Skocz do zawartości

[forumowe ciuchy] Edycja letnia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koszulka – 64 zł (z nickiem, dodatkową kieszonką na zamek, suwak 1/3)

Bluza – 80 zł (bez nicka, suwak na całą długość)

Spodenki – 80 zł (najlepsza wkładka)

Przesyłka – 10 zł

Nagrody – 5 zł

Do wyboru wersja czerwona lub niebieska.

Napisano

bigos wklej to w pierwszego posta najlepiej :)

co do rozmiarów to ja mam 191cm, w klacie coś koło 105cm, dzisiaj przymierzałem XL i czułem się w niej nieco dziwnie, XXL będzie na pewno lepsza, tym bardziej, że pod taką koszulką powinno się też nosić tzw. "potówkę" :)

Napisano

maciej1988 dzięki za odpowiedź. Już totalnie zgłupiałem. Koszulka S, ale spodenki XL - straszna dysproporcja.

Jaki rozmiar polecacie dla 84 cm w pasie i 49 cm w udzie (w miejscu gdzie mniej więcej kończą się spodenki)?

Napisano

Czyli za koszulkę z krótkim z rękawkami trzeba wyłożyć 79zł? (64+5+10) Pytam, bo chcę być sto procent pewny ile mam odłożyć? Czy ta cena nie zmieni się już NA PEWNO?

Napisano

K***a, przecież kilka postów wcześniej było napisane, że cena może trochę spaść. A w PIERWSZYM poście jest cennik.

Tak, tyle maksymalnie będzie kosztowała...

Napisano

Ja wysyłam listem. Koperta 2,20 + wysyłka. Przez to 10 zł :D JEszcze się przejdę na pocztę zważyć to wszystko i zobaczymy ile wyjdzie.

Napisano
Chyba, że Bigos zgodzi się na wysyłanie listem. Wtedy z kopertą wyjdzie ze 3zł

Ciekawe gdzie będziesz szukał winnego jak poczta posieje gdzieś ten list?

Napisano

Priorytet nic tu nie da. Jedynie list może szybciej dojść. W grę wchodzi jedynie list polecony.

Polecony o gabarycie B (bo wątpię by ciuchy zmieściły się do koperty na wysokość 2cm) to koszt 6.95 PLN, do tego dochodzi koperta bąbelkowa 2-2.5 PLN (w zależności od rozmiaru).

Napisano

Tylko niestety priorytet nic Ci nie da jak zgubią, dopiero jak masz papierek z nadania poleconego to możesz z nimi walczyć. Piszę walczyć bo w grudniu poczta zgubiła mi przesyłkę o wartości ok. 150 zł. i niestety ale jak był tylko priorytet to nic nie zrobią. A co do cen - koszulka z zamkiem i nickiem 64 zł, ale chyba kurczę mogę napisać że nie chce nicku?! Wiem że większość wybiera z nickiem ale ja nie chcę. Niestety w zeszłym roku jak zamawiałem pisałem że nie chcę a dostałem z nadrukowanym nickiem, jasne że nie robiłem z tym żadnych pretensji ale miło by było gdybym w tym roku dostał bez nicku jeśli go nie chcę :no:

Napisano

To musisz napisać w nawiasie że bez nicku.

PS: To nieźle babka na poczcie mnie zrobiła, pytałem się czy w razie zgubienia przesyłki przez pocztę jest możliwość reklamacji (zwrotu pieniędzy) powiedziała że tak, WTF ?

Napisano

Priorytet nic tu nie da. Jedynie list może szybciej dojść. W grę wchodzi jedynie list polecony.

Polecony o gabarycie B (bo wątpię by ciuchy zmieściły się do koperty na wysokość 2cm) to koszt 6.95 PLN, do tego dochodzi koperta bąbelkowa 2-2.5 PLN (w zależności od rozmiaru).

5,95, wczoraj wysyłałem. Polecony, gabaryt B. Mam potwierdzenie nadania, więc jak zginie to jakaś podstawa do reklamacji jest :-)

Napisano

No wiadomo że przesyłka polecona będzie jeszcze droższa nic priorytet. Jak ktoś chce zamówić samą koszulkę np. i wyjdzie mu koszulka 64 + przesyłka 20 to jest 1/3 wartości koszulki. Ale ja np. chcę sobie zamówić cały komplet więc ponad 200 zł wtedy chyba warto by było mieć pewną przesyłkę.

A co do zgubionych przesyłek. Miałem dokładny adres na jaki poszła przesyłka, byłem pewien daty wysłania. Babka powiedziała że jak nie był polecony i nie mam tego kwitka to ona nic nie zrobi, mogę jedynie pisać reklamację gdzieś tam ale ona nie wróży żeby to cokolwiek dało.

Napisano

To nie o tym temat, ale nie mylcie listu z paczką. Paczkę można reklamować. List nie polecony, nie.

Ja np zamawiam samą koszulkę więc spokojnie mógł bym zaryzykować listem koszt w tedy to 1,6 + koperta.

Napisano

Mam mały problem wybrałem rozmiar S, ale nie wiem czy M-ka nie była by lepsza. Mam 175 cm wzrostu waże +/- 55kg, obwód klatki 84 cm, w pasie 73 cm.

Miał ktoś w tamtym roku S lub na jakie wymiary mieliście M ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...