Skocz do zawartości

[forumowe ciuchy] Edycja letnia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mrmorty to się nie dziwię, że bierzesz XXL, na Ciebie jest chyba idealna, pomijając te rękawki :)

13k2 jakby była możliwość to wydaje mi się, że w każdym rozmiarze te 2cm więcej by było na plus, a osobom dla których jest odpowiedni rozmiar by nie przeszkadzało te 2 cm więcej, także jak dla mnie możesz zapytać :)

Napisano
Doradzi ktoś? Mam zostać przy spodenkach S? :) Nie chcę, żeby za ciasne były.

Ja przy podobnych wymiarach zdecydowałem się na taki sam zestaw jak artex232 (koszulka S, spodenki M).

W miejscu końca nogawki mam 40cm, pas 72cm.

Napisano

Koszulkę wybrałem XS, idealnie pasuje do wymiarów mojej obecnej w której jest mi wygodnie. Nie chcę spadochronu.

A co do tych spodenek to właśnie bardziej skłaniam się ku S. Ostatnio miałem spodenki o szerokości na dole 19cm (odpowiednik L od TP, tylko bez szelek). No i były za luźne, nie opinały mi ud tak jak należy. Obawiam się, że przy M będzie podobny problem bo to tylko 2cm na obwodzie, przy S to są 4.

A i jeszcze dodam, że mam 173 wzrostu. I chciałbym żeby mi jednak w tyłek nie wlazły (długość szelek).

Doradzi ktoś jeszcze?

Napisano

Wysłałem maila z adresem i nickiem (po uprzedniej wpłacie) i zwrotnie otrzymałem coś takiego:

This is the mail system at host smtp.poczta.onet.pl.

I'm sorry to have to inform you that your message could not

be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can

delete your own text from the attached returned message.

The mail system

<fr.org@poczta.onet.pl>: host mx.poczta.onet.pl[213.180.147.146] said: 550

5.1.1 <fr.org@poczta.onet.pl>: Recipient address rejected: User unknown (in

reply to RCPT TO command)

O co chodzi? Wysłać jeszcze raz czy co?

Napisano

Mail to stroje.fr.org@poczta.onet.pl zjadłeś "stroje." z adresu, dlatego nie doszedł :P

mrmorty to się nie dziwię, że bierzesz XXL, na Ciebie jest chyba idealna, pomijając te rękawki :)

13k2 jakby była możliwość to wydaje mi się, że w każdym rozmiarze te 2cm więcej by było na plus, a osobom dla których jest odpowiedni rozmiar by nie przeszkadzało te 2 cm więcej, także jak dla mnie możesz zapytać :)

Chodzi o rękawki cały czas? Czy ja wiem czy wszystkim by nie przeszkadzało, bo za luźne też aż takie fajne nie są :-) Ale spytam się jak to wygląda technicznie czy mogą poszerzyć dla niektórych bez zmiany innych wymiarów. Chociaż może być trudne.

Napisano

I tak jest przecież 2 cm więcej niż miało być poprzednio.

Toto - jeżeli dobrze dedukuje to chcesz jeszcze 2 cm czyli w sumie 4 cm dłuzsze ciuchy niż jest to w rozmiarówce na pierwszej stronie. Tak?

mi to nie przeszkadza, ba nawet pasuje. Tylko co powiedzą inni użytkownicy. Wynikłoby kolejne zamieszanie z rozmiarami.

:teehee:

Napisano

Jeśli rozchodzi się o długość ubrań jestem za tą podaną w tabeli z rozmiarami, może udało by się coś wynegocjować 13k2 z TP to chciałby aby poszerzyć spodenki w pasie o co najmniej 2cm.

Napisano

Ludzie ogarnijcie się bo niedługo wyniknie taki zamęt, że nie będzie wiadomo o co chodzi.

Oficjalnie podane jest, że w wymiarach strojów (oprócz spodenek) zmieni się długość tyłu, boku i przodu. Będzie ona większa o 2 centymetry niż jest to podane w tabeli. Pozostańmy na razie przy tym co jest. 13k2 skontaktuje się z TP jak będzie możliwość to będą zmiany wymiarów dla danych przypadków np. szerokość rękawka itp. Wnioskuję, że TP nie będzie chciała robić każdego kompletu pod inny wymiar żądany przez forumowicza.

Jak ktoś chce idealny krój pod swoja budowę ciała droga wolna. Można na swoją rękę złożyć zamówienie poza listą i zapisami.

Trochę kiepsko widzę pomysł aby każdy wnosił wzmianki do rozmiaru swoich ciuchów. Skutkować to może tym, że potem będą pomyłki i nie lada rozczarowania przy odbiorze ubrań. Po to jest tworzona tabela żeby była optymalna dla wszystkich i zarazem nie stwarzała problemów produkcyjnych.

Jeżeli już coś zmieniać w wymiarach strojów to we wszystkich żeby nie było zbędnego zamieszania.

:teehee:

Napisano

13k2 chodziło o obwód w rękawie, ale powtórzyłem tylko tak jakby za mrmorty...ja nie jestem za wprowadzaniem indywidualnych rozmiarówek...niech zostanie tak jak jest ;)

Napisano

Heja,

czemu na priv?

Miała być lista na bieżąco kogo wpłaty weszły na konto...wiem że Bigos był na nartach, ale jak znajdzie czas to proszę o info.

Wiadomo, raczej nie ma opcji żeby wysłana kasa nie doszła poprawnie wpisując dane przelewu, ale zawsze warto być pewnym że wszystko ok.

Ja czekam na obiecaną listę wpłat.

Pozdrawiam

Napisano

1 Elcidx

2 Chaozz

3 Adam3311

4 Arkm

5 Gaco

6 Alik

7 Gruney

8 Plmatrix

9 Farmer

10 Kazafaza

11 Fenek001

12 Krychood

13 Niszczacyzboze

14 Bebol

15 Pinio46

16 Brydzia

17 Kubbak

18 C1ach

19 Orzech8

20 Safian

21 Adam93m

22 Jacq

23 Toto

24 Kraszak

25 Mklos1

26 Qito

27 Diablosss

28 Blackiwan

29 Marw

30 Paprocki

31 Kubzys

32 Artex232

33 Michajl

34 Outta

35 Moonthek

36 Mieciu

37 Humorek

38 Domin34

39 Panewa

40 Skiera

41 No1

42 Shafbike

43 Rafal72

44 Venom2000

45 Siimon

46 Ralphi

47 Evildick

48 Maciej1988

49 Terrqge

Te osoby wpłaciły mi kasę, maile są.

Z tego co widziałem Beskidek zrezygnował z ciuszków :(

Czy jeszcze jakieś uwagi do mnie ? Walić na PW (właśnie czyszczę skrzynkę ;) )

UWAGA !!!

Do dziś do godziny 23.59 można wprowadzić jeszcze zmiany dotyczące rozmiarówki itp, ponieważ chce przygotować listę do TP już :)

Napisano

Ja się już pomierzyłem i myślę że rozmiar będzie ok także czekam z niecierpliwością na strój

Napisano

Panowie trochę lipa z wpłatami ... miało być do 24 a jeszcze trochę osób brakuje ;) Nie chcę was wykreślać z listy także się pośpieszcie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...