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Ciechanów 100km od wawy,ale mozna podlecieć bo to tylko 50km więcej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Atrakcje turystyczne w okolicy: Stóg Izerski – co do wielkości drugi szczyt w pn.-zach. partii Wysokiego Grzbietu. Doskonałe miejsce, aby podziwiać piękno Świeradowa-Zdroju. Sępia Góra i Zajęcznik – warto zdobyć te szczyty, a także udać się na inne punkty widokowe. Kolej gondolowa – jej trasa liczy 2172 metry; dostępna dla turystów przez cały rok. Ruiny Zamku w Świeciu – kamienna warownia, która powstała w pierwszych dziesięcioleciach XIV wieku. Warto zainteresować się też innymi zamkami – Zamek Gryf w Proszówce i Zamek Czocha. Czarci Młyn – powstał ok. 1890 r., obecnie można się tu ogrzać przy 100-letnim piecu, zjeść tradycyjny chleb, a nawet zabrać ze sobą świeżo zmieloną mąkę. Muzeum Kargula i Pawlaka w Lubomierzu – sceneria lubomierskiego rynku i okolic posłużyła jako plener dla kultowego serialu „Sami Swoi”. Polsko-czeska ścieżka rowerowa Singltrek Wycieczki: doskonała baza wypadowa m.in. do Czech, Niemiec, Karpacza, w Karkonosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyloziom Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Ja się deklaruje iż poszukuje transportu. Do wawy dojadę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Joł Joł! Chciałabym wyruszyć już w poniedziałek, będzie ktoś chętny na pobyt przez cały tydzień od 1 lipca? Jakby ktoś z Mazowsza się chciał zadeklarować, jestem otwarta na propozycję. Z racji wcześniejszego wyjazdu bardzo Ci dziękuję Lancer ale nie będę zainteresowana Twoim transportem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Z przejazdem koleją może być lekki problem. W związku ze zmianami w regulaminie, w pociągach IC, TLK, nie można przewozić roweru jeżeli pociąg nie ma wagonu przystosowanego do przewozu rowerów. Wagon do przewozu rowerów ma 3 miejsca na rowery. Dodatkowo, oprócz opłaty za przewóz roweru, wprowadzono nową opłatę za miejscówkę za rower. Żeby było ciekawiej, możesz jechać z rowerem tylko jeżeli masz miejsce w wagonie "rowerowym". Jeżeli wszystkie miejsca w wagonie "rowerowym" są zajęte, a miejsca na rower są wolne, to w kasie nie sprzedadzą Ci biletu. Pomijam fakt że Nobby Nick 2,25 wchodzi bardzo ciężko w ten "stojak-wieszak", trzeba go wpychać na siłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Dzięki Hanzo, brałam pod uwagę te okoliczności i pozostało złożyć rower do torby... Udając bagaż ;-) A ty się ruszasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Tak, wybieram się się na zlot. W planach mam dłuższy pobyt, nie wiem tylko czy przyjechać wcześniej czy zostać dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Większość zapewne przyjedzie wcześniej bo po nie ma miejsca w ośrodku . chyba że w innym co wiąże się z przeprowadzką w niedzielę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 No i stało się. Jedna osoba odpadła w związku z tym posiadam jedno miejsce w aucie. Wyjazd w środę rano, powrót w niedzielę wieczorem. Jadę z dwójką ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Pamiętasz o mnie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Nie, bo ostatecznie nie napisałeś, że chcesz jechać z nami samochodem. W takim razie mam komplet pasażerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limaK98 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 ooo widzę iż na moje miejsce szybko ktoś się znalazł, bardzo pocieszające, bawcie się tam dobrze i nie zróbcie sobie krzywdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Już został lekko ponad miesiąc do zlotu i macie jakieś koncepcje na pobyt i dojazd ? Ja pewnie przyjadę w piątek i dłużej zostanę. Jak patrzyłem na dojazd pociągiem z Warszawy do Jeleniej Góry to jest jakaś masakra z rowerem... Długo i milion przesiadek. Macie może jakieś inne, lepsze opcje? Wysłane za pomocą Tapatalk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 30 Maja 2013 Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Na przykład TLK ŚNIEŻKA. Z Warszawy wyjeżdża o 06:42 w Jeleniej jest o 16:21. Musisz tylko spakować rower i zabrać go jako bagaż. Potem z Jeleniej na kołach do Świeradowa. Taki mam plan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 30 Maja 2013 Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 No właśnie te pakowanie roweru tak średnio jest wygodne... Ale pewnie trzeba będzie ostatecznie tak zrobić, że normalnie musieli wprowadzić te zmiany na PKP co do transportu rowerów :angry: Wysłane za pomocą Tapatalk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Dobra, już upatrzyłem dojazd wręcz idealny (jak dla mnie) Z Warszawy w czwartek wieczorem oto tym nocnym pociągiem oraz co najważniejsze - w nim jest dozwolony przewóz rowerów http://rozklad-pkp.pl/bin/traininfo.exe/pn/268866/300862/504926/162841/55?ld=s38&seqnr=3&ident=hh.02383038.1370292118&date=04.07.13&station_evaId=5100065&station_type=dep&journeyStartIdx=1&journeyEndIdx=21&backLink=tp& W Jeleniej będzie kawałek przed 10:00, wtedy widzę dwie opcje: - dojazd 40 km na kołach - złapać jakiś transport do Szklarskiej np, pociąg Co do drugiej opcji to ciekawym przedłużeniem pociągu "KARKONOSZE" jest "Bus KARKONOSZE" o 09:35. http://rozklad-pkp.pl/bin/traininfo.exe/pn/944250/527543/798108/84304/55?ld=s38&seqnr=2&ident=ln.02873938.1370292719&date=05.07.13&station_evaId=5100259&station_type=dep&journeyStartIdx=0&journeyEndIdx=4&backLink=tp& Ewidentnie jest to powiązane z tym pociągiem, ale najważniejsze pytanie... Czy da się tym ustrojstwem przewieźć rower? Znając życie sprzedadzą spokojnie bilet w kasie, a później mogą (a nie muszą) być problemy. Osobiście bym zaryzykował - zawsze można doturlać się na kołach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Zlot się zbliża, a kolejna osoba odpadła z transportu. W związku z tym oferuję dojazd i powrót samochodem wraz z dwoma innymi forumowiczami. Wyjeżdżamy z okolic Dworca Centralnego ok 3:00 w środę 3.07 (startuję z Ursynowa) i jedziemy prosto do Świeradowa, aby w dzień pojeździć na rowerach. Powrót w niedziele, godzina to do uzgodnienia. W ośrodku w którym odbędzie się zlot do piątku mamy zarezerwowany pokój 4-osobowy. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
limaK98 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 spodziewałbym sie raczej że na transport na zlot wszyscy będą walić drzwiami i oknami, a tymczasem zastój? kto by sie spodziewał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Tym bardziej, że podróż pociągiem w tym roku i w to miejsce są wyjątkowo niekomfortowe. A przy 4 osobach samochodem z pewnością taniej. Choć nie ma się co dziwić w zeszłym roku tak samo prawie wszyscy się wykruszyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 A ja nadal jestem na liście jadących :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Oczywiście. Ty i Lukaszs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.