zawoduwa Napisano 31 Grudnia 2012 Napisano 31 Grudnia 2012 witam. jeżeli temat jest w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie. mam problem - w moim rowerze wygiął się hak, przerzutka się złamała, a hak jest zintegrowany. i co teraz mogę zrobić? czy opłaca się go prostować? czy może dałoby się zrobić coś innego? pozdrawiam.
Fenthin Napisano 31 Grudnia 2012 Napisano 31 Grudnia 2012 1. Z jakiego materiału masz tę ramę? 2. Jeśli to nie aluminium, wrzuć zdjęcia tego uszkodzenia. Jeśli alu, ciężko będzie zrobić z tym coś trwałego.
zawoduwa Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Napisano 31 Grudnia 2012 rama jest dość ciężka więc myślę, że to stalowa (komunijka sprzed 8 lat) zdjęcia dodam trochę później
zawoduwa Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Napisano 31 Grudnia 2012 a będzie on na tyle wytrzymały jaki był przed zabiegiem?
szybkilopez Napisano 31 Grudnia 2012 Napisano 31 Grudnia 2012 To zależy jak bardzo się on wygiął trzeba widzieć to żeby coś powiedzieć.
Rulez Napisano 31 Grudnia 2012 Napisano 31 Grudnia 2012 Jeśli przy prostowaniu zauważysz pęknięcie materiału można to bez problemu zaspawać gazowo , jeśli nie będzie widocznego pęknięcia to bez problemu wytrzyma.
zawoduwa Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Napisano 31 Grudnia 2012 niestety ze zdjęciami będzie problem, bo aparat mi nie działa. mogę jeszcze zrobić telefonem, ale najlepszej jakości to on nie będzie.
adriansocho Napisano 31 Grudnia 2012 Napisano 31 Grudnia 2012 a będzie on na tyle wytrzymały jaki był przed zabiegiem? Tak naprawdę to nie będzie, ale być może będzie WYSTARCZAJĄCO wytrzymały. Nie masz nic do stracenia (porównując z wyrzuceniem ramy od razu). Tutaj na forum mało jest osób wypowiadających się pozytywnie o stalowych ramach z rowerów komunijno-supermarketowych, więc może to będzie dobra okazja do ulepszenia sprzętu?
zawoduwa Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Napisano 31 Grudnia 2012 ale chodzi mi o to, że jeszcze muszę kupić przerzutkę nową i wolę się upewnić niż wyrzucić kasę w błoto.
Rulez Napisano 31 Grudnia 2012 Napisano 31 Grudnia 2012 Nie wrzucaj żadnych zdjęć tylko wyprostuj hak - to nic nie kosztuje ..., a jak wyprostujesz wtedy możesz wrzucić foty i zapytać nas o zdanie, tylko żeby na tych fotach było coś widać ....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.