Skocz do zawartości

[forumowe ciuchy] Edycja letnia

Rekomendowane odpowiedzi

Ja właśnie tak samo - miała być najpierw koszulka, ale zastanawiam się też nad spodenkami ;)

Bieżnik ok, ale połączyć go z projektem 13k2 to już będzie zbyt nawalone wszystkiego po trochu. To samo z oknem wyszukiwarki. Ogólnie pomysł ok, ale co za dużo to niezdrowo.

A i jeszcze co do tych projektów 13k2 to ja bym tutaj zrobił tak:

Do koszulki z ptaszkami dodajesz z przodu kaloryfer w tym miejscu jak jest w drugiej (bo bez niego jakoś pusto). Zostawiasz duże FR. Nick z forum podnosisz troszkę do góry i na bok. Małe FR wyrzucasz. Troszkę wtedy ciąży na jedną stronę, ale chyba nie aż tak strasznie?

Tył koszulki zostaje jak był, czyli ptaszki + forum rowerowe org z mniejszą zębatką.

Spodenki: ptaszki mogą zostać ale nie muszą. Ja za to bym wolał jakiś pasek na końcu spodenek (poziomy) ale wtedy z koszulką by się nie zgrywało.

13k2 naprawdę ok ja biorę spodenki i koszulkę tylko informujcie w tym wątku kiedy zamówienia trzeba składać.

Tak się jeszcze zastanawiam nad projektem bo jak ma to być na lato czyli bedzie słoneczko świeciło intensywnie to czarny kolor pleców jest średnim pomysłem gdzyż będzie mocno się nagrzewał.

Ps. Bedzie można zamówić bez nicku bo mój popsuje urok stroju ;)

• Mod Team

Oj, oj, bo kogoś będę trzymał za słowo... :)

@alkor - no co Ty... a ja myślałem że zazwyczaj na koniec szkodzą mi krakersy...

w kwestii koszulek - robi się ciekawiej. Nie chcę wpadac w zbiorowy zachwyt i poczekam do końca.

Może termin zgłaszania projektów przedłużyc?

Nie ma sensu przedłużać terminu zakończenia konkursu. Nie ukrywam, że się napaliłem na ciuchy forumowe.

Co do projektu adamosa to pojeździ się w takiej kolorystyce trochę po lesie. I znowu w wiadomościach będą mówić że puma(w tym wypadku tygrys) w Polsce atakuje :D Może jak będę mieć czas w tygodniu to zrobię jakiś projekt w innej kolorystyce.

Nie spodziewałem się aż tak pozytywnych reakcji, łącznie z deklaracjami odejścia z forum jak nie wygram :P Dzięki wszystkim :D Ale jednak jest jeszcze prawie tydzień czasu, wszystko może się zdarzyć, czasu wystarczająco na zrobienie dobrego projektu, więc nie ma co przesądzać już :)

PS. Pozwoliłem sobie podmienić plik na ostatnią wersje ciuchów v.11 w temacie z projektami.

Projekt 12k2 faktycznie zdystansował resztę. Jednak tez chciałbym poruszyć kwestie kolorystyczne. Jeśli już mają być kolory forumowe, no bo to ma sens niewątpliwie, to czy można byłoby zastosować wiecej białego, aby ten strój nie wyglądal jak kombinezon zbrojnych sił podwodnych? Nie znam poprzednich projektów, więc może juz sie cos tam powtórzyło i dlatego autor projektu poszedł w czerń.

Dodam jeszcze, że motyw ptaszków kojarzy mi sie z odzieżą rowerową z Lidla ;) a motyw kaloryfera z bielizną termoaktywną. :)

No dobra, ale nie chcę krytykować, tylko dowiedziec się kiedy i gdzie można składac zamówienia. Bo połakomiłbm się na koszulkę v.11 projektu 13k2.

• Mod Team
No dobra, ale nie chcę krytykować

No przecież temat założony jest po to aby krytykować - projektujący wiedzą wtedy, w którym kierunku pójść i co się reszcie podoba, gdzie wprowadzić ewentualne poprawki...

to czy można byłoby zastosować wiecej białego, aby ten strój nie wyglądal jak kombinezon zbrojnych sił podwodnych

:D Co do tego czarnego koloru to muszę się z kolegą zgodzić. To ma być edycja letnia strojów kolarskich, a wszystkim wiadomo jak wygląda jazda w słońcu w czarnym kolorku, zwłaszcza w upalne dni :sweat:

Tak więc pomimo, że zrobiłem już dwa projekty (unikając koloru czarnego) to spróbuję zrobić coś jeszcze w zupełnie odmiennej, nieforumowej kolorystyce.

Pzdr

Ja tam nie wiem skąd takie podejście do czerni, jest to mój ukochany kolor i dużo w nim biegam. Także latem. Jest mój w nim dokładnie tak samo gorąco jak w każdym innym:P

I jakoś nie widzę projektów w których czarny zostanie zminimalizowany ile tylko można....

