Skocz do zawartości

[forumowe ciuchy] Edycja letnia

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby ktoś z zamawiających ciuchy 3xl lub 2xl mógł wrzucić swoje wymiary bo mam problem z doborem rozmiaru

Ja mam 193cm wzrostu. Biorę Koszulkę i bluzę XXL, a spodenki XL.W klatce na max. wdechu mam 98-99cm, udo 56, w pasie 89-90. Ale po zdjęciach ciuchów nie wiem czy nie zmienić z tych XXL na XL.

Tak się składa, że również mam 188cm, ale mimo wszystko nadal się waham, dalej mam 10cm mniej w klacie od Ciebie, i boję się, że będzie to po prostu komicznie wyglądać (spadochron pod pachami?)

No to cięzko będzie, bo na długość L to jest minimum. Już L chciałbym troszkę (ok. 3 cm) dłuższą. 10 cm mniej w klacie to sporo. Moja L-ka nie jest spadochronem, ale do wyjątkowo obcisłych nie należy. Brałbym M nawet jeśli chodzi o sam obwód w klacie. Ja jestem bardzo szczupły, ale Ty jesteś wyjątkowo.

krychood wg mnie będzie dobra. Ja mam 188 cm i 95 w klacie i mam L. A na klatę wcisnąłbym i M-kę, ale za krótka...

• Mod Team

Ja mam 193cm wzrostu. Biorę Koszulkę i bluzę XXL, a spodenki XL.W klatce na max. wdechu mam 98-99cm, udo 56, w pasie 89-90. Ale po zdjęciach ciuchów nie wiem czy nie zmienić z tych XXL na XL.

Mam ciuchy z Top Printu i przy ok. 100cm w klacie L-ka jest minimalnie luźna, więc zdecydowanie bierz XL.

Piksel, mam to samo, zaryzykowałem jednak i wziąłem Lkę, co ma być to będzie, najwyżej będę jeździł ze spadochronem pod pachami. ^^

No to cięzko będzie, bo na długość L to jest minimum. Już L chciałbym troszkę (ok. 3 cm) dłuższą. 10 cm mniej w klacie to sporo. Moja L-ka nie jest spadochronem, ale do wyjątkowo obcisłych nie należy. Brałbym M nawet jeśli chodzi o sam obwód w klacie. Ja jestem bardzo szczupły, ale Ty jesteś wyjątkowo.

krychood wg mnie będzie dobra. Ja mam 188 cm i 95 w klacie i mam L. A na klatę wcisnąłbym i M-kę, ale za krótka...

Problem w tym, że lekarz mi powiedział, iż nadal rosnę, bardzo szybko, bardzo możliwe że w lecie osiągnę ok 190cm, a nie chcę jeździć z pępkiem na wierzchu...

Dzisiaj odwiedziłem TP, trochę z nimi pogadałem i mam kilka dość istotnych informacji.

1. Pierwsza najważniejsza! Białe paski

Białe paski. Przy szyciu, wykrawaniu itp. mogą być różnice rzędu 2-5 mm, dlatego zbyt wąskie paski nie przejdą. Takie szerokie moim zdaniem trochę nie pasują. Proponują, żeby w ogóle z nich zrezygnować. Jeżeli zostaną, to zostaną przeniesione na rękaw (później może wrzucę wizualizację). W ten sposób będzie trochę wygodniej i mniejszy margines błędu, ale cały czas będzie uciążliwe do zrobienia i będą odchyły. Do tego z przodu i tyłu mogą się w różnych miejscach kończyć.

Rezygnujemy z nich czy męczymy ich, żeby zrobili? Tylko w razie jak ktoś będzie miał krzywo reklamacje tego nie uwzględniają, żeby nie było, że nie ostrzegałem.

