Skocz do zawartości

[hamulec] tektro -czy warto?

szewka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W najblizszym czasie zamierzam kupic nowe v-brake (jezdze jeszcze na jakiś saccon ktore mam od nowosci)

Ogolnie nie narzekam na ich prace lecz czas na cos lepszego ;d

Brat ktory tez sie kiedys z rowerami bawił podpowiedzial mi ze on kupiłby tektro (tektro mt-15 quartz)

i stad moje pytania- czy tektro są dobrymi hamulcami/ jak sie sprawuja/są jakieś problemy/ czy ktos je ma i co moze o nich powiedziec ? moze polecicie mi inne?

zebys sobie nie polepszyl:) zmieniajac.

Ja mam starego LX i nie narzekam:), ale i te zlapaly lekkich luzów.

Jak tak patrze na ceny to ceny akceptowalne:)

Hamulec V-brake - Sklep Kross - Sklep Shimano - Sklep Endura :: t-bike.pl

Moze sobie kup jeden na probe np. Hamulec tył Shimano Deore 2012 BR-M590. Troche wypadlem z " V-braków" ale mysle ze filozofia sie nie zmienila:)

CZy mam przyjąć ze nie warto tym tektro kupowac???

moze jakis inny model w tej cenie polecicie?? Moj brat jak jezdzil na v-brekach to nie mial zadnych zastrzezen do tej firmy

Prawda jest taka, ze koledzy polecaja dobre wypróbowane hamulce, a Ty jak chcesz probować innych to nie ma sprawy :icon_lol:, pewnie tektro tez nie sa zle :icon_mrgreen:. Ja osobiscie bym nieeksperymentował,pewnie jak sie dobrze zakrecisz to za 80 zl mozesz kupic komplet czyli w ramach Twojego budetu i masz spokoj na przynajmniej 2 sezony:)

Ja swego czasu miałem z przodu hamulec Tektro Quartz MT15.

Tektro MT15

Pracował wraz z klamką Avid FR-5 i powiem szczerze, że był bardzo mocny (gorzej sprawował się w deszczu). Solidne klocki z wymiennymi okładzinami to kolejny atut, a wtedy zapłaciłem za niego około 28zł. Nie mniej jednak na dzień dzisiejszy polecałbym Ci kupić hamulce Avid SD3 (na allegro 62,5zł komplet) i wymienić na lepsze klocki. Dla mnie najlepszy stosunek cena/jakość na rynku - jestem z nich bardzo zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...