POLKOWICE Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Witam wszystkich Proszę o pomoc forumowych znawców w doborze amorka do ramy specialized z główką tapered Dobrze by było żeby nie był za ciężki i w miare tani Budżet to około 1500 Dodam że zastanawiam się nad rebą, sidem czy coś dedykowane do speca z systemem brain tylko ciężko trafić a jeszcze jedno czy warto dopłacać między rebą a sidem A przy okazji miał ktoś doczynienia z pedałkami crank brothers i może napisać pare słów o ich porównaniu do shimanowskich spd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 http://allegro.pl/piekny-fox-f120-rl-fit-1510gram-super-cena-i2883706441.html popraw nazwę tematu nim ci go usuną.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLKOWICE Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Dodam że skok wystarczający to 80 - 100 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Skok określiłeś ze względu na geometrię ramy, czy tyle sobie wymyśliłeś że chcesz mieć ? Jeszcze tak profilaktycznie koło 26 ? Ten fox ma dość krótką rurę sterową trzeba mieć pewność że wystarczy. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vwothyn Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Mogę Ci polecić Manitou Minute Expert. Jest wersja z rurą tapered: http://www.manitoumtb.com/index.php?page=fork&fork=Minute&discipline=all Mam i bardzo sobie chwalę, bardzo czuły amortyzator sprężynowy z asystą powietrzną do ustawiania SAGu i regulacją tłumienia powrotu. Co do Cranków, to również mam (Candy) i uważam że pod względem komfortu jazdy to świetne pedały, bardzo mi odpowiada ich luz roboczy, ale do Shimano ich nie porównam bo nie jeździłem na nich. Mnóstwo ludzi na forum jeździ na Crankach, więc jak poszukasz to znajdziesz dużo opinii na ten temat. Podobno niższe modele są mało trwałe (zdarza się że pęka sprężyna), na szczęście jeszcze tego nie doświadczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLKOWICE Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Skok określiłeś ze względu na geometrię ramy, czy tyle sobie wymyśliłeś że chcesz mieć ? Jeszcze tak profilaktycznie koło 26 ? Ten fox ma dość krótką rurę sterową trzeba mieć pewność że wystarczy. pozdro. skok to w sumie tak sobie wymyśliłem że mi wystarczy a koło 26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Nie mam przeglądu wszystkich speców podaj model ramy Pedały to kwestia gustu i preferencji ... każdy system ma swoje wady i zalety. Musiałbyś przekopać forum i wyrobić cobie zdanie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Pewnie taką : dodam że rame posiada specialized s-works stumpjumper w karbonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Aaaa zaćmienie niedawno przebudzenie jeszcze kawy nie dopiłem:) sorki Pozdro Edit ... Zaćmienie trwa, nadal nie potrafię znaleźć cytowanego tekstu w wypowiedzi autora ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Nie, on to pisał w innym temacie ... ponadto mógł by przynajmniej sprawdzić , że na widelec z Brainem trzeba wydać duuużo więcej niż 1500 zł ... jak do tak wypaśnego roweru, to nie za wiele przeznacza na widelec ... Ja bym polecił manitacza, tyle, że np : http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=81582 lub http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=81580 Zależnie od tego jaką ośkę ma z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLKOWICE Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 niekoniecznie duuuuuużo więcej ostatnio na ebay de poszedł za 280 euro model futureshock z 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 No to trzeba było brać, mogłeś przelicytować .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLKOWICE Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Właśnie przegapiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.