Skocz do zawartości

[buty] Exustar 303

Biafra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, skorzystałem z wyszukiwarki forum ale jest tylko jeden temat ,w którym pojawiają się buty Exustar.

Jak oceniacie te buty? Macie jakieś opinie o firmie lub o tym konkretnym modelu? http://www.kross.pl/pl/buty-rowerowe/exustar-e-sm303

Nie jeżdżę profesjonalnie. 3k rocznie, z zawodów to jedynie mazowia.

Jak te buty wypadają w zestawieniu z shimano 123w?

Czy jest odczuwalna różnica między tymi modelami? Mam okazję stosunkowo z niewielką dopłatą zamienić jeden model na drugi.Stąd moje pytania.

shimano chyba lepsze i wypróbowane jest niż jakieś kross-owskie buty

Niby tak chociaż wiele osób uważa buty shimano za takie sobie i wybiera np sidi.

Te exustary wydają się solidniejsze i podoba mi się wzmocniona pięta.

Następne opinie proszę:D

Tak, chodzi o tą "carbonową" wstawkę. Walory wizualne też są dla mnie ważne jak mam w nich jezdzić pare sezonów.

Sprostuję kwestię ceny. Mam możliwość kupić te buty za 220 złotych-nowe. Pare dni temu kupiłem shimano 123 za 170 zł i zastanawiam się czy nie dokonać zamiany.

Za propozycje innych modeli bardzo dziękuje ale musze wybrać z tych 2 modeli. Chociaż porady na pewno się przydadzą innym ,którzy trafią na ten wątek kiedyś.

50 zł dopłaty wychodzi za zamianę shimano na exustary. Oba modele bez klamry, oba z kolcami. Shimano wydają się bardziej "szmatkowate". Widzicie, znacie jakieś inne różnice?

w skrócie, w butach do ścigania przez sztywną podeszwę bardzo dobrze się jeździ, ale źle chodzi się pieszo na dłuższe dystanse, w turystycznych na odwrót

więc w zależności od stylu jazdy wybierz odpowiednie

A to nie ma problemu, spacerować w nich nie będe:D Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...