Skocz do zawartości

[amortyzator]Rock Shox Revelation 426 Dual Air

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nawet nie chce mi sie linka otwierac, wtedy max skok RVLa wynosil 130mm, zawsze mozesz wrzucic redukcje i skrocic go o 20mm, pasuje z dowolnego innego amora, Tora, Reba,itd.

Napisano

posiadam

Pompujesz, mierzysz, spuszczasz powietrze, mierzysz, odejmujesz, koniec.

A jeśli chodzi o drugie pytanie, obniżyłbym go do tych 100-110mm i dopiero wtedy myślał o sparowaniu z tą ramą.

//Wg katalogu Revel 2008 w wersji Dual Air miał 115 lub 130mm.

Napisano

ok dzieki

@ Fenthin, chcialem tak bez pompowania:)sie dowiedziec(ale innej rady nie ma nikt nie jest wróżką).

Teraz bardziej naiwnie:

A jezeli okaze sie ze jest 115 mm jest sens wrzucac redukcje o to 20 mm.Szczerze powiedziawszy to nigdy sie w to nie bawilem i troche nie mam pojecia jak drastyczne to wplynie na geometrie i trwalosc ramy.

Napisano

Przeciez miales napisane...Max skok jaki wystepowal to 130, byla wersja 115, ale rzadziej, czyli masz redukcje 15mm, dorzucasz druga i masz 100, mozesz sobie srobic 80mm....mozesz te reudkcje przyciac do milimetra. Wtedy wystepowala w ksztalcie litery C patrzac z gory iwchodzila na pret na "klik". Potem wyszly redukcje w ksztalcie popularnej "szpulki na nici" jak ja nazwali, wtedy trzeba bylo rozbierac szaszlyk i wrzucac w srodek. Masz X filmow serwisowych na YT, akurat dual air jest chyba prostszy niz solo, jest wrecz debilnie prosty w budowie.

Napisano

To ze mozna redukowac to ja wiem:)(zeby tu nikogo nierozdrazniac:))Zastanawialem sie tylko jakie skutki wiekszego skoku dla zywotnosci ramy:)bo 130 mm mi jak najbardziej odpowiada:)

Napisano

ja się przesiadłem z 100mm darta3 na recona 351 ustawionego na 120mm. Prowadzenie roweru się zmienia, ale jakoś szczególnie szkodliwe dla ramy to nie będzie ;)

Wszystko zależy bardziej od samej wysokości widelca, oraz sagu gdy usiądziesz na rower :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...