Skocz do zawartości

[linki i pancerze wymiana] jak wymienić linkę przerzutki prowadzoną wewnątrz ramy

yetiunio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam Cube'a Reaction GTC model z 2011 roku, linki przerzutek prowadzone są w nim wewnątrz ramy. Czytałem o prostych sposobach wymiany takowych linek, pod warunkiem, że są one na swoim miejscu, niestety moje uszkodziły się w ten sposób, że musiałem wyjąć całe z środka.

Aktualnie kombinuje przewlekanie z żyłką.

Jak mogę założyć z powrotem takie linki?

Jakieś rady/triki na przyszłość związane z takim prowadzeniem linek?

Bardzo proszę o pomoc bo defekt uniemożliwia mi uprawianie naszej ulubionej dyscypliny!

Pozdrawiam

yetiunio

heh, jakiej to precyzji do tego potrzeba:D ale wszystkim dziękuję za pomoc, pozostaje kombinować :)

Ja bym się zabrał do tego tak:

- ramę umieścić w takiej pozycji, żeby rura, do której pakujesz linkę była pionowo - grawitacja Twoim przyjacielem

- do grubej nitki przywiązać niewielki ciężarek, który przejdzie przez otwór w ramie

- nitkę puścić górnym otworem, a w dolny świecić mocną latarką i drucikiem zagiętym w haczyk wyłowić nitkę

- dalej już chyba łatwo

Sznureczek(nitka) w jedna dziurkę, do drugiej ssawka od odkurzacza. Klik ciągnie, sznurek(nitke) wciąga. Potem do sznureczka co się lubi i przejdzie ;) Jeśli zaczynać od nitki, to do nitki coś grubszego. Nitka się może zerwać, to ma być tylko taki pilot.

Zdrówka

Dzięki wszystkim za pomoc! Zapomniałem wspomnieć że zepsułem linke przedniej przerzutki, a otwór do niej wychodzi w górę ramy tuż za suportem.

Na szczęście mam rozwiązanie! Cube przemyślał sprawę i na spodzie ramy w miejscu gdzie wchodzi pancerz tylnej przerzutki jest otwór, na tyle duży żeby dało się pęsetą przeprowadzić linkę przez odpowiedni otwór.

Najtrudniej znaleźć najłatwiejsze rozwiązania :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...