Asik Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Napisano 2 Stycznia 2013 Kłaniam, Lekki - 8.8kg, ze sztywnym widelcem, jednym blatem na korbie... http://www.islabikes...es/beinn24.html Naprawdę przemyślane rowerki dla dzieciaków, bez zbednych głupot, pseudo amorów i takichtam... Szacunek... I. No fajny, ale raczej z dostępnością w Pl chyba trudno, a wolałabym zobaczyć go na żywo, przymierzyć czy pasuje do Młodej itp.
Rulez Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Konkretnie, jakiś przykład poproszę class='bbc_emoticon' alt=' ' /> Julia | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie Lub tu, Buffallo Girl : http://www.leaderfox.pl/katalog-mtb-24.html Oraz : http://www.author.pl/rowery/dzieciece/dzieciece-1/ultima-1
marekw Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Jaki jest sens kupowania teraz ?? Na wiosnę jest sporo używek w stanie idealnym za 1/3-1/2 ceny.
Mateusz30 Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Najlepiej, jak o dzieciach wypowiadają się ludzie, którzy o nich czytali w książkach. Moja córka jest najwyższa w klasie. Od 7mego roku życia jeździ na romecie 24" model chyba evolution. Teraz ma 9 lat i spokojnie pojeździ jeszcze dwa. Wsadzanie 8 latki na 26" to pomyłka. Dziecko nie zapanuje nad rowerem, będzie się męczyć, a w terenie źle się to skończy. Dzieciak będzie się przewracać i się zniechęci, przestraszy. Koła dobiera się do wzrostu. Wybrałem romet ze wględu na najlżej pracujące klamki i manetki. Warto zwrócić uwagę, że 8 latka nie da rady użyć hamulca, ani zmienić biegów w większości rowerów na rynku rzekomo przeznaczonych dla dzieci. W romecie jest grupa shimano touring i wszystko chodzi bardzo lekko. Rower ma cenę z tyłka, ale to był jedyny sprzęt w moim mieście, który faktycznie dziecko mogło obsłużyć.
lukaszs Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Najlepiej, jak o dzieciach wypowiadają się ludzie, którzy o nich czytali w książkach. generalnie masz rację - ja włączyłem sie w temat bo pracowałem w sklepie z bikami dla dzieciaków(i nie tylko).......... z jednej strony szlak mnie trafiał jak słyszałem wypowiedzi rodziców "on idzie do komuni (8-9lat) i taki mały rower , no co Pan przeciez da rade na duzym" i co mam mu odpowiedzieć....... pewnie da ,ale ojcem może nie zostać.... ale z drugiej rozumiałem też względy finansowe........... najciekawsze było jak przyszli do nas rodzice chrzestni dzieciaka 7 lat i powiedzieli che chca fajny "cena nie gra roli" rower dla dorosłego.. bo chca mu kupić super rower ale musi być już na całe zycie.........powiedziałem że pewnie z 5 lat w garażu przestoi ale ich to nie zrażało......... to jest extremum ale zdarza się - były jaja czasem naprawdę starałem sie sprzedać....wiadomo!!! - ale zawsze tłumaczyłem że zrobić z dziecka kalekę można bardzo łatwo.....kupując nie własciwy rower....już lepiej nie kupować wcale- niech biega za innymi. ale też dużo ludzi miało zdrowe podejscie i to zwykle Ci mniej zamożni tak że punk widzenia zależy od punktu siedzenia........
Asik Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Napisano 2 Stycznia 2013 Jaki jest sens kupowania teraz ?? Na wiosnę jest sporo używek w stanie idealnym za 1/3-1/2 ceny. Po pierwsze na razie jeszcze nie kupuję, a po drugie, żeby na wiosnę kupić to też muszę wiedzieć co Wolę wcześniej zgłębić temat, żeby wiedzieć na co zwracać uwagę. Niekiedy sprzedawcy wciskają najdroższy rower, mimo że tańszym też nic nie brakuje i mają podobne parametry ale z drugiej rozumiałem też względy finansowe........... Względy finansowe też są ważne, ale zawsze można poprzedni rower sprzedać, trochę dołożyć i mieć nowy, większy. A komfort jazdy dziecka jest nieporównywalny.
