sqb Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Witam, jestem nowym użytkownikiem. Z uwagi na to że powoli zbliża się nowy sezon;) chciałbym kupić rower. Jednak potrzebuje pomocy. Rower do jezdzenia po sciażkach i lesie. Rama chyba 19 lub 20 (nie jestem pewnien, 176 cm wzrostu,waga ok. 85kg) Chciałbym coś do 1500 zl, (tu moje propozycje): ROWER MTB NORTHTEC CAYON DEORE HYDRAULIKA SALE! (2893496149) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Kross Level a2 , ciekawy osprzęt. Jedyny taki ! (2891236927) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy jednak dołozyc i kupić np.: Szczegóły towaru - SklepRowerowy.pl Szczegóły towaru - SklepRowerowy.pl Rowery Górskie, Miejskie, Cannondale, Serwis rowerowy Warszawa - Skleprowerowy.pl Zdaje sobie sprawe że podane przeze mnie rowery sa rożnorodne jednak nie jestem pewnien jaki powinienem wybrac i tu moja prośba o pomoc (czekam głównie na propozycje).
WielebnyRayPL Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Ja bym brał tego używanego Krossa level a2. Napęd 9-rzędowy, tora, osprzęt deore+, hamulce avida, dobre kółka, także osprzęt z tego co proponujesz zdecydowanie najlepszy. Możesz też jeszcze czekać i przeglądać oferty chociażby z naszego forum, ale ten kross nie jest zły:) dokręcisz konusy w tylnej piaście lub wymienisz też łożyska i powinien Ci posłużyć trochę
Mod Team michuuu Napisano 28 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 28 Grudnia 2012 Dlaczego mtb na takie warunki? Nie lepszy byłby cross? Ale jeżeli masz parcie na mtb to proponuję rozglądać się za 18".
zielony3 Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Jeżeli to nie Ty sprzedajesz tą A2-kę, i nie robisz sobie reklamy ( powszechna taktyka na forach, o różnej tematyce ) to jest to sprzęt godny uwagi. Potarguj się o 200 pln, i myslę, że będzie to bardzo dobry dil.
lukaszs Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 rzeczywiście rower godny uwagi...... napęd i amortyzator dobrej klasy no i rama godnego producenta
marekgiant Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Bierz śmiało KROSS level a2. ten drugi niby ma tarcze ale za tą cenę to nie wiadomo jak by się te tarcze sprawowały, i z tarczami zawsze jest więcej zabawy niż z innymi.
sqb Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Napisano 29 Grudnia 2012 Nie, to nie moja aukcja;) Znalazłem ten rower przegladajac all;) Okazuje sie ze prawdopodobnie nie zalapie sie na niego gdyz sprzedajacy preferuje odbior osobisty a nie dam rady po niego pojechac. Muszę wiec szukac dalej. Kierujac sie torem A2: http://allegro.pl/kross-level-a2-m-alu-lite-okazja-i2907335082.html a co powiecie na: http://www.skapiec.pl/site/cat/2215/comp/3135210 http://www.sklep.eurorower.pl/pl_PL/p/s/98 ?
sqb Napisano 11 Stycznia 2013 Autor Napisano 11 Stycznia 2013 Jestem blisko wyboru ale rodzą się kolejne pytania: Co lepiej wybrać: używany a2 z 2011r ( w stanie idealnym) z hamulcami tarczowymi czy nowego a2 2013 (oba standardowo wyposażone i w podobnej cenie). I drugie pytanie: czy warto inwestowac w nowego a3 2013? Z góry dzięki za pomoc
mklos1 Napisano 11 Stycznia 2013 Napisano 11 Stycznia 2013 Dlaczego mtb na takie warunki? Nie lepszy byłby cross? Słowa las nie można uogólnić. Zależy co będzie w przewadze, cross to przede wszystkim rower szosowy z opcją w miarę bezbolesnego poruszania się w lekkim terenie. Mi bardzo dobrze jeździ się po lesie na Levelu A4 model 2011. W tym budżecie to tylko używka (bo o nówkę będzie trudno), ewentualnie Level A2.
sqb Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Napisano 12 Stycznia 2013 Dziś byłem tak dla zastanowienia się w sklepie firmowym Krossa. I bardzo się zdziwiłem, gosc powiedział ze nie jesli zakupie rower w necie lub w sklepie poza miejscem zamieszkania to jak bede chciał go u nich serwisowac to musze doliczyc 10 procent ogolnej sumy( czesci i robocizna) ze wzgledu na to ze rower nie byl zakupiony w tym serwisie. Czy rzeczywiscie cos takiego ma miejsce? Druga sprawa, zrezygnowałem uzywanego a2 z 2011 roku i postanowilem zainwestowac wiecej od razu. I tak się zastanawiam nad a5 z 2012 i a3 2013 (obydwa cena ok 2k w standardzie). Moze jakies sugestie w tej sprawie posiadacie? Co sadzicie o ogolnie o ramach Biria i Tour de France, sa porównywalne do Krossa?
mklos1 Napisano 12 Stycznia 2013 Napisano 12 Stycznia 2013 Czy rzeczywiscie cos takiego ma miejsce? Punkt firmowy to pojęcie względne... Nie wiadomo na jakich zasadach jest prowadzony. Jeżeli umowa na prowadzenie punktu nie zobowiązuje właściciela do określonego cennika, to de facto może robić wszystko, jeżeli chodzi o ofertę, promocje i zniżki.
sqb Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Napisano 12 Stycznia 2013 Punkt firmowy to pojęcie względne... Nie wiadomo na jakich zasadach jest prowadzony. Jeżeli umowa na prowadzenie punktu nie zobowiązuje właściciela do określonego cennika, to de facto może robić wszystko, jeżeli chodzi o ofertę, promocje i zniżki. Zdziwiłem się trochę jak to uslyszałem. Mieszkam w nieduzym miescie i to najblizszy punkt, bede ze niego pewnie korzystał a gosc mi mowi ze tak to bedzie wygladalo.Dziwna sytuacja.
mklos1 Napisano 12 Stycznia 2013 Napisano 12 Stycznia 2013 Normalna praktyka. Dlaczego sprzedawca ma robić upusty na serwis, komuś kto nie kupił roweru u niego?
sqb Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Napisano 12 Stycznia 2013 Normalna praktyka. Dlaczego sprzedawca ma robić upusty na serwis, komuś kto nie kupił roweru u niego? na pewno nie kupie u niego roweru bo ceny sa katalogowe. Tak szybko nie bede potrzebowal napraw zeby rezygnowac z kupna przez internet. Jaki kierunek obrac: a5 z 2012 czy a3 z 2013? (cena podobna)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.