artofnois Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Witam - poszukuję dampera do Cube Ams Pro CC - 100mm skoku. Wg katalogu powinien w tej ramie siedzieć damper o dł. 165mm - znalazłem na Alle.. MAnitou Radium RL tyle że podobno ma 170 mm eye to eye. Maksymalnie jak wychylę tylny trójkąt do tyłu mam dokładnie 170mm między śrubami , ale dalej już jest opór. Czy wspomniany damper wart jest uwagi ? ,czy wymiar 170mm wogóle wystepuje ? Na stronie manitou damper Radium R ( RL nie znalazłem) ma wymiary 152/165 a póżniej 190mm - 170mm brak. Reasumując - warto zakupić ? no i czy te 5 mm różnicy i opór w cofnięciu się dalej mostów jest bezpieczny ? Pzdr Art
Fenthin Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 1. Być może wychodziła wersja 170mm do jakiejś jednej, konkretnej ramy. A być może ktoś nie potrafi korzystać z suwmiarki. 2. Jeśli nie wiesz, jaki ten Radium ma skok tłoka, lepiej się nie bawić. Chyba, że wiesz i sprawdziłeś wszystko. Przy czym pamiętaj, że założenie dłuższego dampera zmieni geometrię ramy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.