2. Wkładka

Potwierdzili, że jest inna. Podobno lepsza niż w tamtym roku. Zeszłorocznej nie widziałem, także trudno mi ocenić. Jak ktoś chętny to możemy się jakoś zgadać i dam pomacać pampersa :P

3. Sylikonowe paski

Bałagan mają i tyle. Po prostu niedoinformowanie między pracownikami. W związku z dodaniem paska na dole koszulka i bluza będą dłuższe o ok. 2 cm. Sporo osób narzekało, że za krótkie, więc to dobra wiadomość.

4. Kieszonka

Jak wyżej, tylko żadne rozmiary się nie zmieniają.

5. Logo/"kaloryfer"

Logo na plecach i "kaloryfer" idą 5 cm do góry, do tego "kaloryfer" będzie odcień ciemniejszy.

6. Czas

Próbną koszulkę i bluzę zrobią, niestety, dopiero na początku przyszłego tygodnia. Za to będzie również skrawek niebieskiego dla zobrazowania koloru (chociaż akurat o to się nie martwię).

To na tyle ogłoszeń :D Najlepiej jak im do jutra rana dam odpowiedź co z paskami.

Jak ma wyjść lipa to może jednak warto zrezygnować z tych pasków. Takie moje zdanie.

Jeśli chodzi o te dodatkowe 2 cm. To jest dobra wiadomość dla tych którzy mają problem z doborem odpowiedniego rozmiaru. (szczupła sylwetka)

Teraz można wziąć rozmiar mniejszy.

Mam rozumieć, że o dwa centymetry będzie dłuższy wymiar długości boku, przodu i tyłu?

:teehee:

Spodenki w rozmiarze S mają 34cm obwodu nad kolanem czy mając 37cm i stosunkowo spory obwód uda, powinny naciągnąć się bez problemu o 3-4cm? bo nie wiem jak z rozciągliwością materiału natomiast w rozmiarze M byłyby najprawdopodobniej poniżej kolan co do długości....

A ja trochę wybiegnę w przyszłość, kiedy można się spodziewać pierwszych wysyłek ? :P

Btw. kasa poszła.

Za szybko w przyszłość wybiegasz :P Licz, że zamówienie złożymy po otrzymaniu projektu czyli ok. 26-27). 2 tygodnie na zrobienie, załóżmy, że się pośpieszą i 12-13 marca będzie gotowe wszystko. Z 2 dni wysyłka do Kuby. Przez weekend sobie po pakuje, w poniedziałek wyśle (18 marca). Koło 21 powinieneś mieć u siebie przesyłkę. :P Ale to tylko takie moje wróżenie, może być szybciej, może nie, jak dostaniesz sprawdzimy czy nadaję się na wróżkę :D

Jak ma wyjść lipa to może jednak warto zrezygnować z tych pasków. Takie moje zdanie.

Jeśli chodzi o te dodatkowe 2 cm. To jest dobra wiadomość dla tych którzy mają problem z doborem odpowiedniego rozmiaru. (szczupła sylwetka)

Teraz można wziąć rozmiar mniejszy.

Mam rozumieć, że o dwa centymetry będzie dłuższy wymiar długości boku, przodu i tyłu?

:teehee:

Teraz w koszulkach jest dół zawinięty, po wszyciu sylikonowego paska nie będzie już potrzeby, przez co wydłuży się koszulka o 2 cm z każdej strony. Inne wymiary zostają bez zmian. Była też opcja obcięcia, ale uznałem, że nie ma co obcinać i dłuższa będzie lepsza :)

Wizualizacja koszulki, tak na szybko, jak będzie wyglądała bez białych pasków: ZDJĘCIE

Spodenki w rozmiarze S mają 34cm obwodu nad kolanem czy mając 37cm i stosunkowo spory obwód uda, powinny naciągnąć się bez problemu o 3-4cm? bo nie wiem jak z rozciągliwością materiału natomiast w rozmiarze M byłyby najprawdopodobniej poniżej kolan co do długości....

Poszukaj kilka stron w tył, pisałem o wymiarach i rozciągliwości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...