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 2 Stycznia 2013 No fajny, ale raczej z dostępnością w Pl chyba trudno, a wolałabym zobaczyć go na żywo, przymierzyć czy pasuje do Młodej itp. A może mały wyskok do JuKeja? Islabikes Fitting Studio Islabikes Ltd Bromfield Ludlow SY8 2JR W okolica Ludlow jest bardzo urokliwa a na dodatek blisko do Walii Rowerki wysyłają do większości krajów europejskich: http://www.islabikes.co.uk/order_form.html Szacunek... I.
dziobolek Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 ...Względy finansowe też są ważne, ale zawsze można poprzedni rower sprzedać, trochę dołożyć i mieć nowy, większy. A komfort jazdy dziecka jest nieporównywalny... Bardzo zdrowe i rozsądne podejście do tematu W temacie biegów/przerzutek to rozsądnym i bezstresowym IMHO dla dziecka rozwiązaniem są biegi w piaście. Nie ma problemów z redukcją - można to zrobić nawet na postoju. Nie ma obawy o pokrzywienie/uszkodzenie przerzutki podczas szaleństw czy upadków/wypadków. Tylko, że wcale niełatwo o taki model na kołach 24". Rowery • Junior • 24" • ROMET PANDA CITY LUX 3 BIEGI W PIAŚCIE shimano nexus Rowery • Junior • 24" • ROWER UNIBIKE PRINCESS 3 24" KOLEKCJA 2012 Kands Junior - modele Laguna i Nexus (trzeba przewinąć stronkę)
Asik Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Byłam w sklepie - koła 26" odpadają. Młoda nie mogła dosięgnąć do siodełka, rower był zdecydowanie za duży. Oprócz tego mierzyłyśmy krossa hexagon jr na kołach 24" Kross Hexagon Junior 2013 - Sklep Kross - Sklep Shimano - Sklep Endura :: t-bike.pl Nawet był całkiem fajny, waga 13,30 kg. Za tydzień jedziemy przymierzyć się do Meridy dakar Lady/Youth & Kids - Kids - Dakar 624 Girl - Merida Bikes Great Britain Podoba mi się jeszcze Author ultima AUTHOR - Bike Emotion - a zwłaszcza jego waga - 11,60 kg. Ale nie widziałam go na żywo. Nie wiem czy się nie zdecyduję na któryś z powyższych modeli - cenowo wyglądają dość przystępnie, jakościowo chyba też są w miarę dobre.
bartal9 Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Pamiętajcie że kross'y też robią ciekawe rowery dla dzieci np. http://www.kross.pl/pl/2013/hexagon-jr
Rulez Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Gdybyś łaskawie czytał co inni piszą, to może zauważył byś, że "Asik" już ten rower oglądała ...
Asik Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 Pamiętajcie że kross'y też robią ciekawe rowery dla dzieci np. Hexagon Jr | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie No właśnie go dziś oglądałam
Tofi Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Ok. wiadomo ile ma wzrostu, ale dlaczego wszyscy się tego uwzieli, a nie zaczęli od tak oczywistej rzeczy jak przekrok? Wystarczy zmierzyć długość nogi, a później posprawdzać w katalogach jakiego rozmiaru ramy się szuka. Moja partnerka jest niską osobą. Po zmierzeniu przekroku wyszło, że potrzebuje ramy 15'', podczs gdy rowery z kołami 26'' zaczynają się od 16'', ale trochę poszukałem i trafiło się dokładnie 15 cali. Ciężka stal ale ma 26'' koła i rozmiarowo rower jest dobrany pod nią. Myślę że dla 8 latki też pewnie dało by radę znaleźć coś na 26'' kołach (natrafiłem raz na ramę 14'') tylko najpierw trzeba by ją było w domu zmierzyć, żeby wiedzieć czego szukać. Radzę zajrzeć najpierw do tego tematu http://www.forumrowerowe.org/topic/41731-jak-dobrac-odpowiedni-rozmiar-ramy/ a dopiero szukać roweru. Jeśli chodzi o trudności z wciskaniem manetek, to można je przecież wymienić na gripshifty (chyba 8-latka jest w tanie otworzyć okrągłą klamkę w drzwiach?) Z da miesiące temu składałem BMX dla chyba 10-latki i problem był z hamulcami, bo za ciężko chodziły. To niestety może być problem, bo jeżeli dziecko nie est w stanie docisnąć hamulca tak by prawie się zblokowało koło, to nie powinno mieć roweru z takimi hamulcami, tylko torpedo, czyli nie rower górski i nie BMX. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2
Asik Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Napisano 17 Stycznia 2013 Klamka zapadła, nie kombinowałam tylko zdecydowałam się na sprawdzonego Scotta Contessa. Znalazłam model z 2012r. w całkiem przyzwoitej cenie. Mierzyłam też Meridę Dakar, w sumie jest bardzo podobna do Scotta - ale kolorystycznie mi niezbyt odpowiadała, była zbyt biała, taka blada Dziękuję wszystkim za rady i sugestie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.