Sirrus Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Przymierzam się do zakupu butów spd Lake MX-90 http://road.cc/conte...re-shoe����Będą to moje pierwsze buty spd. Proszę o pomoc w wyborze. Jakie macie doswiadczenia z tymi butami? Jak z rozmiarówką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Kiedys lake pekały , teraz pewnie technologia sie zmienila ;/. Ale do rzeczy zeby cie niezniechcecach jak sobie upatrzyles:) Ja osobiscie wybrałbym jakies SIDI:), wprawdzie jezdze MTB ale po 2 latach nie moge ich rozwalic tak mi sie juz znudzily:)-> za duze kupilem:) Cos tanszego, wygodnego i trwalego mozesz szukac wsrod specialized. Sidi drogie ale trwale zapomniesz o butach przez nastepne 5 lat przy umiarkowanym uzytkowaniu np. 3-4 kkm rocznie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 ja też jeżdżę MTB, w ciągu 2 lat zrobiłem ok. 30 tys. km w butach Lake z karbonową podeszwą (niestety modelu nie pamiętam), na podstawie mojego doświadczenia z tą markę polecam jej buty, bardzo dobrze wykonane buty mało popularnej w Polsce marki popraw link do tych butów Lake bo nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirrus Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 ja też jeżdżę MTB, w ciągu 2 lat zrobiłem ok. 30 tys. km w butach Lake z karbonową podeszwą (niestety modelu nie pamiętam), na podstawie mojego doświadczenia z tą markę polecam jej buty, bardzo dobrze wykonane buty mało popularnej w Polsce marki popraw link do tych butów Lake bo nie działa link do recenzji butów: Review: Lake MX90 leisure shoe | road.cc | Road cycling news, Bike reviews, Commuting, Leisure riding, ######ves and more Cena Lake MX90 na allegro około 200 złotych. Dodam tylko że buty zamierzam użytkować w drodze do pracy 12 km. Zależy mi na uniwersalności (możliwość przejścia paru kroków w butach z spd) i cenie (max. 250 złotych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 a to bierz Lake:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dery Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Również polecam buty Lake używam rok i wszystko w jak najlepszym porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszak Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Także polecam buty marki Lake. Swoje katuje już przez jakiś czas i na razie nic się z nimi nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirrus Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Także polecam buty marki Lake. Swoje katuje już przez jakiś czas i na razie nic się z nimi nie dzieje. Po wnikliwym szperaniu znalazłem jeszcze dwa modele Shimano i teraz proszę o pomoc co wybrać: 1. Shimano SH-M077 cena:193 z wysyłką 2.Shimano SH-M087 cena 262 z wysyłka 3.Lake MX90 cena 208 z wysyłką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszak Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Na pewno ten model botów Lake jest turystyczny natomiast Shimano bardziej sportowe. Musisz wybrać patrząc w kategoriach jakich jeździsz na rowerze czy bardziej sportowo czy też turystycznie. Jak będziesz wybierać Shimano to radze odwiedzić ten temat: http://www.forumrowe...40-dla-amatora/Jeżeli chodzi o Lake użytkuje model MX85 i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirrus Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Na pewno ten model botów Lake jest turystyczny natomiast Shimano bardziej sportowe. Musisz wybrać patrząc w kategoriach jakich jeździsz na rowerze czy bardziej sportowo czy też turystycznie. Jak będziesz wybierać Shimano to radze odwiedzić ten temat: http://www.forumrowe...40-dla-amatora/Jeżeli chodzi o Lake użytkuje model MX85 i jestem zadowolony. Jeżdżę głownie po asfalcie rowerkiem trekingowym na kołach 700x28c z predkościami około 30 km/h. Marzą mi się buty SPD-SL (szosowe) ale obawiam się że w sytuacji takiej jaką miałem wczoraj ( złapałem gumę i musiałem maszerować z rowerkiem przy boku 5 km) takowe buty nie poradzą sobie. Dlatego myślę o zakupie Lake MX-90. Wydaje mi się że podeszwa w tych butach jest na tyle wygodna że przejdę te parę kilometrów bez problemów. Lake MX85 ma trochę inną podeszwę i szczerze to nie wiem czy jednorazowo byłbym w stanie przejść 5 km. Może się mylę więc proszę mnie uświadomić. Jak z rozmiarówką w Lake'ach. Ja noszę 43 , więc chyba 44 byłoby ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszak Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Co do rozmiaru to najlepiej zmierzyć przed kupnem. Jak wiadomo producenci mają różna rozmiarówę, więc trudno określić charakterystykę rozmiaru butów Lake. Ja w większości nosze buty o rozmiarze 46 w przypadku butów Lake rozmiar był taki sam czyli 46. But pasuje idealnie. Decyzja należy do ciebie jaki rozmiar wybierzesz ale ja na twoim miejscu przymierzyłbym przed zakupem. Jeśli spodziewasz się spacerków to lepiej weź te MX90. A tak może nie na temat to zainwestuj w zapasową dętkę lub łatki, pompkę i spacerków nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirrus Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Co do rozmiaru to najlepiej zmierzyć przed kupnem. Jak wiadomo producenci mają różna rozmiarówę, więc trudno określić charakterystykę rozmiaru butów Lake. Ja w większości nosze buty o rozmiarze 46 w przypadku butów Lake rozmiar był taki sam czyli 46. But pasuje idealnie. Decyzja należy do ciebie jaki rozmiar wybierzesz ale ja na twoim miejscu przymierzyłbym przed zakupem. Jeśli spodziewasz się spacerków to lepiej weź te MX90. A tak może nie na temat to zainwestuj w zapasową dętkę lub łatki, pompkę i spacerków nie będzie. Zapytam o rozmiar sprzedawcę. Na pewno kupię buty MTB. Po zakupie dam znać jakiego dokonałem wyboru i jak się sprawują w użytkowaniu. Dętek w zimie nie lubię zmieniać:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shottas06 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Shimano też ma w swojej ofercie buty turystyczne z SPD http://www.shimano-katalogi.com/pliki/produkty/buty/buty_turystyczne.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.