Skocz do zawartości

[forumowe ciuchy] Edycja letnia

Rekomendowane odpowiedzi

a ja powiem że chcę pasek i basta!!! *

* dobra, żartowałem :)

Korektor w dłoń i malujesz. Nie wiem jak to z trwałością będzie, najwyżej po każdym praniu od nowa :D Ale to ma swoje zalety. Za każdym razem możesz w innym miejscu go namalować, różna grubość, kierunek itp. :D

Fajnie, że taka zgodność, to zaraz im napiszę, że z pasków rezygnujemy. Ucieszą się :D

nie mam czasu na przegrzebanie tematu bo zmykam do pracy, ale przypomnijcie mi czy termin zapisów był przedłużany?

Jaki to przykład mod daje :P

Termin do 24-25, jak Bigos wróci i jak zrobią poprawione ciuchy wzorcowe.

Jak ktoś się nie wyrobi w pierwszym będzie drugi termin, do ustalenia jaki.

Wysyłacie potwierdzenie dokonania wpłaty na maila? Skorzystałem z poczty i nie wiadomo, wole być spokojny :P

Kuba zaktualizuje listę wpłat w niedzielę pewnie :D

Mógłby mi ktoś powiedzieć czy przy wzroście 193 brać spodenki XXL czy XL, bo wcześniej już mi powiedziano abym zmienił koszulkę z XXL na XL bo będzie na mnie wyglądać jak worek :) Z tego co wyczytałem TP lekko zawyża długości dlatego jest to dla mnie dość istotne :)

• Mod Team

Kenzie - ja mierzę sobie 191 w porywach 192 cm ale kluczowym wymiarem jest Twój obwód w klatce piersiowej

Ja z tego właśnie powodu biorę XXL no i rękawki. Rękawki w ubiegłorocznej wersji były dla mnie przyciasne. Nie należę do tych napakowanych ani do tych co mają galaretę zamiast bicepsa, ale przy dłuższym treningu ucisk przeszkadza.

13k2 wspomnisz o tym będąc w siedzibie Top Print?

mrmorty to ile Ty masz w klacie, że bierzesz XXL? przymierzałem zeszłoroczną XL i wydała mi się opięta, ale to chyba po prostu brak przyzwyczajenia do takich ciuchów, osobiście mam max. 104cm w klacie (pełny wdech), miałem brać XXL, ale jak się jeszcze raz pomierzyłem to stwierdziłem, że te 116cm w klacie będzie za dużo...ta rozmiarówka damska bardziej by mi podeszła :)

• Mod Team

zależy :) chocby od tego czy mam czas wybrac się z moją łupinką i karbonową łyżką trochę pośmigac po jeziorze ;) choc ostatnio to raczej od tego ile słoików kremu czekoladowego dam radę zjeśc w tygodniu :P

Ale coś między 115 a 120, choc mi najbardziej się rozchodzi się o biceps.

Kenzie - ja mierzę sobie 191 w porywach 192 cm ale kluczowym wymiarem jest Twój obwód w klatce piersiowej

Ja z tego właśnie powodu biorę XXL no i rękawki. Rękawki w ubiegłorocznej wersji były dla mnie przyciasne. Nie należę do tych napakowanych ani do tych co mają galaretę zamiast bicepsa, ale przy dłuższym treningu ucisk przeszkadza.

13k2 wspomnisz o tym będąc w siedzibie Top Print?

Ale to powiedzieć, żeby dla Ciebie szersze rękawki zrobili, o ile będzie taka możliwość, żeby ogólnie robili szersze czy jak? Dla mnie są w miarę ok, chociaż żadnej jazdy testowej nie odbyłem. Jak napnę biceps to opinają, ale nie za mocno. Chyba, że jeszcze dopakuję ;-)

Ciągle nie wiem czy dokonałem dobrego wybory spodenek w rozmiarze M, mam w pasie około 85 cm i męczy mnie, że mogą być za ciasne. Może ktoś, kto ma spodenki w tym rozmiarze z tamtego roku będzie mógł pomóc, a tak poza tym mile widziana wszelka pomoc.

No to w takim razie mam problem. Wybrałem spodenki S i nie wiem czy ich nie zmienić na M, bo:

udo (tam gdzie się kończą spodenki) mam 40cm

pas (1cm poniżej pępka) mam 77cm

S ma w udzie 34 obwodu, czyli 6 na rozciągnięcie w obwodzie (po 3 na stronę), a 13k2 pisał, że się nogawki rozciągają się u niego z 19cm na 25 (jedna strona oczywiście).

No i S ma w pasie 30cm na stronie, czyli 60 obwodu. 13k2 pisał, że u niego rozciągają się po 11cm na boku, więc 22 w obwodzie.

Czyli niby Ska mi pasuje.

Ale jak przeczytałem, że Ty artex bierzesz M przy wymiarach mniejszych niż moje to już trochę zgłupiałem.

Doradzi ktoś? Mam zostać przy spodenkach S? :) Nie chcę, żeby za ciasne były.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...