Skocz do zawartości

[bidon] jaki wybrać?

BarTrek26

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam w planach kupno bidonu (konkretnie dwóch) i moje pytanie brzmi jaki wybrać. Jeżeli chodzi o bidon termiczny to wolę go nie kupować, ponieważ stwierdzam, że jest mi po prostu niepotrzebny. Zastanawiam się czy kupować bidony z ustnikiem antybakteryjnym czy też nie. Na razie mam jeden bidon z firmy Pro, nie jest on antybakteryjny i jakoś mi to nie przeszkadza szczerze mówiąc, ale zależy mi na waszych opiniach w tym względzie. Wolałbym również bidon bez przykrywki. Co do pojemności to interesuje mnie 500ml lub 700ml. Moje typy to m.in.:

- bidon bez ustnika antybakteryjnego:

1) http://kellysbike.com/PL/akcesoria/akcesoria-i-komponenty/bidony/karoo-transparent-red-0-7l/red

2) http://kellysbike.com/PL/akcesoria/akcesoria-i-komponenty/bidony/sport-0-7-l-red/white/red

- bidon z ustnikiem antybakteryjnym:

http://bikecenter.pl/index.php?p4177,elite-higene-corsa-550ml-bidon-czerwony

Chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat i prosiłbym o podanie innych, sprawdzonych bidonów. Słyszałem także o firmie Camelbak, ale nie wiem czy chcę wydawać aż tyle pieniędzy, chociaż podobno warto.

Napisano

Ja na twoim miejscu, wziąłbym Elite ale nie koniecznie z ustnikiem antybakteryjnym. Wydaję mi się, że jest to nie potrzebne to jest chyba tylko dodatkowa kwota. Ja mam zwykły elite, i bardzo fajnie mi służy.

Napisano

Ja polecę Camelbaka Podium. Ma genialny ustnik, który całkowicie eliminuje problem ulewania i brudzenia ramy, a przy tym fajnie się z tego pije. W wersji Chill trzyma dodatkowo temperaturę napoju.

Owszem, kosztuje 60-70 zł, ale nie jest to aż tak gigantyczny wydatek względem innych bidonów by się nie zastanowić. Imo wart ceny.

Napisano

A co ten antybakteryjny ustnik ma dac?

Nie widze zadnej roznicy w uzytkowaniu tych z i bez anty-systemu. Jednakowo lapia syf.

Rozsadniejszym byloby zastanowienie sie nad funkcjonalnoscia roznych systemow ustnikow.

Wspomniany Cam Podium jest bardzo fajny. Podobne rozwiazanie Elite Jossanova.

Napisano

też mi się wydaje, że ten ustnik antybakteryjny niepotrzebny. Tylko pieniądze się niepotrzebnie wydaje. Dzięki Waszym odp jestem jeszcze bardziej skłonny do bidonu bez tego ustnika. Ktoś jeszcze się wypowie?:)

Napisano

Ja polecę Camelbaka Podium. Ma genialny ustnik, który całkowicie eliminuje problem ulewania i brudzenia ramy, a przy tym fajnie się z tego pije.

3 sztuki posiadam. I kazdy lekko przepuszcza. Hmm ... moze wadliwe egzemplarze?

Oczywiscie nie ujmuje to innym zaletom.

Napisano

Ja też mam zwykłego isostara i nie narzekam. Kupiłem w sklepie z odżywkami za 10 zł:) Jak mocno zużyty kupuję kolejnego. Szkoda mi na to kasy.

Napisano

Przy okazji zapytam. Do zamontowania koszyka na ramie w pionie lepiej jakąś "przejściówkę" i to tego zwykły koszyk czy może jeden z tych obrotowo mocowanych koszyków. Co polecacie ?

Napisano

W pozycji otwartej czy zamkniętej? U mnie w otwartej zdarza się, że coś kapnie - ale raczej po tym jak pociągnę i wciskam z powrotem do koszyka. W zamkniętej jest zawsze sucho.

Napisano

W pozycji otwartej czy zamkniętej? U mnie w otwartej zdarza się, że coś kapnie - ale raczej po tym jak pociągnę i wciskam z powrotem do koszyka. W zamkniętej jest zawsze sucho.

Otwartej oczywiscie. Jednak przy tej cenie to duzy minus.

Napisano

Potwierdzam, u mnie co prawda ustnik jest ok, natomiast cieknie po gwincie, jakby brakowało uszczelki. Nie jest to jakiś straszny wyciek ale mimo wszystko odczuwalny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...