Skocz do zawartości

[forumowe ciuchy] Edycja letnia

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ja testowałem ale tylko spodenki. Jeździłem MTB w lesie ok.30km i szosa razem 20km. wkładka dla mnie ok. Wystarczająco twarda i nie miałem żadnych problemów. Szwy się nie rozdzierają (może kolega wziął za mały rozmiar) Więc nie mam do spodenek żadnych zastrzeżeń. Jak na tą kwotę ciuchy są bardzo dobrej jakości :)

Ja testowałem wczoraj i jak dla mnie na razie też wszystko ok. Wkładka w spodenkach wygodna, kieszenie jak na mój telefon wystarczające, w koszulce z przed 2 lat kiesznie były takie same i jakoś nic nie pogubiłem :) Jeśli by jechać w koszulce i bluzie przy ok. 4-5 stopniach to nie jest za ciepło, no ale bluza nie jest na jesień tylko wiosna/lato :) Reszte wszystko wyjdzie w dalszym użytkowaniu

Jestem kolejnym testerem :) Przy tej pogodzie ubieram się u bieliznę termalną i forumowe ciuszki. W górę jak najbardziej OK, tylko w nogi troszkę zimno, ale na krótką przejażdżkę 0' da się przeżyć. Ogólnie ubrania dobrze leżą i nie zauważyłem jak do tej pory większych problemów. Może jedynie coś z tą wkładką nie tak, ale trudno mi powiedzieć co. Przyznam się, że to mój pierwszy typowo rowerowy strój :) Pierwsze pranie już za mną: spodenki i bluza. Nic się nie wypruwa i ciuchy jak z pralki jak nowe :P Reszta wyjdzie później (mam nadzieję, że nie ;p).

Zacznę od tyłu czyli od dziś rana. Było minus 2. Pod bluzą miałem taką koszulkę z długimi rękawami do biegania z lidla 2010 rocznik. Nie odczułem cierpnienia ramion i nie było zimno. Co prawda dodać muszę, że na tors mam jeszcze jedną warstwę ze spodni zimowych ( też z TopPrint ) na szelkach.

W sobotę setka na szosie w małej grupce. Jazda trochę ostrzejsza. To samo miłe odczucie, ciepło, ciepło i ciepło. A przecież jeździliśmy po topniejącym śniegu spływającym na asfalt. Chlapało jak ze starej ścierki a chłopaki i tak mieli błotniki. Sucho i sucho. Piszczele i ochraniacze mokre, wiadomo... 

Czwartek wieczór, mgła jak tam, gdzie ..uj nocuje. Wilgoć i tu też bluza się nie zrosiła za mocno.

Kieszenie głębokie, nic się nie wysuwa a zamek rozsuwa wtedy kiedy już jest zapakowana każda kieszeń. Nitki jeszcze nie siepią ale prać przez te 2 - 3 razy będę osobno w misce szarych mydlin;]

Ja tam bluzę wrzucam normalnie do pralki z innymi ubraniami i jak na razie się z nią nic nie dzieje. Kilka prań już przeżyła. Jakoś masy wychodzących nitek też nie mam. Spodenek i koszulki jeszcze nie testowałem, czekają na wiosnę. Z kieszeni też mi nic nie wypadło jeszcze, a telefon wożę w nich i trochę innych gratów. Osobiście z bluzy jestem zadowolony.

Dziś wreszcie przyszły do mnie ciuszki  :teehee: 
Co do wad jakie zauważyłem oprócz wyżej wymienionych to należy zwrócić uwagę na pasek silikony wydaje mi się kiepskiej jakości.
Bandamka i te kolory to jakiś żart, ale ważne że jest. Co to jakości samych ciuszków to nie jest aż tak źle ale koszulka którą do tej poru użytkuję jest lepszej jakości, a kosztowała 40zł i na dodatek produkowana była w chinach. Należało by na przyszłość zmienić chyba firmę.
Zaraz idę na rower to zobaczę jak się będą sprawować w praktyce nasze forumowe ciuszki.
No i bym zapomniał o podziękowaniach dla ekipy ogarniającej temat w szczególności Bigosa :thanks:  

A jak sprawa wygląda z moją koszulka ( tej co się tylko kolor zgadzał)? Trochę się niepokoje, bo zapłaciłem już dawno a zostałem potraktowany jak smarkacz. To że już nigdy nie zamówie ubrań w ten sposób jest pewne, ale póki co chce dostać koszulkę za która zapłaciłem albo pełny zwrot pieniędzy.

Siema. Wczoraj kupiłem ciuchy (komplet koszulka+spodenki na szelkach) firmy KALAS (norweska jakaś firma, ciuchy produkowane w Czechach). I się zdziwicie. Nowe ciuchy z metkami, taki sam materiał jak forumowe ,wkładka ciut gorsza ale wygodna . Ile zapłaciłem za komplet i dostałem fajną bandankę gratis ? Za 65 zł. Babka sprzedawała te ciuchy u mnie w mieście w ogłoszeniu. Ma ich pełno. I dostaje dostawy. I teraz trochę żałuję że kupiłem ten komplet. Za tą cenę miałbym prawie 3 komplety :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...