Biafra Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Witam, skorzystałem z wyszukiwarki forum ale jest tylko jeden temat ,w którym pojawiają się buty Exustar. Jak oceniacie te buty? Macie jakieś opinie o firmie lub o tym konkretnym modelu? http://www.kross.pl/pl/buty-rowerowe/exustar-e-sm303 Nie jeżdżę profesjonalnie. 3k rocznie, z zawodów to jedynie mazowia. Jak te buty wypadają w zestawieniu z shimano 123w? Czy jest odczuwalna różnica między tymi modelami? Mam okazję stosunkowo z niewielką dopłatą zamienić jeden model na drugi.Stąd moje pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 shimano chyba lepsze i wypróbowane jest niż jakieś kross-owskie buty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biafra Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 shimano chyba lepsze i wypróbowane jest niż jakieś kross-owskie buty Niby tak chociaż wiele osób uważa buty shimano za takie sobie i wybiera np sidi. Te exustary wydają się solidniejsze i podoba mi się wzmocniona pięta. Następne opinie proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 ale w jakim sensie wzmocniona pięta? Za 280 zł kupiłem niedawno shimano M087 z klamrą, a tu są tylko rzepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Tył buta wykonany jest ze sztywnego plastiku i ma "karbonową" wstawkę, pewnie o to chodzi. Przy tej kwocie wybrałbym jednak exu z klamrą, albo shimano xc50, które są moim zdaniem naprawdę dobrymi butami pod każdym względem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biafra Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Tak, chodzi o tą "carbonową" wstawkę. Walory wizualne też są dla mnie ważne jak mam w nich jezdzić pare sezonów. Sprostuję kwestię ceny. Mam możliwość kupić te buty za 220 złotych-nowe. Pare dni temu kupiłem shimano 123 za 170 zł i zastanawiam się czy nie dokonać zamiany. Za propozycje innych modeli bardzo dziękuje ale musze wybrać z tych 2 modeli. Chociaż porady na pewno się przydadzą innym ,którzy trafią na ten wątek kiedyś. 50 zł dopłaty wychodzi za zamianę shimano na exustary. Oba modele bez klamry, oba z kolcami. Shimano wydają się bardziej "szmatkowate". Widzicie, znacie jakieś inne różnice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 shimano chyba lepsze i wypróbowane jest niż jakieś kross-owskie buty to nie są kross-owskie tylko amerykańskie buty i do tego całkiem znanej i szanowanej firmy za 220 zł brałbym od razu tylko to są buty do ściganie, a nie turystyki rowerowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biafra Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 tylko to są buty do ściganie, a nie turystyki rowerowej A w praktyce jaka jest różnica podczas jazdy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 w skrócie, w butach do ścigania przez sztywną podeszwę bardzo dobrze się jeździ, ale źle chodzi się pieszo na dłuższe dystanse, w turystycznych na odwrót więc w zależności od stylu jazdy wybierz odpowiednie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biafra Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 w skrócie, w butach do ścigania przez sztywną podeszwę bardzo dobrze się jeździ, ale źle chodzi się pieszo na dłuższe dystanse, w turystycznych na odwrót więc w zależności od stylu jazdy wybierz odpowiednie A to nie ma problemu, spacerować w nich nie będe:D Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.