Skocz do zawartości

[hak] wygięty zintegrowany hak

zawoduwa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam. jeżeli temat jest w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie. mam problem - w moim rowerze wygiął się hak, przerzutka się złamała, a hak jest zintegrowany. i co teraz mogę zrobić? czy opłaca się go prostować? czy może dałoby się zrobić coś innego?

pozdrawiam.

Napisano

1. Z jakiego materiału masz tę ramę?

2. Jeśli to nie aluminium, wrzuć zdjęcia tego uszkodzenia. Jeśli alu, ciężko będzie zrobić z tym coś trwałego.

Napisano

Jeśli przy prostowaniu zauważysz pęknięcie materiału można to bez problemu zaspawać gazowo , jeśli nie będzie widocznego pęknięcia to bez problemu wytrzyma.

Napisano

niestety ze zdjęciami będzie problem, bo aparat mi nie działa. mogę jeszcze zrobić telefonem, ale najlepszej jakości to on nie będzie.

Napisano

a będzie on na tyle wytrzymały jaki był przed zabiegiem?

Tak naprawdę to nie będzie, ale być może będzie WYSTARCZAJĄCO wytrzymały. Nie masz nic do stracenia (porównując z wyrzuceniem ramy od razu).

Tutaj na forum mało jest osób wypowiadających się pozytywnie o stalowych ramach z rowerów komunijno-supermarketowych, więc może to będzie dobra okazja do ulepszenia sprzętu?

Napisano

Nie wrzucaj żadnych zdjęć tylko wyprostuj hak - to nic nie kosztuje ..., a jak wyprostujesz wtedy możesz wrzucić foty i zapytać nas o zdanie, tylko żeby na tych fotach było coś widać ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...