Skocz do zawartości

[forumowe ciuchy] Edycja letnia

Rekomendowane odpowiedzi

Wielkie dzięki za fotki. :thanks:

Strój wygląda jak najbardziej ok.

Ustosunkowując się do ciebie i twoich wymiarów można lepiej dobrać strój pod siebie.

Masz racje z tym kaloryferem nie zaszkodziłoby jakby był ciemniejszy. Aż tak mocno znowu też nie razi.

:teehee:

Mail do TP wysłałem, teraz czekam aż się ustosunkują do niego. Mam nadzieję, że jutro dadzą odpowiedź.

Kaloryfer pójdzie do góry i będzie mniej widoczny. Logo na plecach też będzie trochę wyżej. Do tego te linie poprawią i będzie idealnie :D

mea culpa :)

myslałem ze to moze @lukaspecrh92 jest na fotkach, bo coś mi nie wygląda na te podane wcześniej wymiary :)

ps - pas sie mierzy ok 1 cm poniżej pępka

czekam na info o pasie, klata "luzem" też by sie przydała

Za duży jestem na te wymiary czy za mały? :P Niestety to ja jestem

Klatka: 93 cm (przy normalnym oddychaniu), 98 cm przy mocnym wdechu

Pas: 81,5 cm (poniżej pępka)

Udo: 47 cm (tam gdzie spodenki się kończą)

Wzrost: 177 cm

Z rozmiarami mam nadzieję, że mniej więcej już też wszystko jasne i każdy dopasuje odpowiedni dla siebie :-)

@13k2 - Mógłbyś wrzucić foto bluzy od wewnętrznej strony? Gruba ona jest, czy raczej cienka?

koszulka-bluza.jpg

Porównanie bluzy i koszulki od spodu. Znów komórka to nie oddaje do końca rzeczywistego wyglądu. Materiał bluzy jest od spodu meszkowaty, wydaje się ciepła, chociaż ubierałem ją tylko w domu. Koszulka lekka i przewiewna. Mam bluzę Rogelli Roma, forumowa zdecydowanie grubsza.

Za duży jestem na te wymiary czy za mały? :P Niestety to ja jestem

Klatka: 93 cm (przy normalnym oddychaniu), 98 cm przy mocnym wdechu

Pas: 81,5 cm (poniżej pępka)

Udo: 47 cm (tam gdzie spodenki się kończą)

Wzrost: 177 cm

Z rozmiarami mam nadzieję, że mniej więcej już też wszystko jasne i każdy dopasuje odpowiedni dla siebie :-)

Mam pytanie odnośnie wymiaru uda: 47 cm. Czy ten wymiar był robiony w miejscu gdzie jest na nogawce znajduję się pasek silikonowy(ściągacz) czy wyżej pod kroczem?

Sam już nie wiem czy zamawiać, albo to ja jestem taki nieproporcjonalny, albo koszulki są strasznie szerokie na klacie, bo czy wybiorę M czy L to w sumie wymiary są OK, poza szerokością koszulki u góry. W klacie mam 86cm, gdy wybiorę M będzie 98, zaś L aż 102cm wiec wygląda na to, że wszystko będzie mi przy klacie fruwać, bo dół się zgadza, tam mam 95cm, czyli Lka byłaby idealna (96cm). Długość też OK. Nie wiem czy w ogóle jest sens się w to pakować bez możliwości przymierzenia...

W klacie mam 86cm, gdy wybiorę M będzie 98, zaś L aż 102cm wiec wygląda na to, że wszystko będzie mi przy klacie fruwać, bo dół się zgadza, tam mam 95cm, czyli Lka byłaby idealna (96cm).

L będzie miała w klacie 104 cm. Mogę Cię pocieszyć, że ja mam w klacie 95 (lekki wdech) i wziąłem L w tamtym roku i jest dobrze, a nie lubię luźnych ciuchów. Jestem wysoki 188, więc koszulka minimalnie mogłaby być dłuższa, ale wolę to niż spadochron. Fakt koszulki są robione nie pod posturę kolarską ;) Jak jesteś ok 10 cm niższy niż ja to bierz M-kę, tak jak zrobił to 13k2 i tyle. Chyba, że naprawdę lubisz tak bardzo obcisłe ciuchy, że się oddychać nie da.

A może byś się cofnął do kilku postów poniżej i przeczytałbyś że ma być najlepszy pampers ?

Śledzę temat od początku i doskonale wiem, co było mówione na temat wkładki. Znając podejście TP to, kto to wie czy dali najlepszy czy może o model gorszy, a może o dwa dlatego rzuciłem luźną sugestię, dzięki której może więcej ugram. Po TP można wiele spodziewać się, co kilka razy było podkreślane.

Przecież oni zgodzili się na najlepszą wkładkę i do tego jeszcze dorzucili chusty, więc wkładka ma być najlepsza, a chusty swoją drogą.

Po prostu trzeba ich przypilnować, żeby czegoś nie odwalili nie tak, skoro 13k2 dostał nie taką wkładkę jak powinien.

Cisnąć TP jak zaoferowali najlepszą wkładkę do spodenek i dla każdego chustę to niech się wywiążą. Poza tym jest to dość duże detaliczne zamówienie (z moich pobieżnych wyliczeń wychodzi gdzieś około 9tys) więc gratisowa chusta do każdego zamawiającego to minimum.

humorek nie rozumie Twojego toku myślenia, jakbyśmy zrezygnowali z chusty to dla nich by było jeszcze lepiej, bo zostało by im na stanie, i dlaczego miałoby ich to zobligować do dania lepszego pampersa, skoro takie były ustalenia to niech się tego trzymają...a z drugiej strony nie wszyscy zamawiający biorą spodenki, a w tym momencie rozporządzasz również ich chustami...

Tylko sami widzicie jak to jest z tymi ustaleniami, TP i tak robi co chce.

Mam jeszcze taką sugestie, co do spodenek, ten ich czarny kolor nie zgrywa mi się z grafitowym(o ile to taki kolor) na przedzie i tyle koszulki i bluzy, może dałoby się to zmienić. Zestaw powinien prezentować się o wiele lepiej w tej samej tonacji kolorystycznej.

L będzie miała w klacie 104 cm. Mogę Cię pocieszyć, że ja mam w klacie 95 (lekki wdech) i wziąłem L w tamtym roku i jest dobrze, a nie lubię luźnych ciuchów. Jestem wysoki 188, więc koszulka minimalnie mogłaby być dłuższa, ale wolę to niż spadochron. Fakt koszulki są robione nie pod posturę kolarską ;) Jak jesteś ok 10 cm niższy niż ja to bierz M-kę, tak jak zrobił to 13k2 i tyle. Chyba, że naprawdę lubisz tak bardzo obcisłe ciuchy, że się oddychać nie da.

Tak się składa, że również mam 188cm, ale mimo wszystko nadal się waham, dalej mam 10cm mniej w klacie od Ciebie, i boję się, że będzie to po prostu komicznie wyglądać (spadochron pod pachami?)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...