oskarmargo Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Witam. Mam pytanie czy wiecie ile może kosztować serwis FOX/a F100 RL ALPS i czy warto go kupić . Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Fox Alps to taki sam amor co tradycyjne Foxy seri F - te same wnętrzności jedynie jest zrobiony z gorszych materiałów (korona,rura sterowa) przez co jego waga jest większa. Serwis w autoryzowanym serwisie wyjdzie drogo, natomiast samemu wyjdzie ponad stówa głównie ze względu na cenę uszczelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broklyn20 Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 249 zł kosztował mnie serwis na oryginalnych uszczelkach i oleju w serwisie. Cult bikes bierze tyle samo, chyba że amor z FiT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 29 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Serwis Foxa O/B ( czyli amorki serii F i ALPS) jest banalnie prosty i zajmuje godzinę z hakiem ( ten hak przeznaczamy na spożycie dowolnie wybranej używki ). Konieczne do posiadania- olej do tłumika i kąpieli ( ten sam- np. oryginał Fox 10W) i jakieś 5ml oleju do komory powietrznej ( może być oryginalny Fox Fluid lub inny 80W). W sieci pełno jest filmów typu "krok po kroku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskarmargo Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 dzięki za odpowiedzi . mam jeszcze jedno pytanie który lepszy Amortyzator '' Rock Shoz Reba word cup'' czy '' fox f100 rl rl alps '' i czy reba będzie tańsza i łatwiejsza w serwisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Zależy w jakim stanie, jeśli w podobnym to wziął bym rebę, ponieważ alps to najniższy model ze stajni fox-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broklyn20 Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Moim zdaniem wielkie koszty serwisu foxa to mit, serwis w porównywalnych cenach, ceny oleju czy uszczelek też. Fox i reba różnią się pracą, lis wykorzystuje większy zakres więc wybór zależy od preferencji. Druga sprawa to dwie komory w rebie pozwalają na dokładniejszą regulację, do mnie osobiście przemawia prostota regulacji Lisa. Więc wybór myślę że jest kwestią gustu chociaż na Alpsa bym się nie zdecydował ze względu na wagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.