szewka Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Witam. W najblizszym czasie zamierzam kupic nowe v-brake (jezdze jeszcze na jakiś saccon ktore mam od nowosci) Ogolnie nie narzekam na ich prace lecz czas na cos lepszego ;d Brat ktory tez sie kiedys z rowerami bawił podpowiedzial mi ze on kupiłby tektro (tektro mt-15 quartz) i stad moje pytania- czy tektro są dobrymi hamulcami/ jak sie sprawuja/są jakieś problemy/ czy ktos je ma i co moze o nich powiedziec ? moze polecicie mi inne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin33892 Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Jaki budżet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 zebys sobie nie polepszyl:) zmieniajac. Ja mam starego LX i nie narzekam:), ale i te zlapaly lekkich luzów. Jak tak patrze na ceny to ceny akceptowalne:) Hamulec V-brake - Sklep Kross - Sklep Shimano - Sklep Endura :: t-bike.pl Moze sobie kup jeden na probe np. Hamulec tył Shimano Deore 2012 BR-M590. Troche wypadlem z " V-braków" ale mysle ze filozofia sie nie zmienila:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Hamulec tył Shimano Deore 2012 BR-M590. Całkiem dobry hamulec za tę cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Mam M590 na przód. 2 palcami stawiam rower do pionu. Załączone klocki są bardzo fajne, na sucho siła bardzo dobra, na mokro dobry z -, ale przynajmniej nie wyją jak zarzynana świnia. Z czystym sumieniem mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Nie zamierzam wydawac wiecej niz ok 100 zl za komplet ( przod/tyl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 To na Deore spokojnie Ci wystarczy. Nawet doliczając przesyłkę. Ew. zobacz hamulce De One. Ludzie piszą, że to M590 bez loga Shimano. Kosztuje połowę, a działa tak samo ( opinia preczytana, nie moja). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Potwierdzam opinie o deone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 CZy mam przyjąć ze nie warto tym tektro kupowac??? moze jakis inny model w tej cenie polecicie?? Moj brat jak jezdzil na v-brekach to nie mial zadnych zastrzezen do tej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Moich 2 znajomych jeździ na Tektro i nie narzekają. Dużo zależy też od linek i klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 CZy mam przyjąć ze nie warto tym tektro kupowac??? moze jakis inny model w tej cenie polecicie?? Moj brat jak jezdzil na v-brekach to nie mial zadnych zastrzezen do tej firmy Prawda jest taka, ze koledzy polecaja dobre wypróbowane hamulce, a Ty jak chcesz probować innych to nie ma sprawy , pewnie tektro tez nie sa zle . Ja osobiscie bym nieeksperymentował,pewnie jak sie dobrze zakrecisz to za 80 zl mozesz kupic komplet czyli w ramach Twojego budetu i masz spokoj na przynajmniej 2 sezony:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FiFiAk Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Ja swego czasu miałem z przodu hamulec Tektro Quartz MT15. Tektro MT15 Pracował wraz z klamką Avid FR-5 i powiem szczerze, że był bardzo mocny (gorzej sprawował się w deszczu). Solidne klocki z wymiennymi okładzinami to kolejny atut, a wtedy zapłaciłem za niego około 28zł. Nie mniej jednak na dzień dzisiejszy polecałbym Ci kupić hamulce Avid SD3 (na allegro 62,5zł komplet) i wymienić na lepsze klocki. Dla mnie najlepszy stosunek cena/jakość na rynku - jestem z nich bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Oki Dziex za opinie Chyba zdecyduje sie na te shimano ;p Do zamkniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.