A miałem już nic nie pisać na temat koszulek :laugh:

No ale projekty są bardzo ciekawe to jeszcze coś dorzucę

13k2 - brawo za projekt wersja v.11 jest jak na razie całościowo najlepsza :thumbsup:

kraszak - motyw z bieżnikiem rowerowym jest super :thumbsup:

adamos - twój tygrysek powala, pokazać się w czymś takim na maratonie to dopiero coś, zwracałoby uwagę wszystkich fotografów :thumbsup:

Jak widzicie w każdym projekcie jest coś fajnego

Kilka Sugestii

13k2

przydało by się na granicy gdzie czerwony spotyka się czarnym dodać trochę białego, tak aby rozjaśnić trochę koszulkę

Na . te "fale" które idą od dołu do góry

np jak niżej

Zrzut%2520ekranu%2520z%25202013-01-13%252013%253A15%253A08.png

No i troszkę rozjaśnić "kaloryferek" i dodać mu lekki gradient

adamos

Co ty na to aby twoje "paski" zachodziły również na boki ??

No i na koniec do wszystkich wyżej wymienonych

Jako baza projekt

13k2 + na czarnym obszarze "paski/maskowanie" od adamos + przejechać całą koszulkę bieżnikiem od kraszak + na klacie dać

2013-01-10_21h49_39.png

ale z większą zębarką z tyłu (tło) a na wierzchu FORUMROWEROWE.org

Tyle z moich sugestii

Nara

• Mod Team
Jest mój w nim dokładnie tak samo gorąco jak w każdym innym:P

@alkor :woot:

Ja mam dokładnie odwrotnie - jadąc w 30-40 stopniowym upale czuję, że mój organizm znacznie mniej się grzeje w kolorze białym/kolorach jaśniejszych, jak w kolorze czarnym...No ale może to tylko ja tak mam :)

@PrzemkoVonLezajsk - pomysł z paskami do rozważenia - być może wizualnie będzie to lepiej wyglądało, ale pomysł wrzucenia wszystkiego do jednego wora chyba nie najlepszy.

Ja bym chętnie tą forumową zębatkę i ten buraczkowy kolorek też wykorzystał w projekcie, ale przydałoby się mieć to w dobrej rozdzielczości.

mrmorty - deklarował, że może uda się to odkopać, ale widzę, że jak na razie cisza.

@alkor :woot:

Ja mam dokładnie odwrotnie - jadąc w 30-40 stopniowym upale czuję, że mój organizm znacznie mniej się grzeje w kolorze białym/kolorach jaśniejszych, jak w kolorze czarnym...No ale może to tylko ja tak mam :)

Wiadoma rzecz o której uczą w szkole że kolory ciemniejsze nagrzewają się do większych temperatur niż kolory jasne. Pomysł aby dodać białe paski jest dobry, rozjaśniłby koszulkę. Jeżeli chodzi o ptaszki i kaloryfer na brzuchu to mam podobne zdanie do @PrzemkoVonLezajsk. Według mnie takie trochę przereklamowane. Jak ktoś chciałby bieżnik opony do przeróbek proponowanych przez @PrzemkoVonLezajsk proszę o kontakt. Bez problemu udostępnię. Zresztą masa jest tego w internecie. :D

Te białe linie po bokach też misie podobają.

Mnie też w czarnym bardziej grzeje latem. To ma chyba związek z tym, że czarny kolor pochłania światło jak i promienie słoneczne a biały kolor je odbija. Ale nie wiem, czy ciepłota ma coś z tym wspólnego. Ale skoro czarny kolor nie odbija światła to go musi kumulować, dlatego jest w nim tak ciepło. I nie tylko latem. Wystarczy założyć coś czarnego i stanąć w blasku reflektorów. Pocimy się momentalnie. Takie światło też wydziela dużo ciepła a co dopiero słoneczko.

Ale z drugiej strony kto komu każe jeździć w tym stroju w upalne dni w samo południe. Można założyć w deszczowy wieczór i tys bydzie piknie, hej.

Wcześniej w temacie ktoś powiedział aby koszulkę zrobić jedna wspólną pracą.

Myślę, że to jest bardzo dobry pomysł . Zrobiłem taką małą symulacje proponowanych zmian przez @PrzemkoVonLezajsk na koszulce @13k2. Efekt wyszedł ciekawy. Nie chce niczego na razie wstawiać czy też pokazywać ponieważ autor koszulki może tego sobie nie życzyć. Bieżnik zastosowałem koloru białego. Co rozjaśniło koszulkę. Myślę że to byłby dobry kompromis pomiędzy zwolennikami jaśniejszej koszulki oraz tych którzy wola ciemniejszą. :D

@PrzemkoVonLezajsk z całym szacunkiem, ale wrzucając wszystko do jednego projektu, jak słusznie zauważył @adamos, będzie wszystkiego za dużo, zrobi się koszulka odpustowa. Sam pomysł z białymi paskami jest ok, znaczy jeszcze się nie opatrzyłem na taki wygląd, ale poniżej wrzucam do oceny.

Również grafika z nagłówka forum, moim zdaniem, nie pasuje do mojego projektu. Pomijając, że póki co nie ma dostępnej w wysokiej rozdzielczości, przez co w druku może wyjść niezbyt ładnie.

Jeżdżąc w lasach wpływ koloru na nagrzewanie się koszulki będzie znikomy ;-) Osobiście nie lubię upałów, ale przejeździłem całe lato w czarnej koszulce i nie narzekałem, do tego jest duża jasna zębatka ;-)

FR-koszulka-14.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...