elcidx Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 outta82 Dół mam bardzo podobny do Ciebie w sezonie, teraz pewnie trochę więcej. I z dostępnych rozmiarów spodenek biorę XXXL, na pasie będą dobrze leżeć, co prawdą nogawki będą trochę długie, lecz nie będą mocno uciskały ud. Tutaj obwód w nogawce to 44 cm nierozciągnięte, ja w miejscu gdzie wypadają spodenki mam 54 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Jeszcze się zastanawiam, ale już na 90% będę brał koszulkę S i spodenki M przy wymiarach: 173 cm, 68 kg, pas około 84 cm, klata 88 cm. Jak myślicie, będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dery Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 bryla33 --> ja mam w zasadzie identyczne wymiary i raczej będę brał 2 razy M jeszcze nigdy nie miałem koszulki w rozmiarze S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 elcidx mam podobne wymiary i takie same biorę ciuszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 bryla33 --> ja mam w zasadzie identyczne wymiary i raczej będę brał 2 razy M jeszcze nigdy nie miałem koszulki w rozmiarze S Jeszcze raz dokładnie zmierzyłem starą koszulkę i jednak wezmę M, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plmatrix Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Podaje dokładne wymiary :wzrost 186cm, waga 75kg, klata 100cm, brzuch 88cm, biodra 91cm. Biorę komplet XL. Hey, mam prawie to samo w wymiarach, tyle ze wzrost 176 (jestem troszke brzuszkowaty ) Zastanawiam sie czy przy twoje (i mojej) klacie 100 , koszulka xl nie bedzie za luźna? wg tabelki w klacie jest 110 ? To samo tyczy sie brzucha, gdzie wg tabelki jest 102 ? Za to, co ciekawe, spodenki wg tabelki, w rozmiarze xl maja w pasie 72 cm - rozmiar 5 czyzby spodenki az tak sie naciągały ? miales stroj tamtoroczny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 miałem strój tamtoroczny i koszulka L jest dla mnie trochę za krótka. Przez to w tym roku biorę XL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Właśnie byłem w decathlonie i mierzyłem S-ke, porównując ją z wymiarami forumowej koszulki. Ta z decathlonu ogólnie jest mniejsza i krótsza aż o 10 cm od forumowej w klacie różnica to ok 5-6 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plmatrix Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 miałem strój tamtoroczny i koszulka L jest dla mnie trochę za krótka. Przez to w tym roku biorę XL. to aqrat rozumiem przy twoim wzroscie, a co z szerokością ? nie bedzie za luzna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszak Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 to aqrat rozumiem przy twoim wzroscie, a co z szerokością ? nie bedzie za luzna ? Właśnie to jest dylemat. Wziąć XL która będzie szeroka i workowata czy L która znowu może być troszkę za krótka. Ja mam 185 cm wzrostu i ważę w sezonie nie całe 70 kg, klata 92cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Ja mam jeszcze większy problem, mam 187 i ważę 63, jak wezmę L to będzie za krótka (z czego pisze blackiwan), zaś jeśli wezmę XL to będzie za luźna bo jestem dosyć chudy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcidx Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Terrqge po pierwsze zwiększ masę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Mam genetyczną niedowage a każde próby przytycia kończą się porażką, więc to raczej na tę chwilę niemożliwe. Na codzień chodzę raczej w koszulkach L ale obawiam sie że ta może być za krótka... Potem jeszcze dokładnie się pomierze ale podejrzewam że raczej zrezygnuje z zakupu. /wytapatalkowane z soli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ja mam koło 185cm ważę 65kg i koszulkę mam M i jest git Mogła by być trochę bardziej przyległa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ja jak dorwę centymetr to się jeszcze dokładnie pomierzę i wtedy ostatecznie zdecyduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Mam genetyczną niedowage a każde próby przytycia kończą się porażką, więc to raczej na tę chwilę niemożliwe. Nie ma czegoś takiego, chyba, że ktoś jest na coś chory. Po prostu trzeba liczyć kalorie. Oczywiście odpowiednia dawka przy niedowadze musi być większa, niż standardowe zapotrzebowanie organizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 W takim razie źle się wyraziłem, mam specyficzną przemianę materii, zarówno ojciec jak i dziadek gdy byli młodzi również mieli niedowage, ale z wiekiem to się unormowało, więc duże prawdopodobienstwo że mam to samo. A jem i tak dosyć sporo i raczej nie odmawiam sobie tego co lubie. Po drugie nadal rosnę i to bardzo szybko, więc możliwe, że gdy rosnąć przestanę, to też coś się w tej kwestii zmieni. Ale koniec tematu bo nie o tym mowa, mam jeszcze kilka dni na zastanowienie się nad zamówieniem i dokladne pomierzenie. /wytapatalkowane z soli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alik Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 przy moich 188 cm i 75 kg wagi (nie mam dostępu do centymetra w weekend, więc wymiarów klaty i brzucha nie podam) koszulka L jest do przyjęcia. Wolę minimalnie krótszą niż spadochron (używam też na szosie). Cały czas myslę za to nad rozmiarem spodenek. Blackiwan, w tamtym roku brałeś komplet L cały? Spodenki też? Masz chyba podobną wagę i myślę nad spodenkami XL. Koszulka na pewno będzie L, to pewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Spodenki miałem XL i na pewno mniejszych bym nie brał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaqos Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Gdzie składać zamówienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubbak Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 http://www.forumrowerowe.org/topic/128525-forumowe-ciuchyzapisy/ Na razie zapisy żeby ustalić ostateczną cenę/zniżkę od ilości zamówień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plmatrix Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 a moze osoby, które juz złożyły zamowienia, wpiszą w tym poscie zamawiamy rozmiar i swoje wymiary (ale nie mase, tylko np. pas, klatka, wzrost) byłoby to bardzo pomocne przy wyborze zwlaszcza licze na osoby, które miały juz stycznosc z rozmiarowka TP (np. zamawialy stroje forumowe w tamtym roku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Koło 18 podrzucę projekt czerwony od grafika http://www.speedyshare.com/EhSsA/forum-rowerowe-2013-visual-wzory.pdf Plik w pdf kliknąć i pobrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 bigos97 proszę daj znać czy bluzy z nickiem będą czy bez bo nie chce mi się całego tematu przewalać, a wiem, że była dyskusja na ten temat w pewnym momencie. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 nie ma nicków na bluzach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.