Gość rr Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Witam. Mam małe pytanko. Czy opłaca sie kupić wspomnianą univegę alpinę ht 510 w układzie jak nizej. Cena 1400zł Widelec: Sr Suntour XCM V2 , skok 80mm, hydrauliczna blokada skoku, regulacja naprężenia wstępnego Mechanizm korbowy: FSA CK-306, aluminiowy, z osłoną, zębatki: 44T/32T/22T, ramię 170mm Środek suportu: THUN – łożyska maszynowe, uszczelniane Hamulec przedni: Miranda Alu Concept V-brake Hamulec tylny: Miranda Alu Concept V-brake Klamki hamulcowe: Aluminium V-brake Leaver Przerzutka przednia: Shimano Deore – made in Japan Przerzutka tylna: Shimano Deore SLX Shadow , RD-M662 , made in Japan Manetki: Shimano Deore Rapid Fire , SL-M530, made in Japan Kaseta: Shimano Deore, CS-HG50 , 9-rzędowa, 11T-32T, made ina Japan Łańcuch: KMC Mostek: Aluminium 4-bolt, comfort geometry, 80mmKierownica: Aluminiowa, gięta MTB, 600mm Piasty: Black Comp Hubs – aluminiowe – uszczelniane – montowane na zacisk Pedały: VP – alu/plast , z elementami odblaskowymi Obręcze: Schurmann Yak-19, dwuścienne, aluminiowe, wzmacniane Siodło: Velo Sport – semi sport Sztyca: Promax Black Comp, aluminium, 27,2mm, 1-bolt Opony: Schwalbe Smart Sam 26"x2.25" Sport line – dętki z zaworami samochodowymi Ilość biegów: 27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rr Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Ludzie może chociaż jedno zdanie bo się muszę zdecydować w tym tygodniu. Witam. Mam małe pytanko. Czy opłaca sie kupić wspomnianą univegę alpinę ht 510 w układzie jak nizej. Cena 1400zł Widelec: Sr Suntour XCM V2 , skok 80mm, hydrauliczna blokada skoku, regulacja naprężenia wstępnego Mechanizm korbowy: FSA CK-306, aluminiowy, z osłoną, zębatki: 44T/32T/22T, ramię 170mm Środek suportu: THUN – łożyska maszynowe, uszczelniane Hamulec przedni: Miranda Alu Concept V-brake Hamulec tylny: Miranda Alu Concept V-brake Klamki hamulcowe: Aluminium V-brake Leaver Przerzutka przednia: Shimano Deore – made in Japan Przerzutkatylna: Shimano Deore SLX Shadow , RD-M662 , made in Japan Manetki: Shimano Deore Rapid Fire , SL-M530, made in Japan Kaseta: Shimano Deore, CS-HG50 , 9-rzędowa, 11T-32T, made ina Japan Łańcuch: KMC Mostek: Aluminium 4-bolt, comfort geometry, 80mmKierownica: Aluminiowa, gięta MTB, 600mm Piasty: Black Comp Hubs – aluminiowe – uszczelniane – montowane na zacisk Pedały: VP – alu/plast , z elementami odblaskowymi Obręcze: Schurmann Yak-19, dwuścienne, aluminiowe, wzmacniane Siodło: Velo Sport – semi sport Sztyca: Promax Black Comp, aluminium, 27,2mm, 1-bolt Opony: Schwalbe Smart Sam 26"x2.25" Sport line – dętki z zaworami samochodowymi Ilość biegów: 27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 30 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 musi byc ta univega? Ubogo jest z osprzętem niestety a i widelec szału nie robi. No i pytanie musi byc nówka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Ludzie może chociaż jedno zdanie bo się muszę zdecydować w tym tygodniu. Univega:) lubia podrabiac topowe modele innych marek ale im nie wychodzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rr Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 W tej cenie niczego na lepszym osprzęcie nie znajdę. Gdyby było coś ciekawego uzywanego to bym się skusił. Ale musi być duże bo ja jestem wysoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 31 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 ile to wg Ciebie to jest duże? Skoro masz zamiar kupic rower za 1400 to założyłem że 1600 to górna granica wyszukiwania no i masz pierwszy lepszy przykład dużo lepszego roweru niż to co chciałeś kupic: http://allegro.pl/195trek-6300-6-series-2008r-i2899048505.html http://allegro.pl/kross-level-a4-xt-deore-avid-alexrims-i2908545384.html Oczywiście nie wiem ile sobie wzrostu liczysz więc dałem rozstrzał między 19 a 21 cali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rr Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 mam 195cm wiec to co dałeś jest trochę za małe. Ogólnie najlepszy byłby na kołach 29 ale na taki mnie nie stać. Ale rama musi być co najmniej 21. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 31 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 chocby to: http://allegro.pl/extra-haibike-attack-sl-xt-hydraulika-okazja-i2905850011.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Musi b mam 195cm wiec to co dałeś jest trochę za małe. Ogólnie najlepszy byłby na kołach 29 ale na taki mnie nie stać. Ale rama musi być co najmniej 21. Musi być "góral"??? Może jakiś cross na kołach 28"??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rr Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Musi być góral bo mieszkam w terenie "nieutwardzonym". Napisałem do tego od haibike ale generalnie to wolałbym nowy sprzęt. A co myślicie o tym to póżniejszej rozbudowy :http://www.bikko.pl/rower-gorski-romet-rambler-29er-2013.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Ale wiesz, że MTB 29" różni od crossa m.in. rozmiar opony - obręcze w obu przypadkach to 28" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rr Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 już sam nie wiem. A co myślisz o tym romecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Bida, aż piszczy w napędzie. Ale jeśli Ci pasuje, to może być dobra baza pod upgrade w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość rr
Witam. Mam małe pytanko. Czy opłaca sie kupić wspomnianą univegę alpinę ht 510 w układzie jak nizej. Cena 1400zł
Widelec: Sr Suntour XCM V2 , skok 80mm, hydrauliczna blokada skoku, regulacja
naprężenia wstępnego
Mechanizm korbowy: FSA CK-306, aluminiowy, z osłoną, zębatki: 44T/32T/22T, ramię 170mm
Środek suportu: THUN – łożyska maszynowe, uszczelniane
Hamulec przedni: Miranda Alu Concept V-brake
Hamulec tylny: Miranda Alu Concept V-brake
Klamki hamulcowe: Aluminium V-brake Leaver
Przerzutka przednia: Shimano Deore – made in Japan
Przerzutka tylna: Shimano Deore SLX Shadow , RD-M662 , made in Japan
Manetki: Shimano Deore Rapid Fire , SL-M530, made in Japan
Kaseta: Shimano Deore, CS-HG50 , 9-rzędowa, 11T-32T, made ina Japan
Łańcuch: KMC
Mostek: Aluminium 4-bolt, comfort geometry, 80mmKierownica: Aluminiowa, gięta MTB, 600mm
Piasty: Black Comp Hubs – aluminiowe – uszczelniane – montowane na zacisk
Pedały: VP – alu/plast , z elementami odblaskowymi
Obręcze: Schurmann Yak-19, dwuścienne, aluminiowe, wzmacniane
Siodło: Velo Sport – semi sport
Sztyca: Promax Black Comp, aluminium, 27,2mm, 1-bolt
Opony: Schwalbe Smart Sam 26"x2.25" Sport line – dętki z zaworami samochodowymi
Ilość biegów: 27
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.