Bartosz111 Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 http://www.sony.pl/product/tv-139-55-lcd/kdl-55ex710 to telewizor o którym mówiłem ja mam taki tylko 46" i jestem zadowolony, lcd zostaje w tyle w porównaniu z led
szybkilopez Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 Ojejku, a czy LED to nie LCD? to tylko inne podświetlenie matrycy ledami, a nie świetlówkami jak w starczych tv lcd. Panowie trzeba poczytać troszeczkę o technologiach w tv.
Mod Team durnykot Napisano 29 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 29 Grudnia 2012 LCD to technologia wyświetlania obrazu ( rodzaj matrycy), LED to technologia podświetlania matrycy LCD. W przeciętnych telewizorach LCD-LED diody są tylko na jednym boku. Pełne podświetlenie LEDowe ( modele Full LED czy też Direct) są jeszcze kosmicznie drogie ( sama matryca 55" Direct jednego z potentatów na rynku to koszt ok. 2000$). Sama matryca wychodząc z fabryki ma dołączone sterowanie wyświetlaniem- producent końcowy ( np. Sony) dołącza płytę sygnałową i płytę napięciową plus obudowa i głośniki. Jeśli rozpatrujemy telewizor pod kątem jakości obrazu to plazma zostawia w tyle każdy telewizor LCD niezaleznie od rodzaju podświetlenia. A propos SONY- matryce dla Sony robi Samsung,LG i AUO.
Bartosz111 Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 miałem na myśli, że podświelenie led jest lepsze..
ukaniex Napisano 13 Lutego 2013 Autor Napisano 13 Lutego 2013 Dawno mnie tu nie było z różnych względów. Temat nieco przetrzepałem, przefiltrowałem produkty który w tym temacie są dość mocno lobbowane. Firmą która tak lubicie jest przeze mnie odrzucona przede wszystkim ze względu na technologię smart która tam jest zaimplementowana jak i względy estetyczne. Przejrzałem kilka pozycji, u znajomych jak i w sklepach. Obecnie myślę, że mam nieco sprecyzowany pogląd na to czego oczekuje. zachwyciłem się Panasonic'iem oraz Philipsem (na razie modelu Pan. nie podaję gdyż nie mam go zapisanego pod ręką). Philips zdecydowanie mi leży ponieważ nie tylko ja będę użytkował ten sprzęt, czyli poza walorami jakościowymi musi również prezentować to łagodną, ergonomiczną stronę. Philips ma baaardzo dobry panel, pełne podświetlenie led, milion systemów wspomagających obraz, co dla mnie jako zielonego w tej materii można było wyłącznie odkryć przy produkcjach BR oraz 3D. 3D w szczególności mnie przekonuje ze względu na bardzo dużą szczegółowość/ostrość i płynność. Panasonic nie był jeszcze wystarczająco "obgrany" więc szukam dalej. Philips z serii Cinema jest póki co moim faworytem.
szybkilopez Napisano 13 Lutego 2013 Napisano 13 Lutego 2013 Trzeba poczekać bo na rynek wchodzą nowe modele na 2013, a jest sporo zmian
Mod Team durnykot Napisano 13 Lutego 2013 Mod Team Napisano 13 Lutego 2013 Philips ma baaardzo dobry panel Który został prawdopodobnie wyprodukowany w fabryce LG najprawdopodobniej w Chinach . Okulary 3D są pasywne czy aktywne?
Mod Team michuuu Napisano 13 Lutego 2013 Mod Team Napisano 13 Lutego 2013 Miałem epizod z wymianą panelu w LG (ta sama matryca co Philips). Wymiana trwała 3 m-ce i okazało się że matryc nie ma na naprawę pogwarancyjną. Od tego czasu nie podchodzę do LG i Philipsa, nie polecam. Samsung i Sharp z mojej strony (mam tego drugiego).
szybkilopez Napisano 13 Lutego 2013 Napisano 13 Lutego 2013 Też się podpisuje pod Sharpem mam i polecam i czekam na nowe http://agdrtv24.pl/nowosc,7933,ces-2013-nowa-oferta-telewizorow-sharp-aquos-led
ukaniex Napisano 13 Lutego 2013 Autor Napisano 13 Lutego 2013 Philips ma okulary pasywne. Nie jest produkowany w Chinach. Chinski jest kapital co nie oznacza przeniesienia mocy produkcyjnej do azji. Sharpa nie bralem pod uwage wiec musze go obejrzec. Czy ma jak Ph. system gwarancyjny d2d? Sent from my iPhone using Tapatalk
szybkilopez Napisano 13 Lutego 2013 Napisano 13 Lutego 2013 Powiem tak nie wiem nawet tym się nie interesowałem choć to już drugi tv sharpa. Pierwszy ma teraz siostra (4 lata) i obecny, który mam (2 lata) i nigdy nie miałem problemów więc rozumiesz serwis aż tak bardzo nie jest mi potrzebny
belinea Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Philips ma okulary pasywne. Nie jest produkowany w Chinach. Chinski jest kapital co nie oznacza przeniesienia mocy produkcyjnej do azji. Sharpa nie bralem pod uwage wiec musze go obejrzec. Czy ma jak Ph. system gwarancyjny d2d? Sent from my iPhone using Tapatalk liderem technologii 3d opartej na polaryzacji jest akurat LG. Oni są akurat pionierai tej technologii i gdybym miał kupować to pewnie telewizor LG bym wybrał.
Sertom Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Kurcze, że też jeszcze nikt tego nie napisał. Kup pan za 10 tysiączków książki!
ukaniex Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Napisano 5 Czerwca 2013 Panie kucharz od starych kotletow ... książki w ilości niepoliczalnej już mam. Wysłane z mojego za pomocą
Mod Team Pixon Napisano 6 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 6 Czerwca 2013 Sertom upominam Cię słownie, jak się nie ma do dodania nic wnoszącego do tematu to się grzecznie przysłuchuje, a nie wypisuje takie brednie. Tutaj masz temat o książkach jak ty taki oczytany jesteś. http://www.forumrowerowe.org/topic/129739-ksiazkico-czytacie-i-polecacie-cz-2/?do=findComment&comment=1220305
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.