Skocz do zawartości

[forumowe ciuchy] Edycja letnia

Rekomendowane odpowiedzi

@@bigos97, to jest plik, który dostałeś do akceptacji? Z włączonym podglądem nadruków nie wygląda to dobrze... Plaster miodu w połowie koszulki odcina się na "ostro" a na dole zamiast czarnych linii na jasnym tle są jasne linie. Przyznaję, że nie wiem jaką techniką to drukują ale moim zdaniem zawsze po zripowaniu efektem będzie wydruk jak po prawej. Ja bym zwrócił na to uwagę żeby potem nie było płaczu ;)

fr1jpg_xsassra.jpg

No fakt ten czerwony to taki kolor pomidorowej. Zamiast tej czerni powinien być kolor grafitowy. Jest tam napisane "419 C lub inny grafitowy". Za bardzo tego nie rozumiem, ponieważ powinien być taki sam kolor jak w projekcje. I jeszcze ten plaster miodu na rękawach. Wydaje mi się że w zwycięskim projekcie był on do pewnego momentu, a potem łagodnie zanikał. :teehee:

A ja mam pytanko, bo byłbym zainteresowany spodenkami, czy te szelki mają jakąś regulację? No i jaka byłaby dobra, jesli mam jakieś 173 cm wzrostu, a w pasie 73-75 cm przy wadze 67 kg? Spodenek kolarskich na razie nie mam wiec nie mam porównania niestety, to byłby moje pierwsze, ale koszulkę mam no i jest to s-ka.

No i do kiedy można się wstępnie decydować?

Ten plik jest ok. Tylko Adobe Reader źle go odczytuje. Wrzućcie sobie go do Google Drive i będzie jak na obrazku od siimona z lewej strony (z płynnymi przejściami).

BTW. Kiedy niebieski projekt będzie do akceptacji?

Koło 18 podrzucę projekt czerwony od grafika :D

forum rowerowe 2013 visual_wzory.pdf - Speedy Share - upload your files here

Plik w pdf kliknąć i pobrać :D

W tej formie projektu nie akceptuję, co już pisałem do Bigosa. Przerobię u siebie szablon, chociaż to będzie odwalanie roboty za ich grafika, zobaczymy co powiedzą. Kolory wyświetlają się przez kiepskie monitory różnie, do tego paleta Pantone, ale otwierając w Illustratorze wyglądają ok. Niestety nie mam dostępu do wzornika, także na 100% nie jestem pewny efektu końcowego. Może uda mi się gdzieś dorwać.

Jak drukarnia zaakceptuje, albo jeszcze coś po swojemu przerobi na pewno wszystkie projekty będą umieszczone w temacie. Dużo czasu jeszcze jest ;)

• Mod Team
W tej formie projektu nie akceptuję, co już pisałem do Bigosa. Przerobię u siebie szablon, chociaż to będzie odwalanie roboty za ich grafika, zobaczymy co powiedzą. Kolory wyświetlają się przez kiepskie monitory różnie, do tego paleta Pantone, ale otwierając w Illustratorze wyglądają ok.

Dobrze chłopaki, że "macie oko" na temat :thumbsup: W innym wypadku, to jestem przekonany, że TP by projekt "położył" i tylko same narzekania by były. Jak to mówią: "jak kto dba - tak ma" :laugh:

Taka sugestia jeszcze: może zanim cała partia pójdzie do szycia, to może TP zrobiłby i przesłał jakąś próbkę, jak to im kolorystycznie wyszło z tymi plastrami miodu, a kolega bigos97 wrzuci nam fotki :) Albo chociaż, jak TP robił już taki ciuch w podobnych kolorach z taką strukturą to ma jakąś fotkę, co by nam mógł zaprezentować.

W ciemno, to trochę ryzyko zamawiać.

Pzdr

Kurcze mam zagwożdżkę, pomierzyłem sieteraz dokłądnie i mam 170 cm wzrostu, 67 kg no i nie mogę się zdecydować na spodenki, czy mka lepsza czy ska. Nie jestem jakiś szczuplutki, raczej chudy ale że tak powiem "nabity" :P Moja koszulka kolarska to ska i pasuje idealnie. Może ma ktoś podobne wymiary i zamawiał? Nie chcę zamówić i później spodenki walnąć w kąt bo nie pasują :/

co do projektu to jeżeli rzeczywiście w innym programie te przejście jest płynne to ok, tylko jak ktoś wspomniał, plaster miodu na rękawach też miał się odcinać, a nie być jednakowy na całości rękawka ;)

Właśnie problem w tym, że te projekty wyglądają tak na podglądzie na druku. Czyli źle. Kolory na rękawkach też są odwrotnie no i brakuje przejścia. Jeżeli chodzi o Pantony to IMO

485 jest ok,

419 trochę bez sensu (składowe to czarny + 25% green)proponuje zamienić po prostu na czarny,

7545 (dla odmiany z niebieskim) może lepiej użyć jakiegoś szarego np cool gray 10,

432 oraz CG6 nie są użyte w pliku który przysłałeś za to cześć rzeczy jest z CMYKA,

484 linie plastrów miodu na rękawkach a przecież to miało być jaśniejsze od tła a nie ciemniejsze.

Ja po zobaczeniu tego pliku nie mam w ogóle zaufania do tej firmy, ale już wpisałem się na listę... a poza tym jak coś nie wyjdzie to wszyscy będziemy mieli tak samo h****e koszulki :P

Bigos w razie czego moja oferta pomocy jest cały czas aktualna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...