damaszek12 Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 Witam. Niedawno kupiłem nowy rower na hydraulicznych hamulcach sh*tmano m445. I mam takie pytanie. W rowerze z mechanicznymi hamulcami gdy coś mi wybiegło na droge/czegoś sie przestraszyłem mogłem z całej siły pociągnąć za klamki. Czy w hamulcach hydraulicznych gdy nacisne z całej siły nic się nie stanie? Czy nie spowoduje to jakiegoś wycieku ?
redbull1 Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 z całej sily się nie naciska hamulców hydraulicznych bo mogą uszczelki puścić i uszkodzisz hamulce ,i nie radzę Ci ich naciskać z całej siły jeśli Ci coś wyleci na drogę szczególnie przedniego
jasinski21444 Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 Nic się nie stanie no może po za ewentualnym wypadnięciem przez kierownice
beskid Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 Co najwyżej zaliczysz porządną glebę. Nic poza tym.
rybciasum Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 hamulców hydraulicznych nie powinno się dotykać ! najlepiej jednym palcem, paznokciem, delikatnym... Proszę Cię.....
premier2 Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Panowie, poziom odpowiedzi pasuje do poziomu pytania, więc bez zbędnych komentarzy zamykam. A autor tematu niech poczyta sobie w odpowiednim dziale o hamulcach i technikach hamowania oraz nauczy się poprawnego zakładania nowych tematów...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.