Skocz do zawartości

[buty] spd Lake MX-90

Sirrus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kiedys lake pekały , teraz pewnie technologia sie zmienila ;/.

Ale do rzeczy zeby cie niezniechcecach jak sobie upatrzyles:)

Ja osobiscie wybrałbym jakies SIDI:), wprawdzie jezdze MTB ale po 2 latach nie moge ich rozwalic tak mi sie juz znudzily:)-> za duze kupilem:)

Cos tanszego, wygodnego i trwalego mozesz szukac wsrod specialized.

Sidi drogie ale trwale zapomniesz o butach przez nastepne 5 lat przy umiarkowanym uzytkowaniu np. 3-4 kkm rocznie:)

Napisano

ja też jeżdżę MTB, w ciągu 2 lat zrobiłem ok. 30 tys. km w butach Lake z karbonową podeszwą (niestety modelu nie pamiętam), na podstawie mojego doświadczenia z tą markę polecam jej buty, bardzo dobrze wykonane buty mało popularnej w Polsce marki :)

popraw link do tych butów Lake bo nie działa

Napisano

ja też jeżdżę MTB, w ciągu 2 lat zrobiłem ok. 30 tys. km w butach Lake z karbonową podeszwą (niestety modelu nie pamiętam), na podstawie mojego doświadczenia z tą markę polecam jej buty, bardzo dobrze wykonane buty mało popularnej w Polsce marki :)

popraw link do tych butów Lake bo nie działa

link do recenzji butów: Review: Lake MX90 leisure shoe | road.cc | Road cycling news, Bike reviews, Commuting, Leisure riding, ######ves and more

Cena Lake MX90 na allegro około 200 złotych.

Dodam tylko że buty zamierzam użytkować w drodze do pracy 12 km. Zależy mi na uniwersalności (możliwość przejścia paru kroków w butach z spd) i cenie (max. 250 złotych).

Napisano

Także polecam buty marki Lake. Swoje katuje już przez jakiś czas i na razie nic się z nimi nie dzieje. :D

Po wnikliwym szperaniu znalazłem jeszcze dwa modele Shimano i teraz proszę o pomoc co wybrać:

1. Shimano SH-M077 cena:193 z wysyłką

2.Shimano SH-M087 cena 262 z wysyłka

3.Lake MX90 cena 208 z wysyłką

Napisano

Na pewno ten model botów Lake jest turystyczny natomiast Shimano bardziej sportowe. Musisz wybrać patrząc w kategoriach jakich jeździsz na rowerze czy bardziej sportowo czy też turystycznie. Jak będziesz wybierać Shimano to radze odwiedzić ten temat: http://www.forumrowe...40-dla-amatora/Jeżeli chodzi o Lake użytkuje model MX85 i jestem zadowolony.

Napisano

Na pewno ten model botów Lake jest turystyczny natomiast Shimano bardziej sportowe. Musisz wybrać patrząc w kategoriach jakich jeździsz na rowerze czy bardziej sportowo czy też turystycznie. Jak będziesz wybierać Shimano to radze odwiedzić ten temat: http://www.forumrowe...40-dla-amatora/Jeżeli chodzi o Lake użytkuje model MX85 i jestem zadowolony.

Jeżdżę głownie po asfalcie rowerkiem trekingowym na kołach 700x28c z predkościami około 30 km/h. Marzą mi się buty SPD-SL (szosowe) ale obawiam się że w sytuacji takiej jaką miałem wczoraj ( złapałem gumę i musiałem maszerować z rowerkiem przy boku 5 km) takowe buty nie poradzą sobie. Dlatego myślę o zakupie Lake MX-90. Wydaje mi się że podeszwa w tych butach jest na tyle wygodna że przejdę te parę kilometrów bez problemów. Lake MX85 ma trochę inną podeszwę i szczerze to nie wiem czy jednorazowo byłbym w stanie przejść 5 km. Może się mylę więc proszę mnie uświadomić. Jak z rozmiarówką w Lake'ach. Ja noszę 43 , więc chyba 44 byłoby ok.

Napisano

Co do rozmiaru to najlepiej zmierzyć przed kupnem. Jak wiadomo producenci mają różna rozmiarówę, więc trudno określić charakterystykę rozmiaru butów Lake. Ja w większości nosze buty o rozmiarze 46 w przypadku butów Lake rozmiar był taki sam czyli 46. But pasuje idealnie. Decyzja należy do ciebie jaki rozmiar wybierzesz ale ja na twoim miejscu przymierzyłbym przed zakupem. :D Jeśli spodziewasz się spacerków to lepiej weź te MX90. A tak może nie na temat to zainwestuj w zapasową dętkę lub łatki, pompkę i spacerków nie będzie. :D

Napisano

Co do rozmiaru to najlepiej zmierzyć przed kupnem. Jak wiadomo producenci mają różna rozmiarówę, więc trudno określić charakterystykę rozmiaru butów Lake. Ja w większości nosze buty o rozmiarze 46 w przypadku butów Lake rozmiar był taki sam czyli 46. But pasuje idealnie. Decyzja należy do ciebie jaki rozmiar wybierzesz ale ja na twoim miejscu przymierzyłbym przed zakupem. :D Jeśli spodziewasz się spacerków to lepiej weź te MX90. A tak może nie na temat to zainwestuj w zapasową dętkę lub łatki, pompkę i spacerków nie będzie. :D

Zapytam o rozmiar sprzedawcę. Na pewno kupię buty MTB. Po zakupie dam znać jakiego dokonałem wyboru i jak się sprawują w użytkowaniu. Dętek w zimie nie lubię zmieniać:-)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...